Doolhof puzzel – #ChicoandGomezVakantiepuzzels

Doolhof puzzel | SaboresDePortugal.nl

Doolhof puzzels. Veel mensen vinden dit puzzels voor (kleine) kinderen. Nu hebben Chico en Gomez hun vakantiepuzzels ook voornamelijk bedacht voor kinderen die op de achterbank van de auto naar Portugal mee op vakantie gaan, máár… Dat wil natuurlijk niet zeggen dat volwassenen de puzzels en kleurplaten niet mogen maken. Voor volwassenen hebben de heren haantjes namelijk een leuke twist bedacht op de doolhof puzzel

Puzzelen voor 18+

Voor iedereen met een dirty mind, nee, niet zo 18+ 😉 Chico en Gomez zijn gek op (meer dan) een goed glas Portugese wijn en kijken zo heel af en toe ook wel eens iets te diep in de BiB. Zo ook toen ze bezig waren met de voorbereidingen voor hun #ChicoAndGomezVakantiepuzzels en zo is de doolhofpuzzel met een twist geboren. Ze waren namelijk wel een beetje van hun paadje af en kwamen er niet direct helemaal uit. Needless to say dat wij over de grond hebben liggen rollen van het lachen XD

Doolhof puzzel | SaboresDePortugal.nl

De spelregels

Om van deze #ChicoAndGomezVakantiepuzzel een puzzel voor volwassenen te maken dan heb je wijn nodig. Hoeveel wijn ligt aan het aantal mensen waarmee je gaat puzzelen en aan hoe groot je de uitdaging wilt maken. Oh, en aan wat voor soort wijn je graag drinkt natuurlijk! Hoe sterker de wijn, hoe minder je nodig hebt, want je moet altijd verantwoordelijk met alcohol omgaan! Wijn is geen limonade.

– Je begint met het drinken van een glas Portugese (-> Een must volgens Chico en Gomez) wijn. Daarna maak je de puzzel en time je hoe lang je er voor nodig hebt. Dit doet iedere deelnemer.

– Je geniet van nog een overheerlijk glas Portugese wijn, je draait de puzzel een kwartslag en je timed weer hoe lang je er voor nodig hebt. Dit doet iedere deelnemer.

– Schenk nog een goed glas in, geniet ondertussen van een paar lekkere petiscos, geniet van je wijn, draai de puzzel een kwartslag… Nou ja, we denken dat het idee wel duidelijk is.

Je kunt van tevoren het aantal rondes (En dus het maximale aantal glazen alcohol) afspreken en kijken wie er totaal de minste tijd nodig had. Of je gaat door tot iemand de verkeerde afslag neemt in het doolhof en daarmee dus verliest. Of bedenk je eigen regels om de winnaar te bepalen!

Paspuzzel | SaboresDePortugal.nl

Pas puzzel

Terug naar de puzzels voor alle leeftijden. Chico en Gomez hebben dit een pas puzzel genoemd. “Omdat de antwoorden in de vakjes én in elkaar moeten passen.” Klinkt logisch genoeg, maar als dit soort puzzels eigenlijk anders heten, dan horen we het graag. Wij hebben zelf namelijk geen idee.

Voor de antwoorden op de vragen hebben Chico en Gomez het hele blog uitgespit om ervoor te zorgen dat zo veel mogelijk van de antwoorden hier terug te vinden zijn. lezen. Toch lief van Chico en Gomez dat wij indirect ook met hun puzzels hebben mogen helpen. Al hebben we ergens het idee dat die kater die ze hadden van het doolhof puzzelen met Bruno daar ook wel aan heeft bijgedragen, want alle antwoorden zijn in één artikel terug te vinden. Kun jij uitvinden welk artikel dat is?

Doolhof | SaboresDePortugal.nl

Laatste pagina

Voor nu is dit de laatste pagina van het puzzelboekje met #ChicoAndGomezVakantiepuzzels. Stiekem vinden we dat de heren haantjes het leuk gedaan hebben. Wat we nog veel toffer vinden is dat Chantal en Elise het hebben volgehouden met het soms toch behoorlijk arrogante gekukel en gekraai van die twee soepkippen. Nomaliter zijn er verschillende vragenlijsten in te vullen voor verschillende soorten opdrachten. Natuurlijk trekken Chico en Gomez zich hier niets van aan en denderen zo overal dwars door- en overheen, óók bij Bonte Raaf. We kunnen ons zo voorstellen dat de dames tot het einde van het jaar frangotariër zijn, omdat ze geen kip of haan meer kunnen zien XD

Chico & Gomez

We hadden een hoopje dat de heren haantjes weer even uitgeput zouden zijn na dit project. Niets is minder waar, want we horen ze alweer volop smoezen en van alles bekokstoven. Ze zijn opeens ook zwaar aan het trainen geslagen en kwamen gisteren met tassen vol met verzorgingsproducten binnenlopen en ze brengen opeens úren door in de badkamer. Ze houden zelf vol dat er niets aan de hand is, maar wij weten inmiddels wel beter; Er gaat weer iets gebeuren en nu is de vraag wát er gaat gebeuren. Zodra we het weten, horen jullie er van!

Sergio & Linda | SaboresDePortugal.nl

We zijn benieuwd wat jullie vinden van de verzameling vakantiepuzzels? Moeten Chico en Gomez de bestaande verzameling puzzels uitbreiden? Wat voor puzzels zou je dan graag zien?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *