Portugese producten bestellen?

Al je favoriete Portugese lekkernijen uit voorraad geleverd. Sabores de Portugal – Het lekkerste stukje Portugal in Nederland!

IN DE SPOTLIGHT

SHOP NU

RECENSIES

Nieuwste blogs

Pota salada com batata

Pota salada com batata klinkt héél exotisch en dat is het ook wel een beetje. [...]

Licor Beirão & Shiso and Kaffir Gin cocktail – Creator’s Blend

Licor Beirão & Shiso and Kaffir Gin cocktail – Creator’s Blend is een hele mond [...]

Carob Mousse

Carob wat? Carob mousse dus. Over carob, in Portugal bekend als alfarroba, hebben we al [...]

10 weetjes over alfarroba

Als je nog nooit gehoord hebt van alfarroba, dan gaan we daar nu verandering in [...]

Vakantiesluiting en magazijnopruiming

Magazijnopruiming en vakantiesluiting in hetzelfde bericht aankondigen? Jazeker doen we dat. De vakantiesluiting voor de [...]

5 shoppingtips voor Moederdag

Moederdag in Portugal valt altijd een week eerder dan in Nederland. In Portugal vieren ze [...]

5 weetjes over Portugese honing

Portugal is niet alleen beroemd om zijn wijn en visgerechten, maar ook om zijn honing. [...]

5 dingen die je moet weten over bacalhau

Zeg je Portugal, dan zeg je bacalhau. Deze gedroogde en gezouten kabeljauw is in de [...]

SdP op Instagram

Feijoada is een traditioneel Portugees en Braziliaans gerecht, bestaande uit een rijke stoofpot 🍲 van bonen met vlees. Hier is een eenvoudig recept om een heerlijke feijoada te maken:

Ingrediënten:
500 gram zwarte bonen (gedroogd)
400 gram varkensribbetjes
200 gram chorizo, in plakjes
200 gram spek, in blokjes
1 grote ui, fijngesneden
4 teentjes knoflook, fijngesneden
2 laurierblaadjes
1 sinaasappel, in tweeën gesneden
Zout en peper naar smaak
2 eetlepels olijfolie
Water

Bereidingswijze:
Voorbereiding bonen: Spoel de zwarte bonen goed af en week ze een nacht in ruim water. Giet ze de volgende dag af en zet apart.

Vlees bereiden: Snijd de varkensribbetjes in kleinere stukken. Verhit de olijfolie in een grote stoofpan en bak de ribbetjes aan tot ze rondom bruin zijn. Voeg de chorizo en het spek toe en bak dit mee tot het spek knapperig is en de chorizo zijn vet heeft vrijgegeven.

Aromaten toevoegen: Voeg de fijngesneden ui en knoflook 🧄 toe aan het vlees en bak dit mee tot de ui glazig is.

Bonen en kruiden toevoegen: Voeg de geweekte zwarte bonen, laurierblaadjes, en de halve sinaasappel toe aan de pan. Voeg voldoende water toe om alles net onder te zetten.

Stoven: Breng het geheel aan de kook, zet het vuur laag en laat de feijoada zachtjes sudderen voor ongeveer 2 tot 3 uur, of totdat de bonen en het vlees zacht zijn. Voeg indien nodig meer water toe tijdens het koken om te voorkomen dat het te droog wordt.

Afwerking: Haal de sinaasappelhelften en de laurierblaadjes uit de stoofpot. Breng de feijoada op smaak met zout en peper.

Serveren: Serveer de feijoada met rijst, sinaasappelschijfjes, kool, en farofa (gebakken cassavemeel) voor een authentieke ervaring.

Geniet van je zelfgemaakte feijoada!

#saboresdeportugalnl #saboresdeportugal #portugalinnederland #portugesekeuken #porttugalflavors #portugesekeuken #portugesegerechten #portugeseproducten #portugesefood #portugesecuisine #portugesewijn #portugesecooking #typischportugal #feijoada
Feijoada is een traditioneel Portugees en Braziliaans gerecht, bestaande uit een rijke stoofpot 🍲 van bonen met vlees. Hier is een eenvoudig recept om een heerlijke feijoada te maken: Ingrediënten: 500 gram zwarte bonen (gedroogd) 400 gram varkensribbetjes 200 gram chorizo, in plakjes 200 gram spek, in blokjes 1 grote ui, fijngesneden 4 teentjes knoflook, fijngesneden 2 laurierblaadjes 1 sinaasappel, in tweeën gesneden Zout en peper naar smaak 2 eetlepels olijfolie Water Bereidingswijze: Voorbereiding bonen: Spoel de zwarte bonen goed af en week ze een nacht in ruim water. Giet ze de volgende dag af en zet apart. Vlees bereiden: Snijd de varkensribbetjes in kleinere stukken. Verhit de olijfolie in een grote stoofpan en bak de ribbetjes aan tot ze rondom bruin zijn. Voeg de chorizo en het spek toe en bak dit mee tot het spek knapperig is en de chorizo zijn vet heeft vrijgegeven. Aromaten toevoegen: Voeg de fijngesneden ui en knoflook 🧄 toe aan het vlees en bak dit mee tot de ui glazig is. Bonen en kruiden toevoegen: Voeg de geweekte zwarte bonen, laurierblaadjes, en de halve sinaasappel toe aan de pan. Voeg voldoende water toe om alles net onder te zetten. Stoven: Breng het geheel aan de kook, zet het vuur laag en laat de feijoada zachtjes sudderen voor ongeveer 2 tot 3 uur, of totdat de bonen en het vlees zacht zijn. Voeg indien nodig meer water toe tijdens het koken om te voorkomen dat het te droog wordt. Afwerking: Haal de sinaasappelhelften en de laurierblaadjes uit de stoofpot. Breng de feijoada op smaak met zout en peper. Serveren: Serveer de feijoada met rijst, sinaasappelschijfjes, kool, en farofa (gebakken cassavemeel) voor een authentieke ervaring. Geniet van je zelfgemaakte feijoada! #saboresdeportugalnl #saboresdeportugal #portugalinnederland #portugesekeuken #porttugalflavors #portugesekeuken #portugesegerechten #portugeseproducten #portugesefood #portugesecuisine #portugesewijn #portugesecooking #typischportugal #feijoada