Frango no forno com Piri Piri
Ook zonder barbecue kun je overheerlijke kip piri piri serveren!
Prep Time 15 minutes mins
Cook Time 15 minutes mins
Total Time 30 minutes mins
Course Hoofdgerecht
Cuisine Portugese keuken
Servings 6 personen
Calories 310 kcal
- 6 stuks kip filet
- 3 el olijfolie
- 4 el tempero para frango
- grof zee zout naar smaak
- peper naar smaak
- piri piri naar smaak
- 1 el vinha d'alhos
Verwarm je oven voor op 200 graden
Was de kip met water en dep deze goed droog
Leg de kip in een ovenschaal
Marineer de kip met de tempero para frango, vinha d' alho, zout, peper en piri piri. Zorg ervoor dat alle stukken goed bedekt zijn in de marinade
Schuif je ovenschaal in de oven en draai deze terug naar 180 graden
Na ongeveer 15 minuten even kijken of Chico en Gomez, ehm..., de kip al gaar is
Mocht de kip nog niet helemaal gaar zijn draai ze dan even om en herhaal dat om de 5 minuten tot de kip gaar is.
- Wil je dat je frango piri piri écht knalt van de smaak, laat de marinade dan langer intrekken voordat je de kip in de oven stopt. Een volledige nacht in de marinade is geen enkel probleem.
- Vind het het moeilijk om in de marinade de piri piri naar smaak toe te voegen, of eten er kleine kinderen mee, laat hem dan weg uit de marinade en zet een flesje piri piri op tafel zodat iedereen naar eigen smaak kan toevoegen.
- Heb er erg in dat als je een ander deel van de kip gebruikt, de oventijd moet worden aangepast. Vleugeltjes en drumsticks hoeven maar een minuut of 10, terwijl kipkarbonades of hele kippenpoten rustig 25 tot 30 minuten in de oven willen vertoeven.
Serving: 1kipfiletCalories: 310kcalProtein: 0.2gFat: 1gSaturated Fat: 0.1gPolyunsaturated Fat: 0.1gMonounsaturated Fat: 0.4gCholesterol: 1mgSodium: 1mgPotassium: 4mgVitamin A: 0.3IUVitamin C: 0.01mgCalcium: 0.1mgIron: 0.01mg