Ga terug
+ servings
Amêijoas á Bulhão Pato - SaboresDePortugal.nl

Amêijoas a bulhão pato

Serveer als voorgerecht óf als hoofdgerecht. Deze venusschelpen zijn altijd een hit!
5 van 2 Stemmen
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Hoofdgerecht, Voorgerecht
Keuken Portugese keuken
Porties 2 personen
calorieën 77 kcal

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Spoel de amêijoas om zout te verwijderen. Dit hoeft alleen alsze vers zijn. Gebruik je amêijoas uit de diepvries dan hoef je ze enkel te laten ontdooien en uitlekken.
  • Fruit de massa de alho aan in olijfolie in een ruime pan.
  • Voeg de amêijoas toe en laat ze goed doorwarmen.
  • Schenk het glas wijn erbij.
  • Knijp één of twee partjes citroen uit boven de pan.
  • Maal wat verse peper over het geheel en voeg zout naar smaak toe.
  • Laat alles garen en roer voorzichtig om tot alle schelpen open zijn.
  • Serveer in een diep bord met veel kookvocht. Bestrooi alles met vers gehakte koriander en plakjes verse knoflook.

Nutrition

Serving: 600gramCalories: 77kcalCarbohydrates: 8gProtein: 1gFat: 1gSaturated Fat: 1gPolyunsaturated Fat: 1gMonounsaturated Fat: 1gCholesterol: 1mgSodium: 8mgPotassium: 134mgFiber: 2gSugar: 2gVitamin A: 14IUVitamin C: 29mgCalcium: 25mgIron: 1mg
Trefwoord Amêijoas, Venusschelpen
Deel jouw resultaat op social media met #saboresdeportugal en tag ons @saboresdeportugalnl.Laat jouw rating achter in de comments!