Go Back
+ servings
Decorative Top
logo logo logo logo
No ratings yet

Pota salada com batata

Bijzonder in een handomdraai
Voorbereidingstijd 15 minutes
Kooktijd 10 minutes
Totale tijd 25 minutes
Gang Lunch
Keuken Portugese keuken
Porties/Aantal 2 personen
Calorieën 178 kcal

Ingrediënten
 

  • 400 gram aardappelen
  • 100 gram cherry tomaatjes
  • 100 gram geroosterde paprika
  • 1 kleine rode ui
  • 1 blikje pota com alho
  • 2 eetlepels fijngehakte koriander Als je niet van de smaak van koriander houd, kun je ook peterselie gebruiken.
  • 1 hele knoflook teen
  • 1 eetlepel vinagre de Uvas
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  1. Kook de aardappelen tot ze gaar zijn en laat ze afkoelen.
  2. Terwijl de aardappelen koken kun je de overige ingredienten snijden en klaarzetten.
  3. Rooster de paprika en snijdt hem in stukken.
  4. Snijdt de rode ui in dunne ringetjes.
  5. Snijdt de cherry tomaatjes in kwarten.
  6. Hak de koriander (of peterselie) fijn.
  7. Snijdt de knoflook teen in dunne plakjes.
  8. Laat het blikje pota com alho uitlekker. Vang de olie op om te gebruiken voor de dressing.
  9. Snijdt de afgekoelde aardappelen in blokjes.
  10. Meng de aardappelen, de uitgelekte pota en de dun gesneden rode ui door elkaar.
  11. Voeg hier de gegrilde paprika, cherry tomaatjes, plakjes knoflook en koriander aan toe en schep voorzichig door elkaar.
  12. Meng de uitgelekte olie van de pota met de vinagre de uvas en voeg peper en zout naar smaak toe.
  13. Schenk de dressing over de salade en meng voor de laatste maal voorzichtig door elkaar.
  14. Serveer de salade met grove slablaadjes en vers geroosterd brood.

Notities

  • Wil je lekker makkelijk koken, laat dan de schil om de aardappels voor een rustieke bite.
  • Wil je nóg gemakkelijker koken, kies dan voor kant en klare krielaardappeltjes.
  • Als je nog nooit paprika hebt geroosterd en niet weet hoe dat moet, of als je nog meer tips zoekt om van dit recept een "écht makkelijk koken" recept te maken; Je kunt natuurlijk ook gewoon kiezen voor geroosterde paprika uit pot. Zo houdt je nog meer tijd over om te genieten van de zon.
  • Wil je juist wél alles zelf maken en deze maaltijd extra bijzonder maken, bak dan je eigen pão caseiro of papo secos om er bij te serveren.

Voedingswaarden

Nutrition Facts
Pota salada com batata
Serving Size
 
1 persoon
Amount per Serving
Calories
178
% Daily Value*
Fat
 
0.4
g
1
%
Saturated Fat
 
0.1
g
1
%
Polyunsaturated Fat
 
0.2
g
Monounsaturated Fat
 
0.03
g
Cholesterol
 
0.2
mg
0
%
Sodium
 
21
mg
1
%
Potassium
 
1066
mg
30
%
Carbohydrates
 
40
g
13
%
Fiber
 
6
g
25
%
Sugar
 
5
g
6
%
Protein
 
5
g
10
%
Vitamin A
 
1882
IU
38
%
Vitamin C
 
115
mg
139
%
Calcium
 
35
mg
4
%
Iron
 
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
De getoonde waarden zijn een gemiddelde, gebaseerd op een geautomatiseerde, online voedingscalculator. De waarden geven een goede indicatie, maar zijn op geen enkele wijze 100% accuraat en zijn nooit prevalent over of vervanging voor het advies van een voedingsdeskundige.
Heb je dit recept gemaakt?Deel het op social media met #portugeserecepten en tag ons om te laten zien hoe jij Portugal op tafel hebt gezet!