Kook modus Dit zorgt ervoor dat je scherm zichzelf niet uitschakelt tijdens het koken.
Instructies
Schil de aardappels en snijd ze in grove stukken
Snipper de ui
Snijd de chouriço in plakjes
Zet een pan met water en het vlees bouillon blokje op met de aardappels
Zodra de aardappels gaar zijn afgieten, maar bewaar het kookvocht
Pureer de aardappels
Fruit de uien aan in de olijfolie
Blus af met het kookvocht
Voeg hier de puree en chouriço aan toe
Breng alles rustig aan de kook
Roer af en toe door de pan zodat er niets aankoekt aan de bodem
Voeg de kool toe
Laat het zacht doorkoken tot de kool zacht is
Smaak af met zout en peper
Voedingswaarden
Nutrition Facts
Caldo Verde
Amount per Serving
Calories
239
% Daily Value*
Fat
7
g
11
%
Saturated Fat
3
g
19
%
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
2
g
Cholesterol
18
mg
6
%
Sodium
461
mg
20
%
Potassium
1058
mg
30
%
Carbohydrates
37
g
12
%
Fiber
4
g
17
%
Sugar
2
g
2
%
Protein
9
g
18
%
Vitamin A
6790
IU
136
%
Vitamin C
119
mg
144
%
Calcium
140
mg
14
%
Iron
3
mg
17
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
De getoonde waarden zijn een gemiddelde, gebaseerd op een geautomatiseerde, online voedingscalculator. De waarden geven een goede indicatie, maar zijn op geen enkele wijze 100% accuraat en zijn nooit prevalent over of vervanging voor het advies van een voedingsdeskundige.
Heb je dit recept gemaakt?Deel het op social media met #portugeserecepten en tag ons om te laten zien hoe jij Portugal op tafel hebt gezet!