Portugese recepten verzameld #3

Portugese recepten verzameld #3 | SaboresDePortugal.nl

Het duurde wat langer dan we ons hadden voorgenomen. Gelukkig hebben we weer een verzamelblog voor jullie klaar staan met fantastisch lekkere recepten zodat jij je weg kunt leren vinden in de Portugese keuken. Deze keer hebben we een lekker recept voor het ontbijt, is het smullen geblazen bij het diner en iets lekkers voor bij de koffie of als dessert mag natuurlijk ook niet ontbreken.

Het is tijd voor Portugese recepten verzameld, deel 3 en we beginnen natuurlijk bij het ontbijt!

Fatias douradas van ElsaRBlog.com

Fatias douradas - ElsaRblog.com | SaboresDePortugal.nl

Onze vorige recepten verzameling bestond uit alleen maar recepten van Elsa. En we zeiden al dat er op haar blog nog véél meer lekker te vinden is. Zo ook dit recept voor fatias douradas, oftewel Portugese wentelteefjes. Een vriendinnetje van Linda maakte ze ook al eens en bezorgde ze warm thuis. Superlekker om te eten met honing!

Oud brood hebben we allemaal wel eens in huis en dit is een smakelijke manier van restjes opmaken. En als je geen zin hebt om vroeg in de ochtend al in de keuken te scharrelen dan zijn fatias douradas stiekem ook heel erg lekker om als dessert te serveren met een bolletje kaneelijs!

Cataplana de Marisco van Worldwife.nl

Cataplana de Marisco - Worldwife.nl | SaboresDePortugal.nl

Vis, schaal- en schelpdieren, zeker in het Zuiden waar wij altijd heen gaan staan er vaak zeevruchten op het menu. Dit recept voor cataplana de marisco van Judith was dan ook instant watertanden.

Het is met recepten waar wijn in gaat altijd lekker om te kiezen voor een wijn die je ook naast het gerecht kunt serveren. Voor dit gerecht is bij ons de Borba branco favoriet. Geen liefhebber van wijn als drankje bij het eten? Mineraalwater is ook heel lekker. Dat overheerst de delicate smaak van de vis niet.

Kip piri piri uit de oven van Culinea.nl

Portugese recepten verzameld #3 | SaboresDePortugal.nl

Frango piri piri, alleen de naam is voldoende om ons allemaal het water in de mond te laten lopen. Hanneke deelt op Culinea.nl haar recept voor kip piri piri. Naast bereiding uit de oven vertelt ze ook hoe je hem het beste op de BBQ kunt bereiden.

Natuurlijk deelt ze ook haar recept voor de piri piri marinade. Deze bevat een heleboel lekkers waaronder rode wijn azijn, goede olijfolie en natuurlijk knoflook en kruiden. Een foolproof recept dat je het hele jaar door kunt gebruiken.

Pasteis de nata van Eetman.nl

Pasteis de Nata - Eetman.nl | SaboresDePortugal.nl

Wij vertelden jullie al eerder het verhaal van de pastel de nata. En dat het een populair Portugees hapje is dat weet ook Joost. Ondanks dat hij het zelf in Portugal nooit at heeft hij wel een zus die er gek op is. (En ze dus ook geregeld serveert!) Ze vielen zo goed in de smaak bij deze bofkont dat hij zelf aan de slag ging met een recept en daaruit zijn eigen recept voor pasteis de nata tweakte.

Dit recept is anders dan het recept dat wij hier in huis gebruiken, dus dankzij Joost hebben we een goede reden om binnenkort de oven weer eens een zwengel te geven. Er is immers maar één manier om er achter te komen welke pasteis de nata het aller lekkerste zijn! (Ok, dat zijn ze natuurlijk in Portugal, maar je kunt niet alles hebben ;))

Honger naar Portugal

Hoe het met jullie is weten we niet, maar wij krijgen hier honger van. Honger naar lekker eten en reislust om weer naar Portugal te gaan en nieuw lekkers te ontdekken. Gelukkig kunnen we met deze recepten weer even toe om een beetje Portugal in huis te halen.

Ook ons volgende artikel met Portugese recepten verzameld staat al klaar. Dan vult Hanneke van Culinea.nl een heel verzamelblog met lekkere recepten voor soep, een lekker broodje, stoofpot en een zomerse cocktail!Sergio & Linda | SaboresDePortugal.nl
Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *