Molho de piri piri
Huisgemaakte oempf voor bij iedere maaltijd! In een mooi potje of flesje is dit ook een heel leuk cadeautje om weg te geven.
Prep Time 0 minutes mins
Cook Time 10 minutes mins
Total Time 10 minutes mins
Course Bijgerecht, Saus
Cuisine Portugese keuken
Servings 350 mililiter
Calories 3 kcal
- 250 gram verse rode peper
- 5 grote tenen knoflook
- 2 eetlepel(s) zout
- 100 milliliter goede olijfolie
Snijdt de kontjes van de pepers.
Snijdt de pepers in grove stukken.
Maak de knoflooktenen schoon.
Doe de alle ingredienten samen in de blender.
Draai het geheel tot een gladde massa.
- In plaats van verse knoflook, kun je natuurlijk ook massa de alho gebruiken.
- Gek op knoflook? Voeg dan gewoon wat meer toe.
- Houd je van een frisse smaak in combinatie met pittig, voeg dan wat limoensap en -rasp toe.
- Wil je een meer broodspread-achtige smaak en textuur, pureer dan één of twee paprika's mee.
Natuurlijk zijn er nog veel meer variaties te bedenken. Duik gewoon lekker de keuken in en wees niet bang om te experimenteren!
Serving: 175mililiterCalories: 3kcalCarbohydrates: 1gProtein: 1gFat: 1gSaturated Fat: 1gPolyunsaturated Fat: 1gMonounsaturated Fat: 1gSodium: 2mgPotassium: 2mgFiber: 1gSugar: 1gVitamin A: 7IUVitamin C: 1mgCalcium: 1mgIron: 1mg
Keyword Hete peper, Knoflook, Peper, Piri piri