Ons recept voor molho de piri piri deelden we in het verleden al eens op ons foodblog Talk Nomz To Me. Omdat deze saus zo snel en gemakkelijk te maken is én het altijd leuk is om ideeën op te doen voor zelfgemaakte cadeautjes vonden we dat het recept hier ook een plaatsje moest krijgen. […]
Caldo verde is een soep waar ze hier in huis al heel erg lang benieuwd naar waren. Vooral omdat de moeder van één de schoolvriendjes hier in huis al eens vol enthousiasme aan Linda had verteld dat ze deze soep toch écht een keer moest proberen. Het is écht een verwarmende, winterse soep, dus ze […]
Migas à Alentejana is zo’n gerecht met voor mij een leuke herinnering aan toen ik nog een kleine Sergio was. Waar Linda af en toe overhoop loopt met Portugese woordjes kennen en dan toch nét niet goed kunnen vertalen, heb je dat ook wel eens als je tweetalig wordt opgevoed. Jawel, ook ik had af […]
Mexilhões à moda do Sérgio is een spontaan ontstane maaltijd die zo in de smaak is gevallen dat het inmiddels geregeld op tafel staat. Als het even zou kunnen dan zou ik het iedere week op tafel zetten, onder de voorwaarde dat iedereen het Portugese woord voor mosselen correct uit spreekt. Helaas zou dat betekenen […]
Portugese kruidenboter is net zoiets als Chinese tomatensoep, in het land zelf kennen ze het helemaal niet. Dat klopt ook wel, want deze Portugese kruidenboter hebben we zelf verzonnen toen we pittige kruidenboter maakten en bedachten dat we daar best een Portugese twist aan konden geven. Het enige dat we hoefden te doen was meer […]
Sopa de abóbora cremosa is een receptvariatie voor pompoensoep die ik nog niet kende. Hoe hier in huis pompoensoep gemaakt wordt varieert per keer en we hebben al de meest uiteenlopende variaties gegeten. Van klassiek met courgette en met wortel tot een Oosterse pompoensoep met kokosmelk en seroendeng. Altijd hardstikke lekker en iedereen is er […]
Bolo real do Alentejo is een lekkernij waarvoor ik het recept kreeg van mijn Portugese tante die stiekem helemaal mijn tante niet is. Ingewikkeld (maar wel ontzettend lief!) verhaal waar ik jullie helemaal niet mee ga vermoeien. Wat ik wel ga doen is het recept voor deze superlekkere taart met jullie delen. Naast amandelmeel gebruik […]
Baba de camelo, de eerste keer dat ik de naam hoorde kon ik direct de link leggen dat het iets met een kameel te maken had. Maar welk deel van de kameel het was en hoe ze daar in vredesnaam een toetje mee gingen maken was “beyond me” om het maar zo te zeggen… Waarschijnlijk […]
Amêijoas á Bulhão Pato is de ultieme liefdesverklaring op een bord. Tenminste, als je het aan mij vraagt. Dit gerecht is zomers, licht, te eten als fingerfood, geschikt als voorgerecht én als hoofdgerecht en gewoon gruwelijk lekker! De kinderen zijn er niet allemaal heel erg weg van, ze lusten niet allemaal schelpdieren, dus we toveren […]
Arroz de Marisco is niet alleen een heerlijk gerecht. Het is ook altijd voer voor discussie. Portugese Paella? Of hebben de Spanjaarden hun gerecht afgekeken van de Portugezen? Dit levert in beide landen altijd een zeer leuke discussie op tussen de lokale bevolking. Gelukkig zijn het twee héél verschillende gerechten, waar de Spaanse variant ook […]