Casa Traca in Valbona (Arganil) – Centraal Portugal

Casa Traca | SaboresDePortugal.nl

Ben jij je al aan het oriënteren op een vakantie? Wij kunnen in ieder geval niet wachten totdat we Portugal weer kunnen bezoeken. Omdat we allemaal niet kunnen wachten tot we er weer op uit kunnen, hebben wij alvast een hele leuke tip voor je in centraal Portugal.

Casa Traca

Arganil is een plaats en gemeente in het Portugese district Coimbra. In de gemeente Arganil vind je ook het plaatsje Valbona. En hier vind je een verborgen pareltje met de naam Casa Traca, oftewel Het Vlinderhuis. Deze bed & breakfast wordt bestiert door José van der Zwan. Een Nederlandse dame met een fantastische glimlach en een warm karakter.

Casa Traca | SaboresDePortugal.nl

Sinds mei 2016 kan Casa Traca bezocht worden en wij snappen wel waarom het zo’n favoriete vakantiebestemming is. De aankleding van de B&B is sprookjesachtig. Er zijn vier kamers beschikbaar, elk met een eigen thema. Naast de Classic en de Retro kamer zijn er ook de Far East kamer en, Linda’s persoonlijke favoriet, de Byzanthijnse kamer. Je kunt jezelf gedurende je verblijf een karakter uit 1001 nacht wanen. Dus als je prinses-allures hebt, dan is deze kamer je op het lijf geschreven 😉 Wel lief blijven voor je gastvrouw, want de kamer komt niet incluis koninklijke bedienden! Al moeten we dan wel weer zeggen dat een ontbijt als dit toch wel een beetje koninklijk aanvoelt.

Casa Traca | SaboresDePortugal.nl

De oudste universiteit van Portugal

Niet alleen Casa Traca is sprookjesachtig. Ook de omgeving, je zit midden in het groene hart van Portugal, is prachtig en biedt voor ieder wat wils.

In de stad Coimbra vind je de oudste universiteit van Portugal. Deze staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is mogelijk de universiteitstoren te beklimmen en dat raden we ook aan om te doen. Eenmaal boven heb je rondom uitzicht over heel Coimbra. Zo kun je je volgende bestemming kiezen in Coimbra, want de plaats heeft een rijke historie. De allereerste koningen van Portugal hebben daar namelijk de hoofdstad van het rijk gesticht.

De omgeving


Als je wat minder bent van de toeristische activiteiten dan kun je in de omgeving ook je hart ophalen. Zoals eerder gezegd, zit je midden in het groene hart van Portugal. Fietsen, wandelen en ook motortochten zijn een ideale bezigheid. Kanoën en zwemmen kan ook volop in de omgeving. En als je een citytrip wilt maken naar bijvoorbeeld Lissabon of Porto dan heb je aan Casa Traca de ideale uitvalsbasis. Wil je een beetje van alles wat, kun je moeilijk kiezen, of wil je de geijkte paden liever niet bewandelen? Neem dan even een kijkje op Rondreizen Portugal.

Na een drukke dag

Na een drukke dag kun je bij Casa Traca heerlijk neerploffen in de tuin en genieten van een vinho verde. En we hebben een nieuwtje voor jullie. Binnenkort wordt het extra genieten, want “as we speak” staat er een houtgestookte hottub op transport! Deze heeft ruimte voor zes tot acht personen, bubbels (!) en zal binnenkort deel uitmaken van een compleet arrangement.

Casa Traca | SaboresDePortugl.nl

Heb je al zin gekregen in vakantie bij Casa Traca? Het is mogelijk om rechtstreeks te boeken via hun website. In ons Vakantie op je bank pakket vind je ook een voucher waarmee je korting kunt claimen op je verblijf. Dus als je jezelf (of iemand anders) eerst trakteert op een kleine pre-vakantie kun je helemaal in Portugese vakantiesteming komen!

Sergio & Linda | SaboresDePortugal.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *