Kook modus Dit zorgt ervoor dat je scherm zichzelf niet uitschakelt tijdens het koken.
Instructies
Een dag van te voren: snijd de spareribs af langs het bot en halveer ze
Snijd de varkens kotelet in blokjes van ongeveer 2 cm
Doe het vlees in een mengkom
Voeg de massa de alho, massa de pimentão, olijfolie, zout en peper toe
Meng alles goed door elkaar heen
Dek de mengkom en laat het in de koelkast een nachtje rusten
Op de dag zelf: Snijd de farinheira en chouriço in plakjes van ongeveer 1 cm dik
Snijd het brood in dunne plakken
Verwarm in een pan een eetlepel of 2 banha
Bak hierin de spareribs en de kotelet goud bruin
Net voordat de rest van het vlees klaar is voeg je de bacon blokjes toe
Haal het vlees uit de pan als het gaar is en leg het apart
Giet wat van het bakvet in een apart bakje
Doe het brood in de pan en blus het af met een beetje water
Met de houten spatel duw je het brood uit elkaar en rol je het door het bakvocht heen tot het ongeveer de vorm heeft van een omelet.
Als je brood te snel al het vocht opneemt voeg je een beetje van het opzij gezette bakvocht toe maar niet zoveel dat het te zompig wordt
Serveer op en bord of een schaal en garneer af met de sinaasappel
Notities
Heb je geen hakbijltje? Vraag de slager of hij de spareribs doorhakt voor je.
Voedingswaarden
Nutrition Facts
Migas à Alentejana
Serving Size
1 persoon
Amount per Serving
Calories
1281
% Daily Value*
Fat
67
g
103
%
Saturated Fat
22
g
138
%
Trans Fat
1
g
Polyunsaturated Fat
12
g
Monounsaturated Fat
24
g
Cholesterol
207
mg
69
%
Sodium
1950
mg
85
%
Potassium
1060
mg
30
%
Carbohydrates
100
g
33
%
Fiber
8
g
33
%
Sugar
12
g
13
%
Protein
65
g
130
%
Vitamin A
166
IU
3
%
Vitamin C
6
mg
7
%
Calcium
313
mg
31
%
Iron
9
mg
50
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
De getoonde waarden zijn een gemiddelde, gebaseerd op een geautomatiseerde, online voedingscalculator. De waarden geven een goede indicatie, maar zijn op geen enkele wijze 100% accuraat en zijn nooit prevalent over of vervanging voor het advies van een voedingsdeskundige.
Heb je dit recept gemaakt?Deel het op social media met #portugeserecepten en tag ons om te laten zien hoe jij Portugal op tafel hebt gezet!