#BlueMondayProof Recept voor brigadeiros

Brigadeiros | SaboresDePortugal.nl

Maandag 18 januari 2021, de Blue Monday van dit jaar… Als je schoonfamilie niet alleen Portugees, maar ook Braziliaans is dan kan ik je verzekeren dat geen enkele monday blue zal zijn. In Portugal zijn ze goed in het maken van superlekkere, zoete caloriebommen desserts en lekkernijen. In Brazilie zijn ze daar nog véél beter in! Dus om deze Blue Monday helemaal happy tot een einde te brengen heb ik het recept voor brigadeiros voor jullie!

Gecondenseerde melk

Brigadeiros | SaboresDePortugal.nl

Zonder gecondenseerde melk zou deze Braziliaanse bonbon niet op tafel te toveren zijn. Het kan sowieso geen kwaad om altijd een paar blikjes in de kast te hebben staan want je kunt er heel veel verschillende dingen mee maken. Ook kun je een blikje gecondenseerde melk gesloten laten en koken om dulce de leche te maken. Of je zorgt dat je ook altijd een paar blikjes leite condensado cozido (gekookte gecondenseerde melk) hebt staan. Dan heb je instant dulce de leche om bijvoorbeeld baba de camelo te maken 😉

Het recept voor brigadeiros

Voor dit recept heb je maar drie ingrediënten nodig. Of eigenlijk vier, want je wilt de buitenkant van je brigadeiros natuurlijk ook leuk versieren. Alles wat je nodig hebt voor het maken van circa 20 brigadeiros is;

Neem een steelpannetje en doe hier de gecondenseerde melk, cacao poeder en boter in. Zet het geheel op een laag tot middelhoog vuur en blijf alles doorroeren terwijl je het geheel verwarmt. Blijf goed doorroeren totdat er bubbels ontstaan. De massa in je pannetje zal nu gaan indikken. Dit wil je, maar blijf wel roeren om aanbranden te voorkomen!

Wanneer de massa in je pannetje zo dik is dat je er met een lepel een baan in kunt trekken, dit is na zo’n 3 tot 5 minuten, en deze langzaam weer volloopt kun je de pan van het vuur halen. Laat het mengsel afkoelen.

Neem een bordje en strooi hier een laagje op van de hagelslag, koskosrasp of cacaopoeder. Maak met twee theelepels een balletje van het mengsel uit de pan. Als je het gemakkelijker vind kun je de balletjes ook gewoon met de hand rollen. Zo doen wij het hier met de kinderen. Rol het balletje over het bordje met versiering en je brigadeiro is klaar!

Decorative Top
logo logo logo logo
Brigadeiros KOP
No ratings yet

Brigadeiros

Overheerlijke Braziliaanse chocoladetruffels die je heel gemakkelijk zelf maakt!
Voorbereidingstijd 5 minutes
Kooktijd 15 minutes
Totale tijd 20 minutes
Gang Dessert, Lekkernij, Pastelaria, Voor bij de koffie
Keuken Braziliaanse keuken
Porties/Aantal 20 stuks
Calorieën 65 kcal

Apparatuur

  • Steelpannetje
  • Lepel

Ingrediënten
 

  • 397 gram gecondenseerde melk Dit is precies één blikje.
  • 4 eetlepel(s) cacaopoeder
  • 1 eetlepel(s) boter
  • kokosrasp, hagelslag of cacaopoeder

Instructies

  1. Neem een steelpannetje en doe hier de gecondenseerde melk, cacao poeder en boter in.
  2. Zet het geheel op een laag tot middelhoog vuur en blijf alles doorroeren terwijl je het geheel verwarmt.
  3. Blijf goed doorroeren totdat er bubbels ontstaan. De massa in je pannetje zal nu gaan indikken. Dit wil je, maar blijf wel roeren om aanbranden te voorkomen!
  4. Wanneer de massa in je pannetje zo dik is dat je er met een lepel een baan in kunt trekken, dit is na zo’n 3 tot 5 minuten, en deze langzaam weer volloopt kun je de pan van het vuur halen.
  5. Laat het mengsel afkoelen.
  6. Neem een bordje en strooi hier een laagje op van de hagelslag, koskosrasp of cacaopoeder.
  7. Maak met twee theelepels een balletje van het mengsel uit de pan. Als je het gemakkelijker vind kun je de balletjes ook gewoon met de hand rollen. Zo doen wij het hier met de kinderen.
  8. Rol het balletje over het bordje met versiering en je brigadeiro is klaar!

Notities

Wil je een feestelijke schaal met brigadeiros maken, kies dan voor een combinatie van verschillende kleuren en formaten hagelslag!

