Tropical yoghurtijsjes met TANG en honing

Het is zomer. Warm, plakkerig, vrolijk en de zomervakantie is in zicht. Tijd om het zwembad op te zetten en je schrap te zetten voor een tuin vol (kinder-)visite. Je kent het wel, drie buurkinderen, een verdwaald neefje of nichtje, dat beste vriendinnetje van drie straten verderop...
Tropical yoghurtijsjes met TANG en honing

In ons huishouden is de kans op een situatie zoals hierboven geschetst ongeveer 100 procent. Gelukkig hebben we altijd een vriezer vol ijsjes. Niet alleen van die handige uit de supermarkt, maar ook zelfgemaakte. Die zijn vaak leuker, gezelliger om samen te maken en ook gewoon veel lekkerder. En ons huishouden van Jan Steen scoort er altijd dikke bonuspunten mee bij alle kindjes.

Koken met kliekjes

Dit recept, samen met onze kokos-bosbessenvariant, is een hit bij de kinderen. Frisse yoghurt, zoete aardbei, romige mango en die tropische knal van TANG maken er een feestje in laagjes van. De honing van Mel Santa Maria maakt het af. Zacht, zonnig en nét dat beetje extra. Voor dit recept gebruik je geen volledig zakje TANG. Restjes opmaken als een baas is wat we doen, dus de TANG die overblijft na het maken van dit recept wordt ook meteen gebruikt. Dat verdwijnt in een grote kan met ijskoude Agua Monchique, een paar ijsblokjes erbij, en hupsakee, iedereen gehydrateerd! Want als de zon schijnt en het een zoete inval is moet je voorbereid zijn. Op dorst. En op grijpgrage kinderhandjes.

Tropical yoghurtijsjes met TANG en honing

Zelf ijsjes maken met TANG

Soms hoef je niet moeilijk te doen om indruk te maken. Deze laagjesijsjes zien eruit alsof je ze bij een hippe strandtent hebt gehaald. In werkelijkheid gooi je gewoon een paar ingrediënten in de blender en doet de vriezer de rest. Het geheim zit ‘m in de slimme combinatie van fris-zoete yoghurt met aardbei, romige mango en die onweerstaanbare tropenknal van TANG Tropical. Niet alleen lekker, maar ook een feestje om te maken. Helemaal met de kleine chef als hulpkoks om voor te proeven. Iets waar de oudere kinderen hier in huis zich overigens ook graag voor opofferen :’)

Zomerse laagjesijsjes met fruit en TANG

Omdat we werken met laagjes, krijg je bij elke hap iets anders. Een beetje romig, dan weer fris, dan weer fruitig… en ondertussen ben je gewoon bezig met iets dat net zo Instagramwaardig is als kindvriendelijk. Extra punten voor het feit dat je dit recept met een gerust hart kunt maken zonder rare toevoegingen of verborgen suikers. Je weet precies wat erin zit en als je een beetje extra scheutig bent met het verse fruit kun je best meer dan één van deze Tropical yoghurtijsjes met TANG op een zwemmiddag eten.

Decorative Top
logo logo logo logo
Tropical yoghurtijsjes met TANG en honing Receptkaart
No ratings yet

Layered Tropical Lollies met TANG en Mel Santa Maria honing

Zomerse laagjesijsjes met mango, aardbei, yoghurt, TANG en een vleugje honing van Mel Santa Maria. Fruitig, fris en vrolijk in elke hap!
Voorbereidingstijd 10 minutes
Vriestijd 6 hours
Totale tijd 6 hours 10 minutes
Gang Dessert, Ijs, Snack
Porties/Aantal 6 ijsjes
Calorieën 105 kcal

Ingrediënten
 

Voor de mango-slagroom laag

  • 1 halve mango
  • 50 milliliter lobbig geklopte slagroom

Voor de TANG-aardbei-yoghurt laag

  • 150 gram Griekse yoghurt
  • 10 aardbeien
  • 2 eetlepels Mel Santa Maria – Mel de urze
  • 2 eetlepels TANG Tropical
  • 50 milliliter lobbig geklopte slagroom

