Places to nom (Restauranttips)

Places to Nom in de Algarve | SaboresdePortugal.nl

Als Algarvio, beter bekend hier in huis als Algarviaan, salon Portugees, Portugese Zeeuw en bedenk er nog maar een paar, ben ik ook zeer gecharmeerd van lekker eten. Vandaar dat ik het (waarschijnlijk in een vlaag van verstandsverbijstering) een leuk idee vond om een paar plaatsen aan te kaarten waar je in de Algarve lekker kunt eten (op ons foodblog beter bekend als places to nom). Waarom de Algarve? Because, chauvinist, that’s why 😉 Dus hierbij onze restauranttips voor je volgende bezoek naar de Algarve!

Restauranttips als je in de Algarve bent

We dachten een top drie te maken voor jullie. We kwamen al snel tot de ontdekking dat we best veel uit eten gaan, dus waren we het er over eens om er een top vijf van te maken. Ook dat mislukte, dus we hebben een top 5 mét aanvullende restauranttips. Dát, en ik heb beloofd dat we vaker restauranttips gaan delen in een top 5. Dat betekent natuurlijk dat we vaker uit eten moeten als we in Portugal zijn. Ontzettend vervelend natuurlijk, maar ja… Er is iemand die het moet doen, toch?

Op de 5e plaats:

Cevezjaria Mar | SaboresdePortugal.nl

Linda zal deze mening waarschijnlijk niet met me delen 😉 maar waar je echt goed uit eten kan gaan als je van zeevruchten houdt is Cervejaria Mar. Het is een leuk, niet al te groot restaurant met een grote keuze aan zeevruchten en vis, die zoals het hoort super vers is! Ze hebben ook een goede selectie bier en wijn die je bij je maaltijd kan drinken. Dit bijna verborgen pareltje vindt je in hartje Aljezur aan de Rua da Escola.

Op de 4e plaats

Palmerinha dos Choroes | SaboresdePortugal.nl

Een restaurant waar wij snel naartoe gaan als we in Portugal zijn is Palmeirinha dos Chorões. Traditionele Portugese keuken en veel lokale gerechten staan er hier op de kaart. Een gezellig restaurant met vriendelijk personeel die hun vaste klanten echt kennen. Zo zijn Linda en ik na goed een half jaar niet geweest te zijn, ontvangen met Je bent er weer! Wat leuk, ik herkende je aan je stem (je zou denken dat Linda d’r haarkleur meer indruk zou maken). Zeer rap gevolgd met de vraag waar de kinderen gebleven waren. Pronkstuk in dit restaurant is toch echt wel de houtskool grill buiten waar je lekker op kan kijken terwijl je eten bereid wordt! Je vindt dit restaurant in Monchique aan de Rua Serpa Pinto 2

Op de 3e plaats:

Restaurante Carlos | SaboresdePortugal.nl

Home of the best cataplana ever! Restaurante Carlos in Sagres. Dit is het restaurant waar Linda voor het eerst ooit een cataplana heeft gegeten, die er bij de eerste hap al voor heeft gezorgd dat ze een vreugde dansje deed op haar stoel, wat de nodige gniffel reacties op heeft geleverd van het personeel. Dit restaurant heeft een brede kaart met voor ieder wat wils. Alles is vers zoals het hoort en de bediening is gezellig en correct. Zeker een aanrader als je in de buurt bent of al in Sagres bent om het fort te bezoeken! Je vindt dit restaurant aan de Rua Commandante Matoso.

Op de 2e plaats:

Na overleg is dit toch de 2e plaats geworden, maar heel eerlijk het is stuivertje wisselen ;). Voor kip piri piri MOET je gewoon naar Paraíso da Montanha net buiten Monchique op de weg naar Fóia. Een groot familie bedrijf waar ik eigenlijk als sinds kinds af aan kom en nog steeds word ontvangen als lang verloren familie lid (how cute!). Alleen het spectaculaire uitzicht wat je hebt door de vallei heen maakt dit al een must go. Je hebt er een uitgebreide kaart met lokale en traditioneel Portugese gerechten en een couvert dat bestaat uit de lokale worst soorten (wat Linda heeft overgehaald om toch eens een keer bloedworst te proberen!), olijven etc. Alles op de kaart is ontzettend lekker, maar heel eerlijk de kip is het allerbeste! Dit restaurant vindt je aan de N266-3 ongeveer 3 km buiten Monchique.

En de winnaar is:

O Mane | SaboresdePortugal.nl

Een restaurant waar het hele gezin hier in één klap verliefd op is geworden. Lekker eten, super bediening die ook echt leuk zijn met kinderen, en iedere gast zich lekker thuis kan laten voelen! Ik heb het hier over Restaurante O Mané in Portimão. Een restaurant wat ik al van vroeger kende en wat me wel leuk leek om ook aan Linda en de kids te introduceren. Het bleek een schot in de roos! Verse vis en zeevruchten staan hier centraal op de kaart, alle vis wordt dagvers op de markt gehaald! Als je dan in de buurt ben ga zeker even langs en doe ze de groetjes van ons ;). O Mané vindt je aan de R. Damião Luís Faria de Castro 1.

Andere restauranttips:

Restaurante Bela Vista in Monchique, een geliefde plaats van ons om lekker te lunchen! Eerlijk en simpel eten zijn hier echt de key words. De bediening is heel vriendelijk en als je met kinderen gaat dan kan je er de klok bijna op gelijk zetten dat ze mee worden gesleept om hun eigen ijsje te gaan halen of te maken! Dit restaurant vindt je aan de Largo dos Chorões in Monchique

Bela Vista | SaboresdePortugal.nl

Restaurante O Caçador op de weg van Monchique naar Portimão is de plek waar Linda de LEKKERSTE sardinhas ooit heeft gegeten en samen met de kinderen voor het eerst slakken heeft gegeten. Je moet even opletten anders rijd je er zo langs, maar als je hem hebt gespot en je hebt er gegeten dan is de kans zeer groot dat je vaker gaat! Dit restaurant vindt je aan de N266 net voor (of na als je vanaf Portimão komt rijden) Rasmalho.

Café / Marisqueira Brasil in Portimão is dé plek als je een lekker biertje en gekookte garnalen wil hebben, Sérgio heeft hier aardig wat tijd doorgebracht met snacken en drinken. Los van de garnalen hebben ze een geweldig assortiment aan verse zeevruchten en kan je er ook binnen uitgebreid tafelen. Buiten is het lekker informeel dus bij uitstek geschikt om met je vrienden een middagje te vertoeven! Dit zeevruchten paradijs vindt je aan de Largo Dom João II 36-A

Welk restaurant ben jij het meest nieuwsgierig naar? Of misschien ben je wel bekend in de Algarve en vind jij dat er héél andere restaurants in de top 5 horen te staan. Laat het ons jouw restauranttips weten, vinden we leuk!

Sergio & Linda | SaboresDePortugal.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *