Kamelen kwijl
Na bijgekomen te zijn van de eerste gruwel (of ben ik de enige beelddenker hier?) was mijn interesse gewekt. Wat gaat er aan rare ingrediënten in een dessert dat ze het kamelen kwijl noemen? Dat bleek verbazingwekkend weinig te zijn. Je hebt maar drie ingrediënten nodig om baba de camelo te maken. De enige logische reden die ik nog kon bedenken voor de naam van dit dessert is dat het om te kwijlen zo lekker is. Kamelen staan er ook om bekend dat ze buitensporig veel kwijlen en de kleur van dit dessert doet wel denken aan de vacht van een kameel.
Leite condensado cozido
Eén van de ingredienten die je nodig hebt is gekookte gecondenseerde melk. (Dat ingrediënt verklaard ook direct de kameel-vacht-kleur van dit dessert ;)) Inmiddels weet ik dat je dat gewoon kant en klaar kunt kopen, wij hebben het zelfs van twee verschillende merken in het assortiment. Dat wist ik niet toen ik me voor het eerst aan het maken van baba de camelo wilde wagen. Leite condensado cozido is bij veel mensen meer bekend onder de naam dulce de leche en is vrij gemakkelijk te maken door het koken van een blikje gecondenseerde melk. Ik heb me wel 100 keer voorgenomen het te maken, en het kwam er 100 keer niet van. Toen gingen we naar Portugal…
Beste schoonmoeder ever
Nu heb ik al eens eerder iets gezegd over mijn schoonmoeder toen ik mijn recept voor brigadeiros deelde. Ze is vrolijk, Braziliaans, gek op het maken van desserts en zoetigheden en staat ook in de keuken. Toen we in Portugal waren zag ik dus mijn kans schoon om aan haar te vragen of ze alstjeblieft eens baba de camelo wilde maken zodat ik het ein-de-lijk eens kon proeven. Geloof het of niet, maar ze had het nog nooit gemaakt en wist ook niet hoe dat moest. Dat heeft gelukkig minder dan 24 uur geduurd. De dag nadat ik er om vroeg stond er baba de camelo op tafel en kon ik voor het eerst van mijn leven dit dessert proeven. Na één hap wist ik het al, ik heb de beste schoonmoeder ever, want dit dessert is dus inderdaad om te kwijlen zo lekker!
Baba de camelo – Portugees dessert met 3 ingredienten!
Equipment
- Garde
Ingredients
- 397 gram gekookte gecondenseerde melk Dit is precies 1 blikje.
- 6 verse eieren
- 7 bolacha Maria (thee biscuit)
- geroosterd amandelschaafsel
Instructions
- Verkruimel de bolacha Maria met een blender tot poeder.
- Splits de eieren.
- Klop de eiwitten stijf.
- Meng de gekookte gecondenseerde melk en de eigelen tot een gladde massa.
- Roer de verkruimelde bolacha Maria door het mengsel.
- Schep de opgeklopte eiwitten luchtig door het mengsel.
- Schenk de baba de camelo in mooie kommetjes of schaaltjes en decoreer met het amandelschaafsel.
- Laat de baba de camelo voor het serveren minstens twee uur in de koekast staan.
Nutrition
Baba de camelo
En dit is het verhaal van hoe baba de camelo mijn lievelings dessert werd. Wat een bijzondere naam al niet kan doen 😀 Met slechts drie ingredienten (Oke, vier als je amandelen gebruikt om te versieren) maak je in in een paar minuten een schaal vol! Het laten koelen in de koelkast is wel een must om de allerlekkerste structuur te krijgen en de smaak is ook voller. Maar heel eerlijk, als je net zo verslaafd bent aan dit dessert als ik ben, dan is het ook genieten als je direct een portie snoept!
Geen tijd om nu direct de keuken in te duiken omdat je niet alles in huis hebt? De belangrijkste ingredienten bestel je bij ons in de webshop en het recept kun je ook heel gemakkelijk pinnen!