De zwarte rotsen (Praia de Monte Clerigo)

Zwarte rotsen - Monte Clerigo | SaboresDePortugal.nl

Nee, niet het stripboek van Kuifje. In dit geval is het de liefkozende benaming van praia de Monte Clérigo. Een paradijsje voor surfers, bodyboarders en andere waterratten van alle leeftijden. Dit strand ligt (hoe kan het ook anders) in de Algarve aan de wat wildere kust van de Atlantische oceaan. De rotsen hier langs het strand zijn git zwart wat het een beetje een “creepy” uitstraling geeft. Maar wat niemand hier er van weerhoudt om te roepen “kunnen we naar het strand met de zwarte rotsen?”

De zwarte rotsen (Praia de Monte Clerigo) | SaboresDePortugal.nl
Zelfs de flinke wandeling naar beneden houdt de kleine monsters niet tegen om te willen gaan bodyboarden!

Surfs up dude

Tegenwoordig is het een van de bekendere en meest bezochte stranden aan de kant van Aljezur. Met een goede reden! Je hebt hier over het algemeen GEWELDIGE golven om los te kunnen gaan op een surfplank of bodyboard. Van dat laatste ben ik zelf ook niet vies, dus heel fijn dat de rest van het gezin het ook geen straf vindt om naar het zwarte rotsen strand te gaan. Mocht je het leuk vinden om te leren surfen, zijn er in de omgeving genoeg surf scholen te vinden. Of je doet wat de kinderen en Linda een goed idee vonden. Sergio als privé instructeur inzetten…

De zwarte rotsen (Praia de Monte Clerigo) | SaboresDePortugal.nl

Privé instructeur

Ik ben zeer blij dat het hele gezin hier uit waterratten bestaat. Dat maakt naar het strand gaan heel veel leuker en makkelijker. Toen Linda en de kinderen er lucht van hebben gekregen dat ik niet geheel onverdienstelijk kon bodyboarden, zagen ze hun kans natuurlijk schoon. Seeeerrrrgiiiioooooooo…… Kan je ons dat ook leren?!?! Natuurlijk kan ik dat. Dus zo gezegd, zo gedaan en na wat vallen en opstaan moet ik toegeven dat iedereen er al een heel stuk beter in is geworden!

Wat kan je er nog meer doen?

Voorop gesteld dat je hier over het algemeen redelijk hoge golven en een sterke stroming hebt, dus een beetje voorzichtigheid is wel nodig. Zeker met laag water kun je hier heel leuk schaal en schelpdieren spotten (of jagen). Kleine krabben, kokkels, garnalen en nog veel meer kom je hier tegen! Superlekker om mee te nemen en je eigen arroz de marisco te maken. Verser dan dat ga je het niet krijgen. (TIP: Zorg wel voor een koelbox en neem de beestjes mee in zeewater.) Ook vormen zich met laag water middelgrote water poelen die je perfect als “zwembad” kunt gebruiken zonder dat je last hebt van stroming of golven. Ideaal voor de wat kleinere kinderen die nog niet zo bedreven zijn in zwemmen. En wat ook altijd leuk is, je hebt er ruimte genoeg om je strand tennis rackets tevoorschijn te toveren en lekker een balletje te slaan. Kortom er is voor iedereen wel wat te doen bij de zwarte rotsen!

En heb je na een lange dag in het water geen zin meer om te koken of niets kunnen vangen? Als je door Aljezur wegrijdt dan kun je meteen een vorkje zeevruchten prikken bij Cervejaria Mar. Dat restaurant tipten we je al in ons artikel met places to nom als je in de Algarve bent, en zeg nu zelf… Na een dag aan het strand is er toch niets lekkerder dan volop genieten van een tafel vol met al het lekker dat de zee heeft te bieden!

Ben jij al eens bij de zwarte rotsen geweest of heb jij een ander favoriet (surf-)strand in Portugal?

Sergio & Linda | SaboresDePortugal.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *