Moederdag in Portugal valt altijd een week eerder dan in Nederland. In Portugal vieren ze Dia da Mãe altijd de eerste zondag in mei. In Nederland vieren we Moederdag altijd op de tweede zondag in mei. Dat betekent dat het alweer bijna Moederdag is! Natuurlijk heb jij al lang iets moois/leuks/liefs/lekkers gehaald om je moeder […]
Portugal is niet alleen beroemd om zijn wijn en visgerechten, maar ook om zijn honing. Portugese honing staat bekend om zijn zachte en zoete smaak, en is geliefd bij zowel locals als toeristen. Als wij in Portugal zijn kunnen we geen lokale markt bezoeken zonder minstens één enthousiaste imker tegen te komen die zijn honing […]
Zeg je Portugal, dan zeg je bacalhau. Deze gedroogde en gezouten kabeljauw is in de loop der eeuwen zo ver verweven geraakt met de Portugese cultuur dat er volgens sommigen meer dan 1000 recepten zijn voor de bereiding van deze vis. Of het er écht meer dan 1000 zijn, dat weten wij ook niet. Maar […]
Iedereen die ooit eens een keer in Portugal is geweest, heeft ergens wel meerdere bacalhau gerechten op een menu kaart zien staan. Portugal staat nu eenmaal bekend om de grote hoeveelheid recepten met dit hoofdingredient. Eén van de bacalhau gerechten die steevast op iedere kaart wel terug te vinden is, is Bacalhau à Brás. Het […]
Salada com feijão frade e atúm is eigenlijk de Portugese variant van de Franse salade Niçoise te noemen. Supersnel te maken, gemakkelijk te maken en ook nog eens hardstikke gezond. Eigenlijk is het een maaltijdsalade, maar je kunt deze salade ook heel goed als voorgerecht of bijgerecht serveren bij tal van verschillende maaltijden. Zelfs als […]
Het is een mond vol (en ook een bord vol) deze Estufado de grão de bico e beringela, een vegetarisch Portugees gerecht met kikkererwten en aubergine. Hier in huis zijn we behoorlijke carnivoren. Een dag geen vlees is een dag niet geleefd zeg maar. Toch is dit gerecht na de eerste keer serveren een blijvertje […]
Pica pau was weer zo’n typisch “He, wat?!” momentje hier in huis toen ik het er voor het eerst over had. Er over praten is het een keer klaarmaken en inmiddels is deze typische tasca snack een geliefd gerechtje op tafel bij ons. In de zomer is het een lekker “ik heb geen zin om […]
Frango piri piri no forno is voor mij een go-to recept als het buiten koud is en ik geen zin heb om buiten de barbecue aan te steken. Als het aan de mensen hier in huis zou liggen, dan brandt de barbeque het hele jaar door. Dat zit er niet in, want persoonlijk ben ik […]
Mousse chocolate caseiro… Een hele mond vol voor chocolade mousse. En terecht, want chocolade mousse zoals ze hem in Portugal maken is zó óntzettend lekker! Zelfs als je niet zo bevooroordeeld bent over Portugees eten als wij ga je deze chocolade mousse ontzettend lekker vinden. Zeker als je hem ook maakt met Portugese chocolade. Die […]
Finish the drawing is natuurlijk niet echt een puzzel te noemen. Gelukkig hebben Chico en Gomez zich daar helemaal niets van aangetrokken en hebben ze er een als bonus puzzel voor hun verzameling #ChicoAndGomezVakantiepuzzels! Het leukste aan “acaba o desenho” (Maak de tekening af) is hoe verschillend de resultaten altijd zijn. Lees snel verder en […]