Portugal is een onderwerp waar we boeken over vol kunnen schrijven. Nu vinden we een boek ietwat hoog gegrepen, dus voorlopig houden we het bij bloggen. Als we hadden kunnen zingen dan hadden we hoogstwaarschijnlijk fado gezongen. Fado is het Portugese levenslied en werd in 2011 door UNESCO uitgeroepen tot immaterieel erfgoed. Dat zegt iets […]
Printbaar cadeaupapier is een uitkomst! Zeker als je zo’n warhoofd bent als ik. We hebben hier in huis een Ikea Malm lade vol met rollen cadeaupapier, kaftpapier en strikken om allerhande dingen in te kunnen pakken. En op de één of andere manier hebben we nóóit het juiste papier in huis voor de gelegenheid. Alleen […]
Ons recept voor molho de piri piri deelden we in het verleden al eens op ons foodblog Talk Nomz To Me. Omdat deze saus zo snel en gemakkelijk te maken is én het altijd leuk is om ideeën op te doen voor zelfgemaakte cadeautjes vonden we dat het recept hier ook een plaatsje moest krijgen. […]
Piri piri is bij ons in huis een guilty pleasure te noemen. Standaard hebben we zo’n zes tot tien verschillende soorten staan. Daarvan zijn er één of twee zelfgemaakt, want ook daar experimenteren we graag mee. Zelfs de kinderen eten graag piri piri bij hun tosti, ramen noodles, boterham met kipfilet, broodje sardine of wat […]
Caldo verde is een soep waar ze hier in huis al heel erg lang benieuwd naar waren. Vooral omdat de moeder van één de schoolvriendjes hier in huis al eens vol enthousiasme aan Linda had verteld dat ze deze soep toch écht een keer moest proberen. Het is écht een verwarmende, winterse soep, dus ze […]
Migas à Alentejana is zo’n gerecht met voor mij een leuke herinnering aan toen ik nog een kleine Sergio was. Waar Linda af en toe overhoop loopt met Portugese woordjes kennen en dan toch nét niet goed kunnen vertalen, heb je dat ook wel eens als je tweetalig wordt opgevoed. Jawel, ook ik had af […]
Mexilhões à moda do Sérgio is een spontaan ontstane maaltijd die zo in de smaak is gevallen dat het inmiddels geregeld op tafel staat. Als het even zou kunnen dan zou ik het iedere week op tafel zetten, onder de voorwaarde dat iedereen het Portugese woord voor mosselen correct uit spreekt. Helaas zou dat betekenen […]
Portugese olijfolie is de lekkerste olijfolie, punt. Een Italiaan zal het hier niet mee eens zijn, maar wij vinden dat we gelijk hebben. Nu zijn we misschien ook niet helemaal onbevooroordeeld, maar daar trekken we ons niets van aan 😉 Met alle verschillende soorten olijfolie die we in de shop hebben vonden we het hoog […]
Portugese kruidenboter is net zoiets als Chinese tomatensoep, in het land zelf kennen ze het helemaal niet. Dat klopt ook wel, want deze Portugese kruidenboter hebben we zelf verzonnen toen we pittige kruidenboter maakten en bedachten dat we daar best een Portugese twist aan konden geven. Het enige dat we hoefden te doen was meer […]
Sopa de abóbora cremosa is een receptvariatie voor pompoensoep die ik nog niet kende. Hoe hier in huis pompoensoep gemaakt wordt varieert per keer en we hebben al de meest uiteenlopende variaties gegeten. Van klassiek met courgette en met wortel tot een Oosterse pompoensoep met kokosmelk en seroendeng. Altijd hardstikke lekker en iedereen is er […]