Carob Mousse

Carob Mousse | SaboresDePortugal.nl

Carob wat? Carob mousse dus. Over carob, in Portugal bekend als alfarroba, hebben we al meer verteld in ons artikel “10 weetjes over alfarroba“. Nu zijn er nog véél meer weetjes te delen over deze superfood, en dat gaan we ook zeker doen, maar eerst is het hoog tijd om recepten te gaan delen zodat jullie deze typische smaak uit het zuiden van Portugal in huis kunnen halen. Eén van de meest populaire recepten met carob is carob mousse. Dat is dus een mooi recept om mee te beginnen!

Carob mousse of chocolade mousse

Omdat carob als alternatief gebruikt kan worden voor cacao, is dit recept ook zeer geschikt voor mensen die geen chocolade kunnen eten. We kennen waarschijnlijk allemaal wel iemand die de chocolade altijd moet afslaan omdat ze er hoofdpijn van krijgen. Ookal is het niet onomstotelijk bewezen, het is waarschijnlijk de cafeïne in chocolade die hoofdpijn veroorzaakt. Daar heb je met carob dus geen last van omdat daar geen cafeïne in zit!

Carob Mousse | SaboresDePortugal.nl

Vegan carob mousse

Als je op zoek bent naar een recept voor vegan carob mousse, dan moet je een ander recept gebruiken. In dit recept gebruiken we slagroom waardoor het eindresultaat niet geschikt is om te serveren aan vegans. Geen man overboord, een recept geschikt voor vegan kun je binnenkort ook bij ons vinden. En als je daar niet op kunt wachten, dan kun je natuurlijk ook gewoon voor vegan/plantaardige room kiezen voor dit recept!

Voor nu is het tijd om de keuken in te duiken en aan de slag te gaan om “gewone” carob mousse te maken. We zijn héél benieuwd wat je van dit bijzondere ingredient vind!

Carob Mousse | SaboresDePortugal.nl

Carob Mousse

Alfarroba in de hoofdrol!
5 van 1 stem
Gang Dessert
Keuken Portugese keuken
Porties 6 personen
calorieën 327 kcal

Ingrediënten
  

  • 250 milliliter slagroom
  • 100 gram kokosolie Gebruik MCT kokosolie, die stolt niet bij lage temperaturen.
  • 30 gram carob poeder
  • 30 gram carob spread
  • 15 gram agavesiroop
  • Amandelschaafsel of -snippers naar smaak

Notities

I

Nutrition

Calories: 327kcalCarbohydrates: 10gProtein: 2gFat: 33gSaturated Fat: 25gPolyunsaturated Fat: 1gMonounsaturated Fat: 5gCholesterol: 47mgSodium: 19mgPotassium: 113mgFiber: 2gSugar: 7gVitamin A: 617IUVitamin C: 1mgCalcium: 60mgIron: 0.3mg
Trefwoord Alfarroba, Carob
Deel jouw resultaat op social media met #saboresdeportugal en tag ons @saboresdeportugalnl.Laat jouw rating achter in de comments!

Carob mousse variaties

Er zijn ontzettend veel variaties om carob mousse te maken. Zo kun je ook avocado gebruiken of aquafaba (het vocht van kikkererwten), kun je in plaats van agavesiroop ook kiezen voor maple siroop of honing en kun je ook verse of gedroogde vruchten gebruiken om je carob mousse te decoreren.

Carob is net zo veelzijdig als chocolade. En wat ons betreft nét zo lekker. Waardoor we met carob hetzelfde probleem hebben als met chocolade… Welk recept gaan we maken nadat we dit recept hebben uitgeprobeerd XD

Sergio & Linda | SaboresDePortugal.nl

Geen tijd om nu direct de keuken in te duiken omdat je niet alles in huis hebt? De belangrijkste ingrediënten bestel je bij ons in de webshop en het recept kun je ook heel gemakkelijk pinnen!

Carob Mousse | SaboresDePortugal.nl
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept