Resultaat 1–12 van de 18 resultaten wordt getoond

Carob World | SaboresDePortugal.nl

Carob World

Carob World, sinds 2015 een geregistreerd merk, bevindt zich in het hart van de Algarve, in de betoverende stad Faro. Dit merk is ontstaan met als doel het ontwikkelen, produceren en op de markt brengen van hoogwaardige natuurlijke producten op basis van wat in Portugal bekend is onder de naam alfarroba en wat wij in Nederland kennen als johannesbrood. De producten van de Johannesbroodboom, waaronder carobe poeder, “chocolade” tabletten, spread voor op brood en siroop, zijn bestemd voor iedereen die een voorliefde heeft voor lekker en gezond genieten van een van de meest authentieke smaken die Portugal heeft te bieden.

Alfarroba uit de Algarve

Het zuiden van Portugal, de Algarve, heeft een langdurige geschiedenis met de alfarrobeira. De boom wordt daar al zo lang als men zich kan herinneren geplant en geoogst voor de geweldig veelzijdige en vooral ook gezonde vrucht van de boom; De alfarroba. Carob World draagt de eeuwenoude tradities van oogstmethoden met zich mee, en houdt deze met hun producten in ere. De veelzijdigheid van johannesbrood is opmerkelijk, de pitten van de vrucht worden vermalen tot verdikkingsmiddel en de vrucht zelf laat zich verwerken tot koekjes, gebak, brood, en al dan niet alcohol houdende dranken.

Carobe als superfood

De diverse producten van Carob World zijn stuk voor stuk in te zetten als superfood. Heb je he-le-maal niets met superfoods, dan zijn ze gewoon superlekker en zijn de gezondheidsvoordelen gewoon mooi meegenomen! Alfarroba bevat een overvloed aan gezonde voedingsstoffen. De dagelijkse benodigde doses calcium, fosfor en kalium krijg je gemakkelijk binnen als je de producten van deze vrucht toevoegt aan je dagelijkse maaltijden. Daarnaast zijn de producten ook nog eens glutenvrij, bevatten ze geen cafeine, geen toegevoegde suikers en zijn een aantal van de producten vegan, halal en zelfs kosher gecertificeerd!

Met Carob World van traditioneel naar innovatief

Wat wij nu zo leuk vinden aan Carob World, is dat het niet zomaar om de producten gaat. Het draait ook om het benutten van traditionele en inheemse bronnen en deze te verrijken door middel van innovatie. Hun missie is om de mysterieuze vrucht van de Middellandse Zee met verschillende producten om te toveren tot onvergetelijke zintuiglijke ervaringen. En dat lukt ze! Van een heerlijk tablet dit-lijkt-wel-chocolade wat prima in een dieet past tot de keuken in duiken om zelf Doce de Algarve te maken waar je jouw personal trainer absoluut niet over wilt vertellen, alfarroba is van alle tijden en past bij iedere lifestyle.

Ontdek de Wereld van Carob World

Carob meel is een voedzaam alternatief voor traditioneel meel en een perfecte smaakmaker voor tal van creaties. Probeer het in bakproducten, smoothies en meer. Wees creatief. Tip uit onze eigen keuken; Gebakken havermout met carob meel én een scheut carob siroop. Bedank ons later maar 😉 De “chocolade” tabletten zijn geweldig. Het is een handige en smakelijke snack die je energie geeft en tegelijkertijd je verlangen naar iets zoets bevredigt. De tabletten laten zich ook perfect smelten als alternatief voor gesmolten chocolade als je iets lekkers wilt maken. Voor wat betreft de spreads en de siroop denken we eigenlijk niet dat we nog heel veel hoeven uit te leggen. Of het nu gaat om brood, desserts of dat je een drankje wilt maken, Carob World-producten tillen je culinaire ervaring naar een hoger niveau.

Carob World in Nederland

Bij Carob World gaat het om meer dan alleen de producten; het gaat om het delen van de rijke smaken van Portugal en de Middellandse Zee. Ontdek het veelzijdige assortiment en laat jezelf uitdagen om de Algarve deel te maken van je dagelijkse leven. Bestel nu en ervaar de betoverende aroma’s en smaken van Carob World, terwijl je een stukje Portugal in huis haalt.

Bestel jouw favoriete alfarroba producten

Bestel vandaag nog jouw favoriete alfarroba producten en geef jezelf de kans om te genieten van de bijzondere smaak van deze vrucht en daag jezelf uit om nieuwe smaken te ontdekken door op zoek te gaan naar jouw favoriete toepassing en smaakcombinaties!