Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Migas à Alentejana
Hét recept voor de liefhebber van véél vlees.
5
van 1 stem
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd
25
minuten
min
Marineer tijd
1
dag
d
Totale tijd
1
dag
d
45
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Portugese keuken
Porties
4
personen
calorieën
1281
kcal
Equipment
Mes
Snijplank
Pan
Mengkom
Houten spatel
Ingrediënten
1x
2x
3x
▢
750
gram
Spareribs
bij voorkeur van porco preto
▢
250
gram
Varkens kotelet
zonder bot
▢
150
gram
Bacon blokjes
▢
800
gram
Pão caseiro
van een dag (of 2) oud
▢
100
gram
Farinheira
▢
100
gram
Chouriço
▢
8
tl
Massa de Alho
▢
1
el
Massa de Pimentão
▢
2
el
Olijfolie
▢
Banha
naar smaak
▢
Sinaasappel
naar smaak
▢
Zout en Peper
naar smaak
Kook modus
Zorg dat je scherm open blijft staan tijdens het koken.
Instructies
▢
Een dag van te voren: snijd de spareribs af langs het bot en halveer ze
▢
Snijd de varkens kotelet in blokjes van ongeveer 2 cm
▢
Doe het vlees in een mengkom
▢
Voeg de massa de alho, massa de pimentão, olijfolie, zout en peper toe
▢
Meng alles goed door elkaar heen
▢
Dek de mengkom en laat het in de koelkast een nachtje rusten
▢
Op de dag zelf: Snijd de farinheira en chouriço in plakjes van ongeveer 1 cm dik
▢
Snijd het brood in dunne plakken
▢
Verwarm in een pan een eetlepel of 2 banha
▢
Bak hierin de spareribs en de kotelet goud bruin
▢
Net voordat de rest van het vlees klaar is voeg je de bacon blokjes toe
▢
Haal het vlees uit de pan als het gaar is en leg het apart
▢
Giet wat van het bakvet in een apart bakje
▢
Doe het brood in de pan en blus het af met een beetje water
▢
Met de houten spatel duw je het brood uit elkaar en rol je het door het bakvocht heen tot het ongeveer de vorm heeft van een omelet.
▢
Als je brood te snel al het vocht opneemt voeg je een beetje van het opzij gezette bakvocht toe maar niet zoveel dat het te zompig wordt
▢
Serveer op en bord of een schaal en garneer af met de sinaasappel
Notities
Heb je geen hakbijltje? Vraag de slager of hij de spareribs doorhakt voor je.
Nutrition
Serving:
1
persoon
Calories:
1281
kcal
Carbohydrates:
100
g
Protein:
65
g
Fat:
67
g
Saturated Fat:
22
g
Polyunsaturated Fat:
12
g
Monounsaturated Fat:
24
g
Trans Fat:
1
g
Cholesterol:
207
mg
Sodium:
1950
mg
Potassium:
1060
mg
Fiber:
8
g
Sugar:
12
g
Vitamin A:
166
IU
Vitamin C:
6
mg
Calcium:
313
mg
Iron:
9
mg
Trefwoord
Alentejo, Brood, Migas, Oud brood, Stevig
Deel jouw resultaat op social media met #saboresdeportugal en tag ons @saboresdeportugalnl.
Laat jouw rating
achter in de comments!