Voedingswaarden

Nutrition Facts
Brigadeiros
Serving Size
 
20 g
Amount per Serving
Calories
65
% Daily Value*
Fat
 
2
g
3
%
Saturated Fat
 
1
g
6
%
Trans Fat
 
1
g
Polyunsaturated Fat
 
1
g
Monounsaturated Fat
 
1
g
Cholesterol
 
7
mg
2
%
Sodium
 
26
mg
1
%
Potassium
 
77
mg
2
%
Carbohydrates
 
11
g
4
%
Fiber
 
1
g
4
%
Sugar
 
11
g
12
%
Protein
 
2
g
4
%
Vitamin A
 
54
IU
1
%
Vitamin C
 
1
mg
1
%
Calcium
 
57
mg
6
%
Iron
 
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
De getoonde waarden zijn een gemiddelde, gebaseerd op een geautomatiseerde, online voedingscalculator. De waarden geven een goede indicatie, maar zijn op geen enkele wijze 100% accuraat en zijn nooit prevalent over of vervanging voor het advies van een voedingsdeskundige.
Heb je dit recept gemaakt?Deel het op social media met #portugeserecepten en tag ons om te laten zien hoe jij Portugal op tafel hebt gezet!

1001 recepten

Het traditionele recept voor brigadeiros zag er heel anders uit. Inmiddels zijn er ook ontelbaar veel variaties te verkrijgen van de brigadeiro. Zoals je hebt gezien zijn ze heel gemakkelijk te maken. Als je verschillende recepten combineert kun je een hele sweettable vullen met deze smaakbommetjes. En door te kijken naar de kleur waarmee je de buitenzijde versiert wordt het sowieso heel leuk en gemakkelijk om er thema hapjes van te maken!

Mogelijkheden genoeg, maar op Blue Monday misschien net even wat minder boeiend 😉 Wij zouden zeggen, duik snel de keuken in en vergeet niet om jouw brigadeiros op social media te delen met #saboresdeportugal en/of ons te taggen op @saboresdeportugalnl. We willen graag weten wat voor draai jullie aan de versiering geven en natuurlijk hoe ze smaken!

Sergio & Linda | SaboresDePortugal.nl

Geen tijd om nu direct de keuken in te duiken omdat je niet alles in huis hebt? De belangrijkste ingredienten bestel je bij ons in de webshop en het recept kun je ook heel gemakkelijk pinnen!

Brigadeiros | SaboresDePortugal.nl

Blogs en nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste trends, tips en nieuwtjes uit de Portugese culinaire wereld.

Salada com feijão frade e atúm is eigenlijk de Portugese variant van de Franse salade Niçoise te noemen. Supersnel te maken, gemakkelijk te maken…
Het is een mond vol (en ook een bord vol) deze Estufado de grão de bico e beringela, een vegetarisch Portugees gerecht met kikkererwten…
Pica pau was weer zo’n typisch “He, wat?!” momentje hier in huis toen ik het er voor het eerst over had. Er over praten…
Frango piri piri no forno is voor mij een go-to recept als het buiten koud is en ik geen zin heb om buiten de…
Mousse chocolate caseiro… Een hele mond vol voor chocolade mousse. En terecht, want chocolade mousse zoals ze hem in Portugal maken is zó óntzettend…
2 mei is het Wereld Tonijn Dag en die dag staat staat wereldwijd in het teken van… tonijn. Niet alleen omdat het een van…
De zon laat zich weer zien, we schuiven wat stoelen in de tuin, rommelen door de keukenkastjes en denken “Hmm, ik heb zin in…
Zijn jullie klaar voor het vrolijkste paasweekend van het jaar? Chico & Gomez zijn druk in de weer geweest met het verstoppen van Paaseieren….
Als je ooit op een Braziliaanse bruiloft bent geweest, is de kans groot dat je deze schattige koekjes hebt geproefd: casadinhos. De naam van…
Pota salada com batata klinkt héél exotisch en dat is het ook wel een beetje. In Portugal is inktvis een heel normaal iets om…
Licor Beirão & Shiso and Kaffir Gin cocktail – Creator’s Blend is een hele mond vol als naam voor een recept. Deze cocktail die…
arob wat? Carob mousse dus. Over carob, in Portugal bekend als alfarroba, hebben we al meer verteld in ons artikel “10 weetjes over alfarroba”….
Als je nog nooit gehoord hebt van alfarroba, dan gaan we daar nu verandering in brengen. Alfarroba is in Nederland niet héél bekend maar…
Magazijnopruiming en vakantiesluiting in hetzelfde bericht aankondigen? Jazeker doen we dat. De vakantiesluiting voor de zomervakantie staat al ruim een maand aangegeven in de…
Moederdag in Portugal valt altijd een week eerder dan in Nederland. In Portugal vieren ze Dia da Mãe altijd de eerste zondag in mei….

Volg ons op sociale media

Filteren

Categorie
Categorie
Prijs - slider
Prijs - inputs
Wijnregio
Merk
Gewicht - slider
Gewicht - inputs
KG
KG
Sluiting
Materiaal
Soort Azijn
Soort Vis
Type wijn
Wijn Spijs combinatie
Wijnhuis
Stuur bericht
Sabores de Portugal
Hoi 👋
Kunnen we je ergens mee helpen?