Licor Beirão & Shiso and Kaffir Gin cocktail – Creator’s Blend

Licor Beirão & Shiso and Kaffir Gin cocktail - Creator's Blend is een hele mond vol als naam voor een recept. Deze cocktail die op en top Portugees is verdiend zo'n uitgebreide naam en een volledige introductie. Licor Beirão is 's werelds meest bekende likeur uit Portugal en bestaat al sinds het einde van de 19e eeuw. Shiso and Kaffir bestaat sinds 2021 en is enkel bij liefhebbers bekend. Hoog tijd om daar verandering in te brengen!
Licor Beirão & Shiso and Kafir Gin cocktail - Creator's Blend | SaboresDePortugal.nl

Shiso and Kaffir

Shiso and Kaffir gin is een prijswinnende creatie van de hand van Vera K. da Silva. De wieg van deze dame stond in Faro, de liefde bracht haar naar Nederland. Ze heeft ruim 20 jaar aan culinaire ervaring met zich meegenomen. Ze verzorgt diverse Portugese kookworkshops, schrijft voor een BBQ magazine en creëerde met de klassieke eenvoud van de Portugese keuken in haar hoofd, waarbij slechts een zevental ingrediënten gecombineerd voor een intense smaakbeleving zorgen, deze fantastische gin.

Licor Beirão & Shiso and Kafir Gin cocktail - Creator's Blend | SaboresDePortugal.nl

Licor Beirão

Het recept van Licor Beirão is al een goed bewaard geheim sinds de creatie van het recept aan het einde van de 19e eeuw. Deze nummer 1 Portugese likeur is een smaakbeleving op zich waarvoor 13 verschillende zaden, planten en specerijen worden gebruikt. Eén van de smaken die je ervaart bij het drinken van Licor Beirão is een zachte en zoete sinaasappelsmaak. Perfect voor deze Creator’s Blend cocktail, waarvoor vers sinaasappelsap wordt gebruikt!

Creator’s Blend

Shiso blad is een veelgebruikt ingrediënt in de Japanse keuken en heeft een smaak die doet denken aan basilicum en munt. Kaffir limoen heeft een unieke citrus smaak. Het zijn de hoofdingrediënten van Shiso and Kaffir gin. Deze smaak combineert bijzonder goed met de kruidige sinaasappelsmaak van Licor Beirão. De toevoeging van verse tijm en vers geperst sinaasappelsap maken de smaakbeleving van deze cocktail helemaal af. Zomer of winter, evenement of een selfcare avondje, de Creator’s Blend is een ultiem verwen moment!

Licor Beirao Shiso and Kafir Gin cocktail Creators Blend 4

Licor Beirão & Shiso and Kaffir gin cocktail – Creator’s Blend

Een Portugese smaakbeleving!
Course Drankjes
Cuisine Experimentele keuken
Servings 1 cocktail
Calories 182 kcal

Ingredients
  

  • 40 mililiter Shiso and Kaffir Gin
  • 40 mililiter Licor Beirão
  • 200 mililiter sinaasappelsap Liefst vers geperst. Dit zijn ongeveer 2 sinaasappels.
  • een paar takjes tijm
  • sinaasappelschil als decoratie
  • ijsblokjes

Instructions
 

  • Als je verse sinaasappel gebruikt, pers je eerst de sinaasappels
  • Schil een mooie sliert van het oranje deel van een van de schillen
  • Neem wat takjes tijm, doe ze in een glas of cocktailshaker en kneus ze zodat de smaken vrij komen
  • Voeg ijs toe
  • Voeg de Shiso and Kaffir gin toe
  • Voeg de Licor Beirão toe
  • Voeg het sinaasappelsap toe
  • Roer alle ingredienten goed door elkaar
  • Vul een schoon glas met ijs
  • Schenk de cocktail door een zeef in het schone glas
  • Decoreer met de sinaasappelschil en een takje tijm

Nutrition

Serving: 1persoonCalories: 182kcalCarbohydrates: 21gProtein: 1gFat: 0.4gSaturated Fat: 0.1gPolyunsaturated Fat: 0.1gMonounsaturated Fat: 0.1gSodium: 2mgPotassium: 401mgFiber: 0.4gSugar: 17gVitamin A: 400IUVitamin C: 100mgCalcium: 22mgIron: 0.4mg
Keyword Cocktail, Gin, Licor Beirão, Shiso and Kaffir
Tried this recipe?Let us know how it was!

Varieren met de Creator’s Blend

Als je geen sinaasappels hebt om vers te persen of wanneer je een feestje hebt en véél cocktails moet maken, dan kun je natuurlijk ook voor sinaasappelsap uit pak kiezen. Onze persoonlijke favoriet is de Laranja do Algarve van Compal. Deze is net iets zachter en net iets zoeter dan de gewone sinaasappelsap van Compal waardoor de smaken van de Shiso and Kaffir gin en de Licor Beirão heel mooi tot hun recht komen.

Zorg wel dat je altijd verse tijm gebruikt. Gedroogde tijm geeft een meer hout-achtige smaak. In het eten is dat superlekker, maar voor een cocktail is dat een iets minder geslaagd idee.

Shop Shiso and Kaffir gin

Wil je aan de slag met deze cocktail, dan hebben wij alles wat je nodig hebt, behalve de Shiso and Kaffir gin. Wil jij één van de 944 hand genummerde flessen bemachtigen, ga dan snel naar de website van Shiso and Kaffir. Je vind er ook mooie cadeaupakketten met prachtige gin glazen zodat je direct kunt gaan mixen. En natuurlijk vind je er meer informatie over de gin zelf en worden er nog meer lekkere recepten gedeeld!

Sergio & Linda | SaboresDePortugal.nl

Geen tijd om nu direct de keuken in te duiken omdat je niet alles in huis hebt? De belangrijkste ingrediënten bestel je bij ons in de webshop en het recept kun je ook heel gemakkelijk pinnen!

Licor Beirão & Shiso and Kaffir Gin cocktail - Creator's Blend | SaboresDePortugal.nl

Blogs en nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste trends, tips en nieuwtjes uit de Portugese culinaire wereld.

Salada com feijão frade e atúm is eigenlijk de Portugese variant van de Franse salade Niçoise te noemen. Supersnel te maken, gemakkelijk te maken…
Het is een mond vol (en ook een bord vol) deze Estufado de grão de bico e beringela, een vegetarisch Portugees gerecht met kikkererwten…
Pica pau was weer zo’n typisch “He, wat?!” momentje hier in huis toen ik het er voor het eerst over had. Er over praten…
Frango piri piri no forno is voor mij een go-to recept als het buiten koud is en ik geen zin heb om buiten de…
Mousse chocolate caseiro… Een hele mond vol voor chocolade mousse. En terecht, want chocolade mousse zoals ze hem in Portugal maken is zó óntzettend…
Pota salada com batata klinkt héél exotisch en dat is het ook wel een beetje. In Portugal is inktvis een heel normaal iets om…
arob wat? Carob mousse dus. Over carob, in Portugal bekend als alfarroba, hebben we al meer verteld in ons artikel “10 weetjes over alfarroba”….
Als je nog nooit gehoord hebt van alfarroba, dan gaan we daar nu verandering in brengen. Alfarroba is in Nederland niet héél bekend maar…
Magazijnopruiming en vakantiesluiting in hetzelfde bericht aankondigen? Jazeker doen we dat. De vakantiesluiting voor de zomervakantie staat al ruim een maand aangegeven in de…
Moederdag in Portugal valt altijd een week eerder dan in Nederland. In Portugal vieren ze Dia da Mãe altijd de eerste zondag in mei….
Portugal is niet alleen beroemd om zijn wijn en visgerechten, maar ook om zijn honing. Portugese honing staat bekend om zijn zachte en zoete…
Zeg je Portugal, dan zeg je bacalhau. Deze gedroogde en gezouten kabeljauw is in de loop der eeuwen zo ver verweven geraakt met de…
Iedereen die ooit eens een keer in Portugal is geweest, heeft ergens wel meerdere bacalhau gerechten op een menu kaart zien staan. Portugal staat…

Filteren

Categorie
Categorie
Prijs - slider
Prijs - inputs
Wijnregio
Merk
Gewicht - slider
Gewicht - inputs
KG
KG
Sluiting
Materiaal
Soort Azijn
Soort Vis
Type wijn
Wijn Spijs combinatie
Wijnhuis