Go Back
+ servings
Decorative Top
logo logo logo logo
No ratings yet

Morte de chocolate brownies

Weet waar je aan begint! Er zijn die-hard chocolade liefhebbers die dit TEVEEL chocolade vinden...
Voorbereidingstijd 15 minutes
Kooktijd 35 minutes
Totale tijd 50 minutes
Gang Dessert, Voor bij de koffie
Keuken Experimentele keuken
Porties/Aantal 16 stukken
Calorieën 432 kcal

Ingrediënten
 

Voor de brownies

  • 275 gram açúcar amarelo (Lichtbruine basterdsuiker kan ook)
  • 225 gram roomboter
  • 175 gram chocolate culinaria 70%
  • 125 gram bloem
  • 75 gram walnoten
  • 75 gram amandelen
  • 2 eieren
  • 1 eidooier
  • 0.5 theelepel bakpoeder
  • 0.25 theelepel zout

Voor de ganache

  • 200 gram chocolate culinaria 70%
  • 200 mililiter ongeklopte slagroom
Makes: 18 x 18cm rectangle

Instructies

Voor de brownies

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Vet je bakvorm in. Eventueel kun je de randen bekleden met bakpapier.
  3. Smelt de chocolade en de boter samen op laag vuur.
  4. Klop de eieren, eidooier en het zout met de açucar amarelo door elkaar.
  5. Roer de gesmolten boter en chocolade door het suiker en ei mengsel.
  6. Spatel de bloem en het bakpoeder luchtig door het mengsel.
  7. Hak de walnoten en amandelen grof en roer ze door het mengsel heen.
  8. Giet het beslag in je bakvorm.
  9. Bak de brownies in circa 35 minuten gaar.
  10. Laat de brownies afkoelen.

Voor de ganache

  1. Breek de chocolade in stukjes.
  2. Zet een pannetje op laag vuur en verwarm hierin de ongeklopte slagroom met de chocolade.
  3. Blijf voortdurend roeren tot de chocolade is gesmolten en de ganache en dik vloeibare structuur krijgt. Dit duurt een minuut of 3, dus blijf opletten en roeren.
  4. Giet de ganache over de afgekoelde brownies.
  5. Decoreer de brownies eventueel met schaafsel van witte chocolade (of iets anders lekkers) en snijdt ze in 16 gelijke stukken.

Notities

  • Wil je controleren of de brownie goed gaar is? Prik er tegen het einde van de baktijd een sateprikker of cocktailprikker in. Als deze er schoon uit komt is je brownie goed gebakken.
  • Brownies zijn natuurlijk het lekkerste als ze nog een beetje smeuig zijn vanbinnen. Let dus op dat je ze niet gortdroog bakt!
  • In plaats van açucar amarelo kun je ook lichtbruine basterdsuiker gebruiken. Hierdoor wordt de smaak wel iets anders.
  • Is 70% pure chocolade een beetje te heftig voor je? Je kunt ook gewone chocolate culinaria gebruiken of kiezen voor melkchocolade. Als je melkchocolade gebruikt worden de brownies wel een stuk zoeter van smaak.
  • Ook gek op andere soorten noten? Je kunt ook hazelnoten, ongezouten pinda's, macadamia noten of andere noten van je gading gebruiken. Dit kan in iedere verhouding zijn, als het totale gewicht van alle noten samen maar niet meer is dan 150 gram.

Voedingswaarden

Nutrition Facts
Morte de chocolate brownies
Serving Size
 
1 brownie
Amount per Serving
Calories
432
% Daily Value*
Fat
 
32
g
49
%
Saturated Fat
 
17
g
106
%
Trans Fat
 
1
g
Polyunsaturated Fat
 
4
g
Monounsaturated Fat
 
10
g
Cholesterol
 
80
mg
27
%
Sodium
 
125
mg
5
%
Potassium
 
84
mg
2
%
Carbohydrates
 
37
g
12
%
Fiber
 
3
g
13
%
Sugar
 
25
g
28
%
Protein
 
5
g
10
%
Vitamin A
 
582
IU
12
%
Vitamin C
 
1
mg
1
%
Calcium
 
36
mg
4
%
Iron
 
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
De getoonde waarden zijn een gemiddelde, gebaseerd op een geautomatiseerde, online voedingscalculator. De waarden geven een goede indicatie, maar zijn op geen enkele wijze 100% accuraat en zijn nooit prevalent over of vervanging voor het advies van een voedingsdeskundige.
Heb je dit recept gemaakt?Deel het op social media met #portugeserecepten en tag ons om te laten zien hoe jij Portugal op tafel hebt gezet!