Mexilhões à moda do Sérgio
Mosselen met een Portugese twist!
Apparatuur
- Mossel pan
Ingrediënten
- 4 kg Mosselen
- 500 gr Mosselgroenten
- 3 tl Massa de alho
- 4 tl Massa de pimentão picante
- 500 ml Witte wijn
- 350 ml Donker bier
- 3 blaadjes Laurier
- ½ bosje verse koriander
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
Instructies
- Spoel de mosselen schoon en verwijder eventuele baarden
- In een mossel pan voeg je de mosselen en de rest van de ingrediënten toe.
- Kook de mosselen in 2 keer op tot ze gaar zijn
- Serveer direct
Notities
- Serveer eventueel met een stuk pão caseiro of vers stokbrood.
Heb je dit recept gemaakt?Deel het op social media met #portugeserecepten en tag ons om te laten zien hoe jij Portugal op tafel hebt gezet!