Água de Monchique – Eén van onze merken

Onze merken - Água de Monchique | SaboresDePortugal.nl

Água de Monchique is voor ons de ultieme smaak van thuis. We drinken het als het hoogzomer om af te koelen. In de winter naast een glas wijn tijdens het eten en als we in Portugal zijn baden we er zelfs in. Ja, dankzij dit water voelen we onszelf af en toe heuse rocksterren. Zelfs de meest belangrijke influencer baadt zich niet in vers mineraalwater. Wéér een extra reden waarom we verliefd zijn op Portugal. Hoog tijd dus om wat meer te vertellen over dit kraakheldere mineraalwater uit de Algarve!

Je zou het misschien niet verwachten, maar er is behoorlijk wat te vertellen over dit merk. En niet alleen maar omdat het het water van ons andere thuis is. Er is genoeg te vertellen over het water uit Monchique, de natuur daar, dat Água de Monchique stiekem helemaal niet uit Monchique komt en dat het heel sportief en gezond water is bijvoorbeeld! Ook hebben ze het Chico & Gomez Approved label gekregen (Dat is zéér belangrijk natuurlijk!) en dan hebben we nog niet eens verklapt dat het is verkozen tot product van het jaar 2021…

Água de Monchique - Eén van onze merken | SaboresDePortugal.nl

Água de Monchique X Benfica

Água de Monchique is niet alleen afkomstig uit de bronnen van onze hometown in Portugal. Ze zijn ook nog eens sponsor van de favoriete Portugese voetbalclub hier in huis; Benfica! Het kon dus niet anders dan dat Água de Monchique ook bij ons in het assortiment terug te vinden is.

Sinds seizoen ’19 – ’20 is Água de Monchique de watersponsor van Benfica. Benfica is een van de grote voetbalclubs van Portugal en hoort bij de grote drie. Domingos Soares de Oliveira is één van de CEOs van Benfica en volgens hem draagt de kwaliteit van dit mineraalwater bij aan het welzijn van de spelers. Het watermerk van kampioenen en een club die beiden eigenschappen als kwaliteit en uniciteit hoog in het vaandel hebben staan. Een perfecte unie tussen twee merken die dezelfde waarden en normen delen.

Als er een wedstrijd gekeken wordt hier in huis is het vreemd genoeg alleen niet het sponsorwater dat op tafel staat…

Água de Monchique - Onze merken | SaboresDePortugal.nl

Drinken uit de natuur

Het is in de bergen bij verschillende waterbronnen mogelijk om gewoon midden in de natuur te drinken van het langs kabbelende water. Als je wat minder van het klimmen en klauteren bent dan staan er op veel plaatsen ook fonteintjes of waterbekkens waar je uit kunt drinken. Sporters zoals wandelaars en wielrenners maken hier dankbaar gebruik van. Dat het water 100% uit de natuur komt merk je vooral tijdens warme periodes in de zomer. Dan vallen dit soort bekkens en fonteinen meestal droog. De bron waaruit Água de Monchique wordt geput valt natuurlijk niet droog. De bron zelf zit op maar liefst 900 meter diepte! Ook is het gebied rondom de bron is ruim 50ha groot en beschermd gebied. Zelf gaan proeven bij de bron zit er dus jammer genoeg niet in.

Wat wel een leuk weetje is; bij Água de Monchique dragen ze hun steentje bij aan het milieu. Tot 2020 bestonden al hun flessen voor 30% uit gerecycled materiaal. Met het streven om ervoor te zorgen dat ze zo snel als mogelijk de flessen voor 100% uit gerecyclede materialen kunnen vervaardigen. Wij zeggen: Goed bezig!

Água de Monchique - Onze merken | SaboresDePortugal.nl

Caldas de Monchique

Monchique is de naam van een dorp in de Algarve en van een gemeente waarin hetzelfde dorp te vinden is. De bronnen van Água de Monchique zijn niet te vinden in het dorp Monchique, maar in het iets lager gelegen Caldas de Monchique. Klinkt verwarrend, maar dat is het niet. Ter plekke is het allemaal duidelijk aangeven en eigenlijk maakt het ook geen groot verschil omdat de dorpen bijna tegen elkaar aan liggen. In Caldas de Monchique zijn ook thermale bronnen te vinden. Met daarbij een luxe hotel om heerlijk te genieten en je te laten verwennen.

Basisch of alkalisch water

Drinkwater heeft normaliter een PH waarde tussen de 7 en de 9,5. Kraanwater zoals we dat in Nederland drinken heeft een PH waarde van 7. Wanneer de waarde kleiner is dan 7, dan is het water zuur. Is de PH waarde grote dan 7, dan wordt het water basisch of alkalisch genoemd. Volgens sommige mensen is dit basische of alkalische water heel gezond om te drinken. Het zou de zuren in je bloedbaan helpen neutraliseren en ervoor zorgen dat je voedingsstoffen beter en efficienter opneemt.
Wat hier wel en niet van waar is, dat weten wij natuurlijk niet. Wat we wel weten is dat Água de Monchique rijk is aan calcium, silica, kalium, magnesium en bicarbonaat. Én we weten dat het ontzettend lekker is om te drinken. Eventuele gezondheidsvoordelen zijn dan een mooie bijkomstigheid.

Água de Monchique - Eén van onze merken | SaboresDePortugal.nl

Product van het jaar 2021

Água de Monchique is verkozen tot product van het jaar 2021. Deze titel wordt toegekend op basis van een onderzoek door Netsonda. Onder andere het feit dat de nieuwe verpakkingen van Água de Monchique 100% recyclebaar zijn heeft ze deze mooie titel opgeleverd. Dit water is is niet alleen goed voor jou, ook voor de wereld om je heen!

De natuur in huis

Als je in de bergen woont ben je vaak niet aangesloten op het reguliere waternet. De watervoorziening is dan afkomstig van een natuurbron die vaak wordt gedeeld met meerdere huishoudens. En natuurlijk heeft iedere woning een grote opslagtank voor water. Niet alleen zodat er water uit de kraan komt om te drinken en te koken. Ook om te kunnen schoonmaken en jezelf te kunnen wassen. Wij kunnen zeggen dat we Água de Monchique niet alleen drinken, maar dat we er ook in douchen.

Água de Monchique - Onze merken | SaboresDePortugal.nl

Áqua de Monchique bij SaboresdePortugal.nl

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit Portugese mineraalwater? Heb je altijd al willen weten hoe dat smaakt, of misschien weet je al hoe het smaakt en wil je het weer proeven? Een glaasje van dit mineraalwater geeft ons instant het gevoel weer midden tussen de bomen te staan. Als we ons ogen dichtdoen dan horen we het langs kabbelende beekje. En de smaak…
Tja, die kunnen we niet verder uitleggen. Die moet je gewoon proeven.

Shop de producten van Água de Monchique.

Sergio & Linda | SaboresDePortugal.nl

Vind je het leuk om iets meer achter te schermen te kijken naar hoe het er uit ziet en hoe het er aan toe gaat als we zelf in Monchique zijn? Op The Happy Housewife kun je lezen hoe onze werkvakanties met de kinderen er uitzien.

11 reacties op “Água de Monchique – Eén van onze merken

  1. Soraya zegt:

    Ik had nog nooit gehoord van het merk maar goed ik woon ook in Nederland! Leuk dat ze het voetbal club sponseren! Ook chill dat je bij diverse waterbronnen gewoon water kan drinken!

  2. Wanda zegt:

    Een paar jaar geleden waren we in de Algarve en verbaasden we ons inderdaad over het feit dat het mogelijk was om bij verscheidene waterbronnen gewoon het water te kunnen drinken. Echt heel puur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *