Kook modus Dit zorgt ervoor dat je scherm zichzelf niet uitschakelt tijdens het koken.
Instructies
Schil de pompoen, verwijder de zaden en snijdt hem in stukken.
Maak de ui schoon en snijdt hem in grove stukken.
Doe de pomopen, ui, kikkererwten, massa de alho en het water in een pan.
Breng alles aan de kook en laat circa 20 minuten koken.
Gebruik een staafmixer of keukenmachine om de soep tot een gladde massa te pureren.
Voeg naar smaak peper en zout toe.
Serveer de soep en versier hem met een scheutje olijfolie, wat kikkererwten en vers gesneden koriander.
Notities
Als je van een klein beetje kick in je pompoensoep houd kun je een halve theelepel tempero de pimentão picante toevoegen.Kunnen niet alle tafelgasten pittig eten, kies dan voor één van onze piri piri variaties als extra smaakmaker.
Voedingswaarden
Nutrition Facts
Sopa de abóbora cremosa
Serving Size
1 persoon
Amount per Serving
Calories
86
% Daily Value*
Fat
1
g
2
%
Saturated Fat
1
g
6
%
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
1
g
Sodium
8
mg
0
%
Potassium
495
mg
14
%
Carbohydrates
17
g
6
%
Fiber
3
g
13
%
Sugar
5
g
6
%
Protein
4
g
8
%
Vitamin A
9941
IU
199
%
Vitamin C
11
mg
13
%
Calcium
44
mg
4
%
Iron
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
De getoonde waarden zijn een gemiddelde, gebaseerd op een geautomatiseerde, online voedingscalculator. De waarden geven een goede indicatie, maar zijn op geen enkele wijze 100% accuraat en zijn nooit prevalent over of vervanging voor het advies van een voedingsdeskundige.
Heb je dit recept gemaakt?Deel het op social media met #portugeserecepten en tag ons om te laten zien hoe jij Portugal op tafel hebt gezet!