Instructies

Voor de mango-slagroom laag

  1. Klop de slagroom lobbig
  2. Pureer de halve mango helemaal glad
  3. Meng de slagroom en de gepureerde mango samen

Voor de TANG-aardbei-yoghurt laag

  1. Klop de slagroom lobbig
  2. Pureer de aardbeien samen met de honing glad
  3. Meng de yoghurt en het TANG poeder
  4. Meng de slagroom door het TANG-yoghurt mengsel
  5. Spatel het aardbei-honing mengsel door het TANG-yoghurt mengsel. Zorg dat je strepen blijft zien. Dat ziet er extra lekker uit!

Om de vormpjes te vullen

  1. Vul de vormpjes tot ongeveer een derde met het mango-slagroom mengsel
  2. Vul daarna de vormpjes af met het TANG-aardbei-yoghurt mengsel
  3. Zet de ijsvormpjes voor minimaal 6 uur in de vriezer

Notities

  • Je kunt natuurlijk ook voor een van de andere smaken TANG kiezen voor dit recept.
  • Heidehoning heeft een typische smaak. Je kunt met de smaak van het ijsje spelen door te experimenteren met andere soorten honing. Of je kunt natuurlijk ook kiezen voor een gewone bloemenhoning.
  • Houd je van variatie? Je voelt hem vast en zeker al aankomen; Je kunt ook met de fruitcombinaties experimenteren 😀
 

Voedingswaarden

Nutrition Facts
Layered Tropical Lollies met TANG en Mel Santa Maria honing
Amount per Serving
Calories
105
% Daily Value*
Fat
 
7
g
11
%
Saturated Fat
 
4
g
25
%
Polyunsaturated Fat
 
0.3
g
Monounsaturated Fat
 
2
g
Cholesterol
 
20
mg
7
%
Sodium
 
16
mg
1
%
Potassium
 
105
mg
3
%
Carbohydrates
 
9
g
3
%
Fiber
 
1
g
4
%
Sugar
 
8
g
9
%
Protein
 
3
g
6
%
Vitamin A
 
637
IU
13
%
Vitamin C
 
25
mg
30
%
Calcium
 
47
mg
5
%
Iron
 
0.2
mg
1
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
De getoonde waarden zijn een gemiddelde, gebaseerd op een geautomatiseerde, online voedingscalculator. De waarden geven een goede indicatie, maar zijn op geen enkele wijze 100% accuraat en zijn nooit prevalent over of vervanging voor het advies van een voedingsdeskundige.
Heb je dit recept gemaakt?Deel het op social media met #portugeserecepten en tag ons om te laten zien hoe jij Portugal op tafel hebt gezet!

Makkelijk yoghurtijs maken zonder ijsmachine

Zelf yoghurtijsjes maken met TANG is zó makkelijk dat je het bijna zonder recept zou doen. Zou makkelijk dat je in ieder geval géén ijsmachine nodig hebt. Alleen een blender, een paar simpele ingrediënten en een beetje geduld terwijl de vriezer zijn werk doet. Maar juist de combinatie van de frisse yoghurt, het zoete fruit en de tropische TANG geeft deze ijsjes die typische bom de verão-vibe. En het fijne is dat je eindeloos kunt variëren. Heb je geen mango in huis? Gebruik perzik of ananas. Liever ander fruit in de yoghurtmix? Blauwe bessen of frambozen doen het ook fantastisch. De vrolijke swirl van fruit en TANG maakt het in elke vorm tot een feestje.

Meer dan alleen een ijsje

Deze laagjesijsjes zijn niet alleen een hit bij kinderen, maar ook een slimme manier om iets lekkers te serveren dat nét wat gezonder is. Er zit geen toegevoegde suiker in, behalve de beetje honing van Mel Santa Maria en de lichtzoete kick van het TANG poeder. En omdat je precies weet wat je erin stopt, voelt het ook goed als ze vragen om een tweede. Of derde. Als het écht warm is en het zwembad lonkt, dan verdwijnt alles toch wel als sneeuw voor de zon.

Nog meer ijsrecepten zonder ijsmachine

Ben je net zo enthousiast als wij? Probeer dan ook eens onze romige ijsvariant met ons recept voor zelfgemaakt ijs met leite condensado. Ook leuk om mee te experimenteren: mix zelf je favoriete smaken met de andere TANG-varianten uit ons assortiment. En vergeet niet om de rest van het poeder te gebruiken in een grote kan Agua Monchique met ijsblokjes en schijfjes sinaasappel of limoen. Superlekker, verfrissend en precies wat je nodig hebt op zo’n zomerdag vol plonzende kinderen, zonnehoeden en vrolijke chaos.

Sergio & Linda | SaboresDePortugal.nl

Geen tijd om nu direct de keuken in te duiken omdat je niet alles in huis hebt? De belangrijkste ingrediënten bestel je bij ons in de webshop en het recept kun je ook heel gemakkelijk pinnen op Pinterest zodat je hem snel kunt terugvinden!

Tropical yoghurtijsjes met TANG en honing PIN
Het Smikkelbeertje

Blogs en nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste trends, tips en nieuwtjes uit de Portugese culinaire wereld.

Salada com feijão frade e atúm is eigenlijk de Portugese variant van de Franse salade Niçoise te noemen. Supersnel te maken, gemakkelijk te maken…
Het is een mond vol (en ook een bord vol) deze Estufado de grão de bico e beringela, een vegetarisch Portugees gerecht met kikkererwten…
Pica pau was weer zo’n typisch “He, wat?!” momentje hier in huis toen ik het er voor het eerst over had. Er over praten…
Frango piri piri no forno is voor mij een go-to recept als het buiten koud is en ik geen zin heb om buiten de…
Mousse chocolate caseiro… Een hele mond vol voor chocolade mousse. En terecht, want chocolade mousse zoals ze hem in Portugal maken is zó óntzettend…
Op zoek naar een snel, smaakvol en verrassend broodje? Dan moet je zeker dit Portugees broodje sardinepaté proberen. Dit broodje met GUDI sardinepaté is…
Er zijn van die momenten waarop je het ouderschap niet hoeft te romantiseren. Waarop je er voor kiest om gewoon even mee te deinen…
2 mei is het Wereld Tonijn Dag en die dag staat staat wereldwijd in het teken van… tonijn. Niet alleen omdat het een van…
De zon laat zich weer zien, we schuiven wat stoelen in de tuin, rommelen door de keukenkastjes en denken “Hmm, ik heb zin in…
Zijn jullie klaar voor het vrolijkste paasweekend van het jaar? Chico & Gomez zijn druk in de weer geweest met het verstoppen van Paaseieren….
Als je ooit op een Braziliaanse bruiloft bent geweest, is de kans groot dat je deze schattige koekjes hebt geproefd: casadinhos. De naam van…
Pota salada com batata klinkt héél exotisch en dat is het ook wel een beetje. In Portugal is inktvis een heel normaal iets om…
Licor Beirão & Shiso and Kaffir Gin cocktail – Creator’s Blend is een hele mond vol als naam voor een recept. Deze cocktail die…
arob wat? Carob mousse dus. Over carob, in Portugal bekend als alfarroba, hebben we al meer verteld in ons artikel “10 weetjes over alfarroba”….
Als je nog nooit gehoord hebt van alfarroba, dan gaan we daar nu verandering in brengen. Alfarroba is in Nederland niet héél bekend maar…

Volg ons op sociale media

Filteren

Categorie
Categorie
Prijs - slider
Prijs - inputs
Wijnregio
Merk
Gewicht - slider
Gewicht - inputs
KG
KG
Sluiting
Materiaal
Soort Azijn
Soort Vis
Type wijn
Wijn Spijs combinatie
Wijnhuis