397gramgekookte gecondenseerde melkDit is precies 1 blikje.
6verse eieren
7bolacha Maria (thee biscuit)
geroosterd amandelschaafsel
Kook modus Dit zorgt ervoor dat je scherm zichzelf niet uitschakelt tijdens het koken.
Instructies
Verkruimel de bolacha Maria met een blender tot poeder.
Splits de eieren.
Klop de eiwitten stijf.
Meng de gekookte gecondenseerde melk en de eigelen tot een gladde massa.
Roer de verkruimelde bolacha Maria door het mengsel.
Schep de opgeklopte eiwitten luchtig door het mengsel.
Schenk de baba de camelo in mooie kommetjes of schaaltjes en decoreer met het amandelschaafsel.
Laat de baba de camelo voor het serveren minstens twee uur in de koekast staan.
Voedingswaarden
Nutrition Facts
Baba de camelo - Portugees dessert met 3 ingredienten!
Amount per Serving
Calories
121
% Daily Value*
Fat
7
g
11
%
Saturated Fat
2
g
13
%
Trans Fat
1
g
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
3
g
Cholesterol
166
mg
55
%
Sodium
124
mg
5
%
Potassium
72
mg
2
%
Carbohydrates
8
g
3
%
Fiber
1
g
4
%
Sugar
2
g
2
%
Protein
6
g
12
%
Vitamin A
248
IU
5
%
Calcium
29
mg
3
%
Iron
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
De getoonde waarden zijn een gemiddelde, gebaseerd op een geautomatiseerde, online voedingscalculator. De waarden geven een goede indicatie, maar zijn op geen enkele wijze 100% accuraat en zijn nooit prevalent over of vervanging voor het advies van een voedingsdeskundige.
Heb je dit recept gemaakt?Deel het op social media met #portugeserecepten en tag ons om te laten zien hoe jij Portugal op tafel hebt gezet!