De legende van de amandelbloesem

De legende van de amandelbloesem | SaboresDePortugal.nl

A lenda das amendoeiras em flor oftewel de legende van de amandelbloesem. Het werd hoog tijd om deze legende met jullie te delen. Het is een volksverhaal dat al vele eeuwen wordt verteld in verschillende variaties en op verschillende plaatsen in de wereld. Het lijkt er op dat er maar één ware plaats is waar […]

Printbaar inpakpapier voor Valentijn

Printbaar inpakpapier voor Valentijn | SaboresDePortugal.nl

Printbaar inpakpapier, Chico en Gomez trakteerden jullie afgelopen feestdagen al op hun allround printbaar cadeaupapier. Door het neutrale ontwerp is dat cadeaupapier of inpakpapier het hele jaar te gebruiken voor de meest uiteenlopende cadeau’s. Vandaar ook de benaming “allround”. Door alle enthousiaste reacties op het knutselproject dat Chico en Gomez samen met de dames van […]

5 weetjes over Valentijnsdag in Portugal

Valentijnsdag in Portugal | SaboresDePortugal.nl

Valentijnsdag in Portugal is natuurlijk in heel veel opzichten gelijk aan de manier waarop wij in Nederland Valentijnsdag vieren. Veel hartjes, rode rozen, chocolade en lekker (uit) eten lijken over heel de wereld de standaard te zijn voor Valentijnsdag. In Portugal is dat niet heel anders dan in Nederland. Toch zijn er ook tradities die […]

Arroz de Pato – Rijst met eend

Arroz de Pato | SaboresDePortugal.nl

Arroz de pato was hier in huis een instant hit. Eend is niet echt dagelijkse kost in de Nederlandse keuken, de kinderen hadden het zelfs nog niet allemaal al eerder geproefd. Hoog tijd dus om daar verandering in te brengen. Toen we met boodschappen halen hele eenden in de vriezer zagen liggen, stelde Sergio voor […]

Assadura de Monchique

Assadura de Monchique | SaboresDePortugal.nl

Assadura de Monchique is één van de vele typische streek gerechten die Portugal rijk is. In dit geval komt dit gerecht, zoals de naam al doet vermoeden, uit “mijn quiet little mountain town” Monchique. De vleeseters bij ons in huis eten dit het liefst zo vaak als ze maar kunnen, zelfs als we niet in […]

Feijoada à Portuguesa- Verwarmende bonenstoofpot

Feijoada | SaboresDePortugal.nl

Feijoada is een heerlijk verwarmend gerecht dat hier geregeld op tafel staat. Zeker op gure dagen als het regent of mistig is en je koud bent tot op het bot is het een maaltijd die er goed in gaat. Superlekker met rijst, vers gebakken pão caseiro of gewoon zo. En natuurlijk geserveerd met piri piri […]

10 weetjes over Portugal – #1

10 weetjes over Portugal | SaboresDePortugal.nl

Portugal is een onderwerp waar we boeken over vol kunnen schrijven. Nu vinden we een boek ietwat hoog gegrepen, dus voorlopig houden we het bij bloggen. Als we hadden kunnen zingen dan hadden we hoogstwaarschijnlijk fado gezongen. Fado is het Portugese levenslied en werd in 2011 door UNESCO uitgeroepen tot immaterieel erfgoed. Dat zegt iets […]

Printbaar cadeaupapier en cadeaulabels

Printbaar cadeaupapier en cadeaulabels | SaboresDePortugal.nl

Printbaar cadeaupapier is een uitkomst! Zeker als je zo’n warhoofd bent als ik. We hebben hier in huis een Ikea Malm lade vol met rollen cadeaupapier, kaftpapier en strikken om allerhande dingen in te kunnen pakken. En op de één of andere manier hebben we nóóit het juiste papier in huis voor de gelegenheid. Alleen […]

Basisrecept voor molho de piri piri

Molho de piri piri | SaboresDePortugal.nl

Ons recept voor molho de piri piri deelden we in het verleden al eens op ons foodblog Talk Nomz To Me. Omdat deze saus zo snel en gemakkelijk te maken is én het altijd leuk is om ideeën op te doen voor zelfgemaakte cadeautjes vonden we dat het recept hier ook een plaatsje moest krijgen. […]

10 weetjes over piri piri

10 weetjes over piri piri | SaboresDePortugal.nl

Piri piri is bij ons in huis een guilty pleasure te noemen. Standaard hebben we zo’n zes tot tien verschillende soorten staan. Daarvan zijn er één of twee zelfgemaakt, want ook daar experimenteren we graag mee. Zelfs de kinderen eten graag piri piri bij hun tosti, ramen noodles, boterham met kipfilet, broodje sardine of wat […]