Go Back
+ servings
Decorative Top
logo logo logo logo
No ratings yet

Migas à Alentejana

Hét recept voor de liefhebber van véél vlees.
Voorbereidingstijd 20 minutes
Kooktijd 25 minutes
Marineer tijd 1 day
Totale tijd 1 day 45 minutes
Gang Hoofdgerecht
Keuken Portugese keuken
Porties/Aantal 4 personen
Calorieën 1281 kcal

Apparatuur

  • Mes
  • Snijplank
  • Pan
  • Mengkom
  • Houten spatel

Ingrediënten
 

  • 750 gram Spareribs bij voorkeur van porco preto
  • 250 gram Varkens kotelet zonder bot
  • 150 gram Bacon blokjes
  • 800 gram Pão caseiro van een dag (of 2) oud
  • 100 gram Farinheira
  • 100 gram Chouriço
  • 8 tl Massa de Alho
  • 1 el Massa de Pimentão
  • 2 el Olijfolie
  • Banha naar smaak
  • Sinaasappel naar smaak
  • Zout en Peper naar smaak

Instructies

  1. Een dag van te voren: snijd de spareribs af langs het bot en halveer ze
  2. Snijd de varkens kotelet in blokjes van ongeveer 2 cm
  3. Doe het vlees in een mengkom
  4. Voeg de massa de alho, massa de pimentão, olijfolie, zout en peper toe
  5. Meng alles goed door elkaar heen
  6. Dek de mengkom en laat het in de koelkast een nachtje rusten
  7. Op de dag zelf: Snijd de farinheira en chouriço in plakjes van ongeveer 1 cm dik
  8. Snijd het brood in dunne plakken
  9. Verwarm in een pan een eetlepel of 2 banha
  10. Bak hierin de spareribs en de kotelet goud bruin
  11. Net voordat de rest van het vlees klaar is voeg je de bacon blokjes toe
  12. Haal het vlees uit de pan als het gaar is en leg het apart
  13. Giet wat van het bakvet in een apart bakje
  14. Doe het brood in de pan en blus het af met een beetje water
  15. Met de houten spatel duw je het brood uit elkaar en rol je het door het bakvocht heen tot het ongeveer de vorm heeft van een omelet.
  16. Als je brood te snel al het vocht opneemt voeg je een beetje van het opzij gezette bakvocht toe maar niet zoveel dat het te zompig wordt
  17. Serveer op en bord of een schaal en garneer af met de sinaasappel

Notities

  • Heb je geen hakbijltje? Vraag de slager of hij de spareribs doorhakt voor je.

Voedingswaarden

Nutrition Facts
Migas à Alentejana
Serving Size
 
1 persoon
Amount per Serving
Calories
1281
% Daily Value*
Fat
 
67
g
103
%
Saturated Fat
 
22
g
138
%
Trans Fat
 
1
g
Polyunsaturated Fat
 
12
g
Monounsaturated Fat
 
24
g
Cholesterol
 
207
mg
69
%
Sodium
 
1950
mg
85
%
Potassium
 
1060
mg
30
%
Carbohydrates
 
100
g
33
%
Fiber
 
8
g
33
%
Sugar
 
12
g
13
%
Protein
 
65
g
130
%
Vitamin A
 
166
IU
3
%
Vitamin C
 
6
mg
7
%
Calcium
 
313
mg
31
%
Iron
 
9
mg
50
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
De getoonde waarden zijn een gemiddelde, gebaseerd op een geautomatiseerde, online voedingscalculator. De waarden geven een goede indicatie, maar zijn op geen enkele wijze 100% accuraat en zijn nooit prevalent over of vervanging voor het advies van een voedingsdeskundige.
Heb je dit recept gemaakt?Deel het op social media met #portugeserecepten en tag ons om te laten zien hoe jij Portugal op tafel hebt gezet!