Pota salada com batata klinkt héél exotisch en dat is het ook wel een beetje. In Portugal is inktvis een heel normaal iets om te eten. Klein, groot, met inkt, zonder inkt, gegrild, in een salade… Alleen al het schrijven zorgt ervoor dat het water ons in de mond loopt. In Nederland is inktvis een […]
Licor Beirão & Shiso and Kaffir Gin cocktail – Creator’s Blend is een hele mond vol als naam voor een recept. Deze cocktail die op en top Portugees is verdiend zo’n uitgebreide naam en een volledige introductie. Licor Beirão is ‘s werelds meest bekende likeur uit Portugal en bestaat al sinds het einde van de […]
Carob wat? Carob mousse dus. Over carob, in Portugal bekend als alfarroba, hebben we al meer verteld in ons artikel “10 weetjes over alfarroba“. Nu zijn er nog véél meer weetjes te delen over deze superfood, en dat gaan we ook zeker doen, maar eerst is het hoog tijd om recepten te gaan delen zodat […]
Iedereen die ooit eens een keer in Portugal is geweest, heeft ergens wel meerdere bacalhau gerechten op een menu kaart zien staan. Portugal staat nu eenmaal bekend om de grote hoeveelheid recepten met dit hoofdingredient. Eén van de bacalhau gerechten die steevast op iedere kaart wel terug te vinden is, is Bacalhau à Brás. Het […]
Salada com feijão frade e atúm is eigenlijk de Portugese variant van de Franse salade Niçoise te noemen. Supersnel te maken, gemakkelijk te maken en ook nog eens hardstikke gezond. Eigenlijk is het een maaltijdsalade, maar je kunt deze salade ook heel goed als voorgerecht of bijgerecht serveren bij tal van verschillende maaltijden. Zelfs als […]
Het is een mond vol (en ook een bord vol) deze Estufado de grão de bico e beringela, een vegetarisch Portugees gerecht met kikkererwten en aubergine. Hier in huis zijn we behoorlijke carnivoren. Een dag geen vlees is een dag niet geleefd zeg maar. Toch is dit gerecht na de eerste keer serveren een blijvertje […]
Pica pau was weer zo’n typisch “He, wat?!” momentje hier in huis toen ik het er voor het eerst over had. Er over praten is het een keer klaarmaken en inmiddels is deze typische tasca snack een geliefd gerechtje op tafel bij ons. In de zomer is het een lekker “ik heb geen zin om […]
Frango piri piri no forno is voor mij een go-to recept als het buiten koud is en ik geen zin heb om buiten de barbecue aan te steken. Als het aan de mensen hier in huis zou liggen, dan brandt de barbeque het hele jaar door. Dat zit er niet in, want persoonlijk ben ik […]
Mousse chocolate caseiro… Een hele mond vol voor chocolade mousse. En terecht, want chocolade mousse zoals ze hem in Portugal maken is zó óntzettend lekker! Zelfs als je niet zo bevooroordeeld bent over Portugees eten als wij ga je deze chocolade mousse ontzettend lekker vinden. Zeker als je hem ook maakt met Portugese chocolade. Die […]
Morte de chocolate brownies zijn meer bekend onder de Engelse naam Death by chocolate brownies. Met bijna 400 gram extra pure chocolade is het inderdaad een behoorlijke portie chocolade die je te snoepen hebt als je de keuken in duikt om deze brownies te maken. Of te laten maken. Als ik iedereen hier in huis […]