Morte de chocolate brownies

Morte de chocolate brownies zijn meer bekend onder de Engelse naam Death by chocolate brownies. Met bijna 400 gram extra pure chocolade is het inderdaad een behoorlijke portie chocolade die je te snoepen hebt als je de keuken in duikt om deze brownies te maken. Of te laten maken. Als ik iedereen hier in huis mag geloven dan zijn deze brownies het allerlekkerste als mama ze maakt. Ik sta dus altijd heel eenzaam in de keuken als ik speciaal morte de chocolate brownies maak. Tot het moment waarop de kommen uitgelikt kunnen worden. Dรกn heb ik opeens zoveel hulp dat ik zelf niet meer in de keuken pas...
Morte de chocolate brownies | SaboresDePortugal.nl

Death by chocolate brownies

Iedere chocolade liefhebber zal zijn wenkbrauwen optrekken bij de benaming “death by chocolate”. Het klinkt bijna als een uitdaging. Zoveel chocolade dat ik het niet kan navertellen? Kom maar op! Zelfs Augustus Gloop, die bij Willy Wonka in de fabriek in een rivier van chocolade viel, is niet doodgegaan van de hoeveelheid chocolade waar hij doorheen zwom. Volgens het alwetende internet werd voor de originele film uit 1971 “slechts” 150.000 gallon vloeistof gebruikt. Dat betekent dat we het afgerond hebben over zo’n 682.000 liter vloeibare chocolade. Dan draaien we voor een goed gevulde chocolade brownie onze hand niet om, toch?

Morte de chocolate brownies | SaboresDePortugal.nl

Chocolate culinaria 70%

Voor de lekkerste morte de chocolate brownies gebruik je naar mijn bescheiden mening extra pure chocolade. De chocolate culinaria 70% uit ons assortiment is dan ook mijn favoriet om de keuken mee in te duiken. Ook voor het maken van salame de chocolate of mousse chocolate caseiro zal ik altijd extra pure chocolade gebruiken. Iedereen hier in huis vind dat het allerlekkerste. Het is wat bitterder, minder zoet en daardoor knalt de smaak van chocolade echt uit iedere hap die je neemt.

Er zijn mensen die het รฉchte bittere van extra pure chocolade wel een beetje, pun intended ;), overkill vinden. Natuurlijk kun je ook gewone pure (smelt-)chocolade gebruiken. Sowieso combineert de smaak van pure chocolade heel goed met noten. Voor het maken van pindarotsjes is deze chocolade dus ook een aanrader.

Guilty pleasure

Ook als je niet zo heel goed je weg weet te vinden in de keuken is dit een redelijk fool-proof recept. Misschien zit er een kleine uitdaging in het laten smalten van de boter en de chocolade, maar verder is het redelijk straight forward ingrediรซnten mixen en alles in de bakvorm storten. Omdat een brownie het allerlekkerst is als de binnenkant nog smeuig is, is het zelfs niet erg als je hem voor het mooie een paar minuutjes te kort bakt. Dit is zo’n recept dat je gewoon hรฉรฉl erg vaak moet maken om zo uit te vinden wat voor jou het beste werkt qua oventemperatuur, baktijd, noten, chocolade, etc. Als de weegschaal je na diverse pogingen รฉcht niet meer lief vind, dan laat je gewoon de ganache weg van de brownies. Ze smaken namelijk ook fantastisch zonder ๐Ÿ˜€

Morte de chocolate brownies KOP

Morte de chocolate brownies

Weet waar je aan begint! Er zijn die-hard chocolade liefhebbers die dit TEVEEL chocolade vinden…
Prep Time 15 minutes
Cook Time 35 minutes
Total Time 50 minutes
Course Dessert, Voor bij de koffie
Cuisine Experimentele keuken
Servings 16 stukken
Calories 432 kcal

Ingredients
  

Voor de brownies

  • 275 gram aรงรบcar amarelo (Lichtbruine basterdsuiker kan ook)
  • 225 gram roomboter
  • 175 gram chocolate culinaria 70%
  • 125 gram bloem
  • 75 gram walnoten
  • 75 gram amandelen
  • 2 eieren
  • 1 eidooier
  • 0.5 theelepel bakpoeder
  • 0.25 theelepel zout

Voor de ganache

  • 200 gram chocolate culinaria 70%
  • 200 mililiter ongeklopte slagroom
Makes: 18 x 18cm rectangle

Instructions
 

Voor de brownies

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Vet je bakvorm in. Eventueel kun je de randen bekleden met bakpapier.
  • Smelt de chocolade en de boter samen op laag vuur.
  • Klop de eieren, eidooier en het zout met de aรงucar amarelo door elkaar.
  • Roer de gesmolten boter en chocolade door het suiker en ei mengsel.
  • Spatel de bloem en het bakpoeder luchtig door het mengsel.
  • Hak de walnoten en amandelen grof en roer ze door het mengsel heen.
  • Giet het beslag in je bakvorm.
  • Bak de brownies in circa 35 minuten gaar.
  • Laat de brownies afkoelen.

Voor de ganache

  • Breek de chocolade in stukjes.
  • Zet een pannetje op laag vuur en verwarm hierin de ongeklopte slagroom met de chocolade.
  • Blijf voortdurend roeren tot de chocolade is gesmolten en de ganache en dik vloeibare structuur krijgt. Dit duurt een minuut of 3, dus blijf opletten en roeren.
  • Giet de ganache over de afgekoelde brownies.
  • Decoreer de brownies eventueel met schaafsel van witte chocolade (of iets anders lekkers) en snijdt ze in 16 gelijke stukken.

Notes

  • Wil je controleren of de brownie goed gaar is? Prik er tegen het einde van de baktijd een sateprikker of cocktailprikker in. Als deze er schoon uit komt is je brownie goed gebakken.
  • Brownies zijn natuurlijk het lekkerste als ze nog een beetje smeuig zijn vanbinnen. Let dus op dat je ze niet gortdroog bakt!
  • In plaats van aรงucar amarelo kun je ook lichtbruine basterdsuiker gebruiken. Hierdoor wordt de smaak wel iets anders.
  • Is 70% pure chocolade een beetje te heftig voor je? Je kunt ook gewone chocolate culinaria gebruiken of kiezen voor melkchocolade. Als je melkchocolade gebruikt worden de brownies wel een stuk zoeter van smaak.
  • Ook gek op andere soorten noten? Je kunt ook hazelnoten, ongezouten pinda’s, macadamia noten of andere noten van je gading gebruiken. Dit kan in iedere verhouding zijn, als het totale gewicht van alle noten samen maar niet meer is dan 150 gram.

Nutrition

Serving: 1brownieCalories: 432kcalCarbohydrates: 37gProtein: 5gFat: 32gSaturated Fat: 17gPolyunsaturated Fat: 4gMonounsaturated Fat: 10gTrans Fat: 1gCholesterol: 80mgSodium: 125mgPotassium: 84mgFiber: 3gSugar: 25gVitamin A: 582IUVitamin C: 1mgCalcium: 36mgIron: 1mg
Keyword Brownies, Chocolade, Ganache, Smaakbom
Tried this recipe?Let us know how it was!

Morte de chocolate brownies

Alleen al het lezen van het recept voor morte de chocolate brownies maakt dat je een kilo zwaarder bent geworden, of niet ๐Ÿ˜‰ Het is ook niet aan te raden ze bij de koffie te serveren na een zware avondmaaltijd, want dan weet je zeker dat je de rest van de avond niet meer overeind komt.

Dat maakt dit recept het ideale recept voor het einde van februari. Als je jouw Valentijnsliefde hebt gevonden deze maand, dan is een kilootje meer op de weegschaal niet erg. (Als je hem er straks maar weer aftraint ;)) Heb jij geen Valentijn gevonden deze maand of heeft jouw Valentijn je laten zitten? Deze brownies zijn het ultieme comfortfood om je luduvudu weg te eten <3

Sergio & Linda | SaboresDePortugal.nl

Geen tijd om nu direct de keuken in te duiken omdat je niet alles in huis hebt? De belangrijkste ingrediรซnten bestel je bij onsย in de webshopย en het recept kun je ook heel gemakkelijk pinnen!

Morte de chocolate brownies | SaboresDePortugal.nl

Blogs en nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste trends, tips en nieuwtjes uit de Portugese culinaire wereld.

Salada com feijรฃo frade e atรบm is eigenlijk de Portugese variant van de Franse salade Niรงoise te noemen. Supersnel te maken, gemakkelijk te maken…
Het is een mond vol (en ook een bord vol) deze Estufado de grรฃo de bico e beringela, een vegetarisch Portugees gerecht met kikkererwten…
Pica pau was weer zo’n typisch “He, wat?!” momentje hier in huis toen ik het er voor het eerst over had. Er over praten…
Frango piri piri no forno is voor mij een go-to recept als het buiten koud is en ik geen zin heb om buiten de…
Mousse chocolate caseiro… Een hele mond vol voor chocolade mousse. En terecht, want chocolade mousse zoals ze hem in Portugal maken is zรณ รณntzettend…
Pota salada com batata klinkt hรฉรฉl exotisch en dat is het ook wel een beetje. In Portugal is inktvis een heel normaal iets om…
Licor Beirรฃo & Shiso and Kaffir Gin cocktail – Creator’s Blend is een hele mond vol als naam voor een recept. Deze cocktail die…
arob wat? Carob mousse dus. Over carob, in Portugal bekend als alfarroba, hebben we al meer verteld in ons artikel “10 weetjes over alfarroba”….
Als je nog nooit gehoord hebt van alfarroba, dan gaan we daar nu verandering in brengen. Alfarroba is in Nederland niet hรฉรฉl bekend maar…
Magazijnopruiming en vakantiesluiting in hetzelfde bericht aankondigen? Jazeker doen we dat. De vakantiesluiting voor de zomervakantie staat al ruim een maand aangegeven in de…
Moederdag in Portugal valt altijd een week eerder dan in Nederland. In Portugal vieren ze Dia da Mรฃe altijd de eerste zondag in mei….
Portugal is niet alleen beroemd om zijn wijn en visgerechten, maar ook om zijn honing. Portugese honing staat bekend om zijn zachte en zoete…
Zeg je Portugal, dan zeg je bacalhau. Deze gedroogde en gezouten kabeljauw is in de loop der eeuwen zo ver verweven geraakt met de…
Iedereen die ooit eens een keer in Portugal is geweest, heeft ergens wel meerdere bacalhau gerechten op een menu kaart zien staan. Portugal staat…

Volg ons op sociale media

Filteren

Categorie
Categorie
Prijs - slider
Prijs - inputs
โ‚ฌ
โ‚ฌ
Wijnregio
Merk
Gewicht - slider
Gewicht - inputs
KG
KG
Sluiting
Materiaal
Soort Azijn
Soort Vis
Type wijn
Wijn Spijs combinatie
Wijnhuis