Woordzoeker – #ChicoandGomezVakantiepuzzels

Woordzoeker | SaboresDePortugal.nl

De woordzoeker is de #chicoandgomezvakantiepuzzel waar we de puzzelparade voor deze herfstvakantie mee aftrappen. Het is Linda’s favoriete soort vakantiepuzzel en ze neemt dus ook altijd een puzzelboekje mee waar alleen maar dit soort puzzels in staan. Omdat Chico en Gomez wat leuks voor Linda wilden doen hebben ze dus een speciale woordzoeker laten maken, die ook met alle geweld als eerste online moest worden gezet. Het is namelijk niet zomaar een puzzel…

Zoek de fout

In het artikel van gisteren hebben we je op zoek laten gaan naar de fout in het artikel. Als je goed hebt opgelet, dan heb je gezien dat de afbeelding van de woordzoeker bovenaan het artikel er een is die alleen maar Spaanse woorden bevat. Dat klopt natuurlijk van geen kant op een blog waar je alles over Portugal kunt vinden! De woordzoeker die jullie mogen gaan oplossen is niet in het Portugees, al wilden Chico en Gomez er eigenlijk wel een in het Portugees maken, maar hij staat wel vol met van alles wat met Portugal te maken heeft en dan in het bijzonder vol met alles wat met piri piri te maken heeft.

Woordzoeker - #ChicoandGomezVakantiepuzzels | SaboresDePortugal.nl

#PittigePiriPiriPuzzel

Zo liepen de heren haantjes dus doorlopend te kraaien over hun “hesjhtegg trippel peej” puzzel (wat voor de oplettende lezer dus inderdaad uitkomt op vier keer de letter P, wij hebben de moed opgegeven om het ze uit te leggen) en hoe ze het precies zouden gaan aanpakken. Ze hebben een aantal avonden zitten studeren op ons artikel met 10 weetjes over piri piri en kwamen uiteindelijk met deze woordzoeker waarbij de oplossing ook nog eens een prijsvraag is. Omdat het een printable is die meegenomen moet kunnen worden op vakantie hebben ze ook nog met Chantal en Elise geregeld dat jullie er een QR code bij krijgen zodat je gemakkelijk het artikel over piri piri kunt terugvinden.

Zoek de verschillen | SaboresDePortugal.nl

Bonuspuzzel

Als Chico en Gomez dingen regelen met de dames van Bonte Raaf, dan is het Chantal en Elise wel toevertrouwd om een stapje extra te doen. De dames hebben er voor gezorgd dat de puzzel mooi is vormgegeven met wat extra tekeningen die je kunt inkleuren als je daar zin in hebt én ze hebben er voor gezorgd dat alle #chicoandgomezvakantiepuzzels uitgeprint kunnen worden als een soort boekje. Dat betekende dat er een tweede puzzel naast de woordzoeker geplaatst kon worden. De heren hebben zoals jullie weten geen last van valse bescheidenheid en wilden dan ook een “Zoek de verschillen” puzzel zodat iedereen uitgebreid van hun perfecte physique kan genieten eens goed de Portugese haan de Barcelos kan bestuderen. Ze zijn gemakshalve even vergeten dat we de legende van de haan van Barcelos al eens gedeeld hebben, maar af en toe laten we ze maar lekker gaan.

Sabores de Portugal Puzzelboekje Woordzoeker | SaboresDePortugal.nl

Vakantiepuzzelboek

En zo werden de vakantiepuzzels van Chico en Gomez opeens een vakantiepuzzelboek. Jullie hoeven niet eens aan de slag met de afbeeldingen hierboven. Om ervoor te zorgen dat je jouw vakantiepuzzels haarscherp kunt uitprinten en de QR codes goed leesbaar en scanbaar zijn, zijn alle pagina’s beschikbaar als PDF om te downloaden en te printen.

Winnen

Print de puzzelpagina uit, deel een foto op social media met #chicoandgomezvakantiepuzzels om te laten zien dat je mee puzzelt en vergeet ook vooral niet om jouw antwoord op de oplossing van de #pittigepiripiripuzzel te delen met de juiste hashtags. Wie weet ontvang jij dan binnenkort wel een verrassingspakket thuis om dat vakantiegevoel nog wat langer vast te houden 😀

Sergio & Linda | SaboresDePortugal.nl

Waar denk jij dat Chico en Gomez deze vakantie nog meer mee gaan komen in hun puzzelparade? En wat vind jij leuke ontspanning op vakantie of tijdens een lange autorit?

12 reacties op “Woordzoeker – #ChicoandGomezVakantiepuzzels

  1. Frederique zegt:

    Wat leuk zeg. Ik deed vroeger altijd woordzoekers wanneer ik de trein nam, en ook verschillen zoeken vond ik leuk. Nu zit ik vooral op mijn mobiel. Hoe zonde eigenlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *