Toont alle 7 resultaten

Agua Monchique | SaboresDePortugal.nl

Água de Monchique

Água de Monchique is niet alleen afkomstig uit de bronnen van onze hometown in Portugal. Dit Portugese mineraalwater is ook nog eens sponsor van de favoriete Portugese voetbalclub hier in huis; Benfica! Los daarvan is het ook nog eens gewoon ontzettend lekker. Het is dus niet heel verrassend dat het allerlekkerste, en volgens sommige mensen ook allergezondste, mineraalwater van Portugal ook bij ons in het assortiment terug te vinden is.

Alkalisch water

Een 100% natuurlijk, alkalisch mineraalwater met een pH van 9.5. Die pH-waarde van 9.5 maakt Água de Monchique favoriet bij iedereen die graag bronwater met alkaliserende verbindingen drinkt. Er is geen ander merk bronwater waarbij de pH-waarde zó hoog is. Om een beeld te geven; De pH-waarde van Spa is 6.0, van Chaudfontaine is hij 7.0, Bij Evian is de pH-waarde 7.2, voor Sourcy wordt de pH-waarde gemeten op 7.5 en de ph waarde Bar-le-Duc is 7.6. Zelfs bij andere merken alkalisch water is de pH-waarde niet zo hoog als bij Água de Monchique.

Bronwater in Monchique

Ook voor wie niets heeft met gezondheidsclaims en gewoon wil genieten van het lekkers dat de natuur te bieden heeft is Água de Monchique een logische keuze. Het is in Monchique in de bergen bij verschillende waterbronnen mogelijk om gewoon midden in de natuur te drinken van het langs kabbelende water. In Monchique zijn er zelfs nog werkende watermolens die door zo’n waterbron worden aangedreven. Op verschillende plaatsen staan van die mooie fonteintjes, soms betegeld, waar het water uit zo’n bron via een kraan of buis in een bekken loopt. Dat water kun je gewoon ter plekke drinken! Wandelaars en fietsers maken hier veelvuldig gebruikt van, ook om bijvoorbeeld een bidon te vullen voor onderweg.

Het verschil tussen bronwater en mineraalwater

Als we praten over Água de Monchique, dan hebben we het over mineraalwater, terwijl we het wel steeds over waterbronnen hebben. Nu vraag je je misschien af waarom we het geen bronwater noemen. Het antwoord daarop is heel gemakkelijk; Bronwater en mineraalwater is niet hetzelfde. Weet jij wat het verschil is tussen bronwater en mineraalwater? Bronwater wordt, nadat het uit de bron is gewonnen, in grote hoeveelheden over een grote afstand vervoerd voordat het in flessen wordt verpakt. Mineraalwater wordt direct vanuit de bron in flessen verpakt. Dat is ook hoe in Caldas de Monchique de flessen Água de Monchique worden gevuld. Direct vanuit de bron in de fles en van daaruit naar alle verkooplocaties zodat jij kunt genieten van dit overheerlijke mineraalwater.

Água de Monchique in Nederland

Een glaasje Agua de Monchique geeft ons instant het gevoel weer midden tussen de bomen te staan. Zo hebben we dankzij dit mineraalwater in Nederland met iedere slok het idee dat we weer even in Portugal zijn. Água de Monchique in Nederland zorgt dus eigenlijk voor een stukje Portugal in Nederland. Dat is niet verkeerd, want zo heb je iedere slok een klein beetje vakantie. We weten nu dus ook wat de reden is waarom de 10 liter bag in box van Água Monchique zo populair is 😉

Água de Monchique bestellen

Er zijn een heleboel uiteenlopende redenen om Água de Monchique te bestellen. De belangrijkste reden is natuurlijk omdat het gewoon ontzettend lekker is. Zowel de 1.5 liter flessen als de 5 liter cans zijn altijd fijn om in huis te hebben. Voor onderweg en in de sportschool is het geen verrassing dat de sportscap flessen favoriet zijn. Liever kleine flesjes voor in je handtas of bij de bento- of lunchbox? De flesjes van 340 milliliter passen daar perfect bij. Voor iedere wens is er een formaat Água de Monchique te bestellen. Wil je nóg meer weten over Agua Monchique? Lees dan ook het informatie artikel over Agua de Monchique op ons blog