WoodWideCities goes Portugal

WoodWideCities goes Portugal | SaboresDePortugal.nl

Woodwidecities was het resultaat van een uitgebreide zoektocht op het wereld wijde web toen ik op zoek was naar een bijzonder cadeau voor Sergio. Als aanstaande papa wilde ik hem iets speciaals geven zodra ons kindje er was. Natuurlijk moest dat wel iets zijn dat de tand des tijds gaat doorstaan en waar onze kleine draak ook iets aan of mee zou hebben. Ergens vaag in mijn achterhoofd had ik het idee iets te willen met een wereldbol, landkaart of iets wat daar op leek. Op Instagram had ik al eens een soort lijnenkaarten gezien van grote plaatsen in Nederland en dat leek me wel iets. Waar ik van de frutsels en de tierelantijnen ben, is Sergio van het strak en modern. Zo’n lijnenkaart op een gekleurde muur zou vast wel een leuke gulden middenweg zijn…

Monchique dichtbij

In ons geval had ik een hele goede reden om een citymap van een Portugese plaats in huis te willen hebben. Zo hebben we ons andere thuis altijd dichtbij. Ik had lekker makkelijk voor een grote plaats zoals Lissabon, Porto of Faro kunnen kiezen. Heel bekende en vooral mooie plaatsen in Portugal, maar we hebben er geen directe link mee. Het moest persoonlijker… Het moest en het zou Monchique worden. Niet alleen hebben we in Monchique onze uitvalsbasis als we naar Portugal gaan om in te kopen. Het is ook de plaats waar Sergio vandaan komt en waar zijn familie woont. Onze kleine draak kan niet snel genoeg zijn Portugese kant ontwikkelen en aangezien de andere kinderen ook thuis zijn in Portugal… Eén plus één was heel snel twee.

WoodWideCities goes Portugal | SaboresDePortugal.nl

Bijzonder maatwerk

Monchique is door Foia en Agua de Monchique dan wel een redelijk bekende plaats in Portugal, het is natuurlijk niet een plaats die je zomaar tegenkomt bij een Nederlandse webwinkel. Maar wie niet waagt, die niet wint. Dus ik heb de stoute schoenen aangetrokken en er een telefoontje aan gewaagd. Fredric, de eigenaar van WoodWideCities, was heel behulpzaam en wilde graag aan de slag met een citymap op maat. Hij had zelfs een idee om de citymap nóg unieker te maken. Door notenhout als achtergrond te gebruiken zou je door de tekening in het hout het idee krijgen van hoogtelijnen. Een supertof idee! Bij het eerste voorbeeld dat ik via mail mocht ontvangen bleek dat zwarte lijnen op het donkere notenhout niet voldoende tegen elkaar afstaken. We hebben verzonnen op lichte lijnen voor de map of anders eikenhout als achtergrond, maar dat was hem allemaal niet. Gelukkig zijn ze bij WoodWideCities niet voor één gat te vangen.

WoodWideCities goes Portugal | SaboresDePortugal.nl

Creatief met kurk

Kurk is niet een van de vaste materialen waar mee wordt gewerkt voor de verschillende creaties van WoodWide Cities. Het is wel één van de bekendste producten uit Portugal. (Meer dan de helft van alle kurk wereldwijd is afkomstig uit Portugal). Naast ons verblijf in Portugal staat een grote kurkboom waarin wij productfoto’s maken en we komen geregeld langs droogplaatsen waar vers gestripte kurkbasten liggen. Kurk en Portugal is echt synoniem. Fredric had goed opgelet in ons gesprek, want ondanks dat kurk zoals gezegd geen vast materiaal is, had hij wel kurkplaten liggen. Die wilde hij graag als achtergrond gebruiken om de citymap zo persoonlijker te maken.

WoodWideCities goes Portugal | SaboresDePortugal.nl

Zeg maar nee, dan bestel je er twee!

De eerste draft van de citymap met de krukplaat als achtergrond maakte me zo blij dat ik graag een tweede map wilde van een persoonlijke locatie in Portugal met dezelfde opbouw en lay-out. Het was immers bijna Vaderdag en met twee kaarten konden we mooi de trapopgang een make-over geven. In mijn enthousiasme was ik even vergeten dat schilderen met een bolle buik of een pas geboren baby niet helemaal een slimme actie is, dus de trapopgang heeft tot nu toe een halve make-over waarbij de citymaps een absolute blikvanger zijn!

WoodWideCities goes Portugal | SaboresDePortugal.nl

Daarom WoodWideCities

Dat ziet er toch helemaal fantastisch uit! Ik ben ontzettend blij dat ik de stoute schoenen heb aangetrokken en heb gebeld om te kijken wat de mogelijkheden voor maatwerk waren. Met Fredric heb ik ontzettend geboft met zijn kennis, enthousiasme en ideeën. Het contact verliep soepel en ontzettend constructief. Het is duidelijk dat hij heel veel plezier heeft in het maken van alle houten kunstwerken die het atelier verlaten en dat hij het leuk vind om nieuwe dingen uit te proberen.

Stiekem heb ik al een idee voor het volgende maatwerk kunstwerk. Je kunt me namelijk niet vertellen dat ik de enige ben die hebberig wordt van deze hele stoere onderzetters en hapjesplanken.

Shopping tip

Het mag dan nog even duren voordat het Sinterklaas en Kerst is, wij zetten het assortiment van WoodWideCities alvast op de lijst van shoppingtips als het gaat om leuke, mooie en persoonlijke cadeaus. Zoals gezegd hebben ze naast de verschillende citymaps ook onderzetters en hapjesplanken. Maar je kunt er ook terecht voor klokken, skylines, F1 circuit mappen, sleutelhangers en echt vanalles van onder de €10 tot bedragen van €240 en meer als je kiest voor maatwerk. Er is dus voor ieder budget iets te vinden. Zorg wel dat je op tijd bent als je maatwerk wilt bestellen. Ze nemen graag de tijd om alles naar jouw wensen te maken en die tijd gaan ze rond de feestdagen zeker te weten nodig hebben!

WoodWideCities goes Portugal | SaboresDePortugal.nl

WoodWideArt

Heb je helemaal niets met stadskaarten, hangt er al een mooie klok en ben je ook niet van de F1? Dan tippen we je stiekem alvast het broertje van WoodWideCities met de naam WoodWideArt. Ook deze prachtige creaties kunnen je muur sieren. Guernica van Picasso kan als anders gevormd kunstwerk van jouw huis een gallery maken. Is Picasso iets te modern voor je? Ook Rembrandt (De Nachtwacht) of Da Vinci (Het Laatste Avondmaal of de Mona Lisa), en andere bekende schilders van weleer zijn terug te vinden.

Sergio & Linda | SaboresDePortugal.nl

Van welke Portugese plaats zou jij een citymap willen hebben? Of heb je liever een andere wereldplaats aan de muur hangen? Neem zeker een kijkje bij WoodWideCities en alle verschillende soorten en formaten mappen die ze hebben. Als ze de plaats die je zoekt niet hebben, dan kunnen ze hem vast voor je maken. Zeg maar gewoon dat wij je gestuurd hebben 😉

16 reacties op “WoodWideCities goes Portugal

  1. Krystle zegt:

    Origineel cadeau en erg mooi! Ik houd daar ook wel van. Zelf heb ik niks met Portugal, dus daar zou ik niet voor kiezen. Ik zou denk ik gewoon van mijn geboorteplaats doen in Nederland, die hebben ze vast;)

  2. Amina zegt:

    Wat een mooi cadeau voor een aanstaande papa. Wat lief dat je ‘m daar een cadeau voor hebt gegeven. Ik vind de WoodWideArt zo prachtig! De Guernica van Picasso is awesome 😍 goede interieur decoratie tip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *