Caçarola – Feijão Catarino

Caçarola – Feijão Catarino

Merk:

Heerlijke bonen voor in diverse gerechten. Het dankt zijn naam aan de typische vlekjes die de bonen hebben. Eenmaal gekookt zijn ze egaal bruin. Ze lijken op bruine bonen maar zijn zachter en fijner van smaak, minder melig.

Deze bonen zijn in Europa haast vergeten. Het komt oorspronkelijk uit Zuid Amerika. In Zuid Amerika en Mexico zijn ze nog altijd erg geliefd om hun zachte fijne smaak. Ze zijn zeer geschikt voor in stoofschotels of typische bakkeljauw recepten zoals arroz de bacalhau com feijão
catarino.

De Feijao Catarino van Caçarola bevat 500 gram gedroogde bonen. Deze bonen hebben hun typische fraaie vlekkenpatroon nog. Door het koken verliezen ze deze tekening en worden ze meer egaal bruin. De bonen zien er dan ongeveer hetzelfde uit als bruine bonen.
Ze zijn echter minder melig en wat fijner en zachter van smaak dan de gewone bruine bonen. Voor de bereiding raden we aan om de bonen een nachtje te laten weken.

Momenteel is dit artikel niet voorradig, maar wij zijn druk bezig om deze terug te brengen. Wordt op de hoogte gehouden indien het artikel weer voorradig is door hieronder je e-mailadres in te vullen.

Uitverkocht

Email when stock available

Caçarola - Feijão Catarino

Wat midden jaren '70 van de vorige eeuw begon met een watermolen heeft het merk Caçarola gebracht waar het nu is. Toch is de 45 jaar die ze al bestaan niet de enige tijd waarin ze hun producten steeds hebben kunnen perfectioneren. De volledige geschiedenis van het bedrijf gaat zo'n twee eeuwen terug. En de Caçarola - Feijão Catarino was niet een van de producten waar het allemaal mee begon. Peulvruchten werden namelijk pas (veel) later aan het assortiment toegevoegd.

Valente Marques

Het bedrijf dat het merk Caçarola in portefeuille heeft is Valente Marques. Zijn zijn volledig verweven met de geschiedenis van de watermolens rondom Oliveira de Azemeís. Heel in het begin was er enkel een watermolen aan de rand van de rivier waar de familie in grove stappen rijst verwerkte in ouderwets productieproces. In de jaren '70 bouwt de familie hun eigen rijstmolen in Oliveira de Azemeis en zo onstaat het uiteindelijke bedrijf Valente Marques, dat de naam van de oprichter Manuel V. Marques draagt, en het merk Caçarola. Ze wisten snel een goede naam op te bouwen en weten deze tot op de dag van vandaag vast te houden. Dit omdat ze doorlopend blijven investeren. Zo is er in 2013 geinvesteerd in de opslagsilo's voor rijst en heeft Valente Marques de opslagcapaciteit verdubbeld.

De enige in Portugal

In 1980 werd de eerste machine geplaatst om voorgekookt rijst te kunnen verwerken. In 1991 werd de machine weer helemaal nagekeken en in orde gebracht. Het is nog steeds de enige installatie voor dit proces in heel Portugal. Best iets om trots op te zijn dus! In de jaren '90 werd het productassortiment ook uitgebreid met peulvruchten. Zowel gedroogd als op vocht. Zo biedt Caçarola dus ruime keuze in typisch Portugese ingrediënten voor tal van uiteenlopende gerechten.

Caçarola - Feijão Catarino

Ben je al bekend met de Portgusese keuken, dan ken je de producten van Caçarola vast en zaker al lang. Ga je voor het eerst een Portugees recept op tafel zetten, dan vindt je hier de rijst en/of peulvruchten die je nodig hebt. Kikkererwten voor je ensopado, carolino rijst voor je arroz doce, rode kidney bonen voor je feijoada en ga zo maar door. Voor iedere smaak is er wat wils! Hier vind je alle producten van Caçarola.

Extra informatie

Gewicht 0,55 kg
Merk
Materiaal

Plastic

Geen gegevens gevonden!

Caçarola – Feijão Catarino delen

Deel snel Caçarola – Feijão Catarino via de diverse sociale media, of als berichtje.

Link gekopieerd!

Filteren

Categorie
Categorie
Prijs - slider
Prijs - inputs
Wijnregio
Merk
Gewicht - slider
Gewicht - inputs
KG
KG
Sluiting
Materiaal
Soort Azijn
Soort Vis
Type wijn
Wijn Spijs combinatie
Wijnhuis