In ons huishouden is de kans op een situatie zoals hierboven geschetst ongeveer 100 procent. Gelukkig hebben we altijd een vriezer vol ijsjes. Niet alleen van die handige uit de supermarkt, maar ook zelfgemaakte. Die zijn vaak leuker, gezelliger om samen te maken en ook gewoon veel lekkerder. En ons huishouden van Jan Steen scoort er altijd dikke bonuspunten mee bij alle kindjes.
Koken met kliekjes
Dit recept, samen met onze kokos-bosbessenvariant, is een hit bij de kinderen. Frisse yoghurt, zoete aardbei, romige mango en die tropische knal van TANG maken er een feestje in laagjes van. De honing van Mel Santa Maria maakt het af. Zacht, zonnig en nét dat beetje extra. Voor dit recept gebruik je geen volledig zakje TANG. Restjes opmaken als een baas is wat we doen, dus de TANG die overblijft na het maken van dit recept wordt ook meteen gebruikt. Dat verdwijnt in een grote kan met ijskoude Agua Monchique, een paar ijsblokjes erbij, en hupsakee, iedereen gehydrateerd! Want als de zon schijnt en het een zoete inval is moet je voorbereid zijn. Op dorst. En op grijpgrage kinderhandjes.
Zelf ijsjes maken met TANG
Soms hoef je niet moeilijk te doen om indruk te maken. Deze laagjesijsjes zien eruit alsof je ze bij een hippe strandtent hebt gehaald. In werkelijkheid gooi je gewoon een paar ingrediënten in de blender en doet de vriezer de rest. Het geheim zit ‘m in de slimme combinatie van fris-zoete yoghurt met aardbei, romige mango en die onweerstaanbare tropenknal van TANG Tropical. Niet alleen lekker, maar ook een feestje om te maken. Helemaal met de kleine chef als hulpkoks om voor te proeven. Iets waar de oudere kinderen hier in huis zich overigens ook graag voor opofferen :’)
Zomerse laagjesijsjes met fruit en TANG
Omdat we werken met laagjes, krijg je bij elke hap iets anders. Een beetje romig, dan weer fris, dan weer fruitig… en ondertussen ben je gewoon bezig met iets dat net zo Instagramwaardig is als kindvriendelijk. Extra punten voor het feit dat je dit recept met een gerust hart kunt maken zonder rare toevoegingen of verborgen suikers. Je weet precies wat erin zit en als je een beetje extra scheutig bent met het verse fruit kun je best meer dan één van deze Tropical yoghurtijsjes met TANG op een zwemmiddag eten.
Layered Tropical Lollies met TANG en Mel Santa Maria honing
Ingrediënten
Voor de mango-slagroom laag
- 1 halve mango
- 50 milliliter lobbig geklopte slagroom
Voor de TANG-aardbei-yoghurt laag
- 150 gram Griekse yoghurt
- 10 aardbeien
- 2 eetlepels Mel Santa Maria – Mel de urze
- 2 eetlepels TANG Tropical
- 50 milliliter lobbig geklopte slagroom
Instructies
Voor de mango-slagroom laag
- Klop de slagroom lobbig
- Pureer de halve mango helemaal glad
- Meng de slagroom en de gepureerde mango samen
Voor de TANG-aardbei-yoghurt laag
- Klop de slagroom lobbig
- Pureer de aardbeien samen met de honing glad
- Meng de yoghurt en het TANG poeder
- Meng de slagroom door het TANG-yoghurt mengsel
- Spatel het aardbei-honing mengsel door het TANG-yoghurt mengsel. Zorg dat je strepen blijft zien. Dat ziet er extra lekker uit!
Om de vormpjes te vullen
- Vul de vormpjes tot ongeveer een derde met het mango-slagroom mengsel
- Vul daarna de vormpjes af met het TANG-aardbei-yoghurt mengsel
- Zet de ijsvormpjes voor minimaal 6 uur in de vriezer
Video
Notities
- Je kunt natuurlijk ook voor een van de andere smaken TANG kiezen voor dit recept.
- Heidehoning heeft een typische smaak. Je kunt met de smaak van het ijsje spelen door te experimenteren met andere soorten honing. Of je kunt natuurlijk ook kiezen voor een gewone bloemenhoning.
- Houd je van variatie? Je voelt hem vast en zeker al aankomen; Je kunt ook met de fruitcombinaties experimenteren 😀
Voedingswaarden
Makkelijk yoghurtijs maken zonder ijsmachine
Zelf yoghurtijsjes maken met TANG is zó makkelijk dat je het bijna zonder recept zou doen. Zou makkelijk dat je in ieder geval géén ijsmachine nodig hebt. Alleen een blender, een paar simpele ingrediënten en een beetje geduld terwijl de vriezer zijn werk doet. Maar juist de combinatie van de frisse yoghurt, het zoete fruit en de tropische TANG geeft deze ijsjes die typische bom de verão-vibe. En het fijne is dat je eindeloos kunt variëren. Heb je geen mango in huis? Gebruik perzik of ananas. Liever ander fruit in de yoghurtmix? Blauwe bessen of frambozen doen het ook fantastisch. De vrolijke swirl van fruit en TANG maakt het in elke vorm tot een feestje.
Meer dan alleen een ijsje
Deze laagjesijsjes zijn niet alleen een hit bij kinderen, maar ook een slimme manier om iets lekkers te serveren dat nét wat gezonder is. Er zit geen toegevoegde suiker in, behalve de beetje honing van Mel Santa Maria en de lichtzoete kick van het TANG poeder. En omdat je precies weet wat je erin stopt, voelt het ook goed als ze vragen om een tweede. Of derde. Als het écht warm is en het zwembad lonkt, dan verdwijnt alles toch wel als sneeuw voor de zon.
Nog meer ijsrecepten zonder ijsmachine
Ben je net zo enthousiast als wij? Probeer dan ook eens onze romige ijsvariant met ons recept voor zelfgemaakt ijs met leite condensado. Ook leuk om mee te experimenteren: mix zelf je favoriete smaken met de andere TANG-varianten uit ons assortiment. En vergeet niet om de rest van het poeder te gebruiken in een grote kan Agua Monchique met ijsblokjes en schijfjes sinaasappel of limoen. Superlekker, verfrissend en precies wat je nodig hebt op zo’n zomerdag vol plonzende kinderen, zonnehoeden en vrolijke chaos.
Geen tijd om nu direct de keuken in te duiken omdat je niet alles in huis hebt? De belangrijkste ingrediënten bestel je bij ons in de webshop en het recept kun je ook heel gemakkelijk pinnen op Pinterest zodat je hem snel kunt terugvinden!