Feijoada à Portuguesa
Een verwarmende bonenstoofschotel die zich ook heel goed in grote hoeveelheden laat maken om in te vriezen!
Prep Time 30 minutes mins
Cook Time 40 minutes mins
Total Time 1 hour hr 10 minutes mins
Course Diner
Cuisine Portugese keuken
Servings 7 personen
Calories 360 kcal
- 300 gram Procureur lappen
- 200 gram Spareribs zonder bot
- 1 Chouriço
- 1/2 Chouriço Preto
- 300 gram Feijão Branco
- 150 gram Feijão Manteiga
- 100 gram Feijão Encarnado
- 2 Middel grote uien gesnipperd
- 100 gram Portugese Kool kan vervangen worden door boerenkool
- 4 tenen Knoflook
- 1 Wortel
- 1/2 dl Olijfolie
- 1 dl Witte wijn
- 3 Laurier blaadjes
- 1 pak Passata
- Zout en peper naar smaak
Als je gedroogde bonen gebruikt, wel je deze een nacht van te voren.
Snijd het vlees in blokjes en kruid met zout en peper.
Snipper de ui.
Snijd de knoflook fijn.
Verwarm in een pan de olijfolie met de blaadjes laurier.
Fruit de ui en de knoflook aan.
Bak het vlees licht aan in het mengsel.
Blus alles af met de witte wijn en de passata.
Voeg alle bonen toe aan de pan.
Vul de pan aan met water tot alles net onder staat.
Breng alles zachtjes aan de kook en laat dit door pruttelen tot dat alles gaar is.
Serving: 1persoonCalories: 360kcalCarbohydrates: 20gProtein: 22gFat: 20gSaturated Fat: 6gPolyunsaturated Fat: 2gMonounsaturated Fat: 8gTrans Fat: 1gCholesterol: 63mgSodium: 528mgPotassium: 644mgFiber: 5gSugar: 2gVitamin A: 3007IUVitamin C: 23mgCalcium: 83mgIron: 3mg
Keyword Bonen, Bonenschotel, Feijoada