Breinbreker – #ChicoandGomezVakantiepuzzels

Breinbreker Autobingo | SaboresDePortugal.nl

Breinbrekers, je houd er van of je gruwelt er van. Chico en Gomez vinden ze helemaal leuk, al hebben we zelf het idee dat dat vooral is omdat ze vinden dat je een goede breinbreker ook als kleurplaat kunt gebruiken. Stiekem zijn we wel blij met die opeens ontstande voorliefde voor tekenen en kleuren, want ze hebben nogal een stapel ingeslagen materialen weg te werken. Maar goed, terug naar de #ChicoandGomezVakantiepuzzel van vandaag!

Hoofdrekenen

Breinbrekers zijn een leuke manier om te oefenen met hoofdrekenen. En laat dat nu net handig zijn als je op vakantie gaat. Wanneer je binnen Europa blijft hoef je al lang geen valuta’s meer om te rekenen, maar als je graag naar een lokale markt of een nachtelijk beurs gaat óf als je iets wilt shoppen bij één van de strandverkopers waarvan je er in Portugal altijd meerdere op de verschillende stranden ziet, dan is het best fijn als je even snel een rekensommetje kunt maken in je hoofd.

Breinbreker | SaboresDePortugal.nl

Mini (Portugese) kleurplaat

Op verzoek van Chico en Gomez, hebben Chantal en Elise er voor gezorgd dat de breinbreker ook een mini kleurplaat is. Misschien vind je dat de visjes wel helemaal geen sardines zijn, maar lijken ze op De mooiste vis van de zee. Dan zijn we niet alleen héél benieuwd of je het goede antwoord op de som weet te vinden, maar willen we ook weten hoe de mooiste vis van de zee er volgens jou uitziet. Vergeet dus niet om een foto van jezelf op social media te (laten) delen met #chicoandgomezvakantiepuzzels en #saboresdeportugalnl zodat we kunnen zien wat je er van maakt. Daar zijn we supernieuwsgierig naar!

Autobingo | SaboresDePortugal.nl

Autobingo

Als je al een tijdje meeleest op dit blog, dan weet je inmiddels dat Chico en Gomez, Chico en Gomez niet zouden zijn als ze niet nog veel meer noten op hun zag zouden hebben. Al moeten we deze reis eerlijk toegeven dat deze noten wel heel erg leuk zijn. Ze hadden namelijk al eens een autobingo langs zien komen bij Bonte Raaf en die wilden ze ook héél erg graag aan hun vakantiepuzzels toevoegen. Dat hoefde niet eens een maatwerk autobingo in de door hen gewenste huisstijl te zijn. De autobingo van Chantal en Elise zou al moeilijk genoeg zijn omdat dingen zoals een politiewagen of -motor en een ambulance er buiten Nederland héél anders uit kunnen zien. En als je deze autobingo wilt gebruiken voor een autorit binnen Nederland, dan is het ook nog maar afwachten of je wel een zebrapad, een toren of een boot gaat spotten. Nadat Chantal en Elise waren bijgekomen van het lachen, hebben ze deze supertoffe autobingo gemaakt voor onze haantjes. En natuurlijk kun je deze ook gebruiken als je gaat wandelen of fietsen. (In dat laatste geval wel even afstappen om iets aan te kruisen natuurlijk!)

Sabores de Portugal Breinbreker | SaboresDePortugal.nl

Nieuwe pagina

En zo komen Chico en Gomez weer aan een helemaal gevulde, nieuwe pagina voor hun vakantiepuzzelboek. Misschien moeten we ze maar eens vragen om, aan het einde van het bekend maken van al hun puzzels, alle pagina’s te bundelen en er een in één keer te downloaden verzameling puzzels van te maken. Of misschien ook niet, want op de één of andere manier zijn we bang dat ze dan meteen weer ontzettend hoog van de toren gaan blazen en daar hebben we nu net geen zin in :’)

Altijd leuk

Dus, waar wacht je nog op? Uitprinten en puzzelen maar! Of je nu nog plannen hebt om op stap te gaan tijdens je vakantie ergens anders, of dat je deze vakantie gewoon thuis bent gebleven, puzzelen is altijd leuk. Misschien heb je zelfs wel helemaal geen vakantie (meer), maar ga je gewoon nog even genieten van een heerlijke weekenddag met mooi weer. Maakt allemaal niet uit, want dit soort vakantiepuzzels zijn altijd leuk om te maken, en met de puzzelpagina van vandaag kun je écht alle kanten op!

Sergio & Linda | SaboresDePortugal.nl

Wat ga jij als eerste doen met deze puzzelpagina? Eerst puzzelen, bingo of ga je lekker kleuren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *