Portugese recepten verzameld #1

Portugese recepten verzameld 1 | SaboresDePortugal.nl

Met al het lekkers in de shop leek het ons leuk om ook eens een aantal Portugese recepten op een rijtje te zetten. Het zou namelijk zomaar eens kunnen zijn dat je iets ziet waar je nieuwsgierig naar bent, maar waar je geen idee van hebt hoe je het moet bereiden, of waar je het voor gebruikt. We vroegen een aantal Nederlandse foodbloggers naar hun Portugese recepten.

Een waarschuwing vooraf; Dit artikel kan grote honger en extreme heimwee veroorzaken. Verder lezen is dan ook geheel op eigen risico!

Portugese vis- en bonenstoof van DeWereldOpJeBord.nl

Portugese recepten verzameld #1 | SaboresDePortugal.nl

Elianne heeft het recept iets vernederlandst omdat het aanbod van schaal- en schelpdieren in Nederland anders is dan in Portugal. Maar overige ingrediënten zoals tomatenpuree, knoflook, wortels, witte bonen en tomaten zijn goed verkrijgbaar.

In iets meer dan een half uur tover je dit heerlijke gerecht op tafel. Het hele recept voor Portugese vis- en bonenstoof vind je op DeWereldOpJeBord.nl. Neem er zeker ook een kijkje voor andere, lekkere recepten van over de hele wereld.

Bacalhau á Bras van Vinissima.nl

Portugese recepten verzameld #1 | SaboresDePortugal.nl

Bacalhau á Bras is het allereerste bacalhau gerecht wat Linda in Portugal at. Ingrid heeft diverse Portugese recepten op haar blog staan, maar dit recept moest natuurlijk in dit allereerste overzicht terecht komen.

De olijven en de olijfolie voor dit recept kunt je natuurlijk ook bij ons in de webwinkel vinden. De overige ingredienten zijn gemakkelijk verkrijgbaar hier in Nederland. Ingrid deelt hij haar recepten vaak een wijntip om je maaltijd helemaal af te maken. Het volledige recept voor Bacalhau á Bras vind je op Vinissima.nl.

Kip piri piri van MyFoodblog.nl

Portugese recepten verzameld #1 | SaboresDePortugal.nl

Als je Portugal al eens hebt bezocht, dan weet je dat je niet om kip piri piri heen kunt. In iedere eet gelegenheid is een grote grill te vinden waar de frango sem of con piri piri in grote hoeveelheden wordt bereidt. Portugese viagra, zoals piri piri onderling vaak gekscherend genoemd wordt daar, gaat vaak nog in gulle hoeveelheden over de kip piri piri heen.

Het recept voor kip piri piri van Judith is dan zeker ook een aanrader voor wie op zoek is naar de échte smaak van Portugal. Daarnaast vind je op MyFoodblog.nl nog veel meer lekkere recepten.

Espetadas van ByAndreaJanssen.com

Portugese recepten verzameld #1 | SaboresDePortugal.nl

Als het op de BBQ of een houtskoolgrill bereidt wordt, dan weet je dat je een écht Portugees recept te pakken hebt. Espetadas zijn zo’n heerlijke guilty pleasure. Als je ze op Portugese wijze wilt eten, dan serveer je er geen saus bij. Een halve citroen waar je je vlees tegenaan drukt voordat je het in je mond steekt is de manier waarop men in Portugal zijn vlees extra smaak geeft.

Op BijAndreaJansen.com deelt Andrea leuke DIY’s en recepten. Het recept voor espetadas vind je via de link.

Portugal op je bord

Wij worden helemaal enthousiast van al dit Portugese lekkers. Hopelijk hebben we goede eetspiratie kunnen delen en brengen jullie een bezoekje aan al deze veel te lekkere blogs!

Volgende maand verzamelen we weer een aantal Portugese recepten voor jullie. Dan gaan we een bezoekje brengen aan ElsaRblog.com, waar Elsa, Inge en Sanne een grote verzameling Portugese recepten tussen de overige artikelen hebben verzameld.

Sergio & Linda | SaboresDePortugal.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *