Ga terug
+ servings
Migas à Alentejana | SaboresDePortugal.nl

Migas à Alentejana

Hét recept voor de liefhebber van véél vlees.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Marineer tijd 1 dag
Totale tijd 1 dag 45 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Portugese keuken
Porties 4 personen
calorieën 1281 kcal

Equipment

  • Mes
  • Snijplank
  • Pan
  • Mengkom
  • Houten spatel

Ingrediënten
  

  • 750 gram Spareribs bij voorkeur van porco preto
  • 250 gram Varkens kotelet zonder bot
  • 150 gram Bacon blokjes
  • 800 gram Pão caseiro van een dag (of 2) oud
  • 100 gram Farinheira
  • 100 gram Chouriço
  • 8 tl Massa de Alho
  • 1 el Massa de Pimentão
  • 2 el Olijfolie
  • Banha naar smaak
  • Sinaasappel naar smaak
  • Zout en Peper naar smaak

Instructies
 

  • Een dag van te voren: snijd de spareribs af langs het bot en halveer ze
  • Snijd de varkens kotelet in blokjes van ongeveer 2 cm
  • Doe het vlees in een mengkom
  • Voeg de massa de alho, massa de pimentão, olijfolie, zout en peper toe
  • Meng alles goed door elkaar heen
  • Dek de mengkom en laat het in de koelkast een nachtje rusten
  • Op de dag zelf: Snijd de farinheira en chouriço in plakjes van ongeveer 1 cm dik
  • Snijd het brood in dunne plakken
  • Verwarm in een pan een eetlepel of 2 banha
  • Bak hierin de spareribs en de kotelet goud bruin
  • Net voordat de rest van het vlees klaar is voeg je de bacon blokjes toe
  • Haal het vlees uit de pan als het gaar is en leg het apart
  • Giet wat van het bakvet in een apart bakje
  • Doe het brood in de pan en blus het af met een beetje water
  • Met de houten spatel duw je het brood uit elkaar en rol je het door het bakvocht heen tot het ongeveer de vorm heeft van een omelet.
  • Als je brood te snel al het vocht opneemt voeg je een beetje van het opzij gezette bakvocht toe maar niet zoveel dat het te zompig wordt
  • Serveer op en bord of een schaal en garneer af met de sinaasappel

Notities

  • Heb je geen hakbijltje? Vraag de slager of hij de spareribs doorhakt voor je.

Nutrition

Serving: 1persoonCalories: 1281kcalCarbohydrates: 100gProtein: 65gFat: 67gSaturated Fat: 22gPolyunsaturated Fat: 12gMonounsaturated Fat: 24gTrans Fat: 1gCholesterol: 207mgSodium: 1950mgPotassium: 1060mgFiber: 8gSugar: 12gVitamin A: 166IUVitamin C: 6mgCalcium: 313mgIron: 9mg
Trefwoord Alentejo, Brood, Migas, Oud brood, Stevig
Deel jouw resultaat op social media met #saboresdeportugal en tag ons @saboresdeportugalnl.Laat jouw rating achter in de comments!