Go Back
+ servings
Decorative Top
logo logo logo logo
No ratings yet

Caldo Verde

De Caldo Verde staat, zeker in de winter, als basis van iedere maaltijd!
Voorbereidingstijd 15 minutes
Kooktijd 15 minutes
Gang Soep
Keuken Portugese keuken
Porties/Aantal 6 personen
Calorieën 239 kcal

Apparatuur

  • Snijplank
  • Messen
  • Pan

Ingrediënten
 

  • 1 Ui
  • 2 tl Massa de alho
  • 20 ml olijfolie
  • 400 gr Portugese groene kool of Boerenkool
  • 1 Kg Aardappel
  • 2 L Water
  • 1 blokje Vlees bouillon
  • 150 gr Chouriço

Instructies

  1. Schil de aardappels en snijd ze in grove stukken
  2. Snipper de ui
  3. Snijd de chouriço in plakjes
  4. Zet een pan met water en het vlees bouillon blokje op met de aardappels
  5. Zodra de aardappels gaar zijn afgieten, maar bewaar het kookvocht
  6. Pureer de aardappels
  7. Fruit de uien aan in de olijfolie
  8. Blus af met het kookvocht
  9. Voeg hier de puree en chouriço aan toe
  10. Breng alles rustig aan de kook
  11. Roer af en toe door de pan zodat er niets aankoekt aan de bodem
  12. Voeg de kool toe
  13. Laat het zacht doorkoken tot de kool zacht is
  14. Smaak af met zout en peper

Voedingswaarden

Nutrition Facts
Caldo Verde
Amount per Serving
Calories
239
% Daily Value*
Fat
 
7
g
11
%
Saturated Fat
 
3
g
19
%
Polyunsaturated Fat
 
1
g
Monounsaturated Fat
 
2
g
Cholesterol
 
18
mg
6
%
Sodium
 
461
mg
20
%
Potassium
 
1058
mg
30
%
Carbohydrates
 
37
g
12
%
Fiber
 
4
g
17
%
Sugar
 
2
g
2
%
Protein
 
9
g
18
%
Vitamin A
 
6790
IU
136
%
Vitamin C
 
119
mg
144
%
Calcium
 
140
mg
14
%
Iron
 
3
mg
17
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
De getoonde waarden zijn een gemiddelde, gebaseerd op een geautomatiseerde, online voedingscalculator. De waarden geven een goede indicatie, maar zijn op geen enkele wijze 100% accuraat en zijn nooit prevalent over of vervanging voor het advies van een voedingsdeskundige.
Heb je dit recept gemaakt?Deel het op social media met #portugeserecepten en tag ons om te laten zien hoe jij Portugal op tafel hebt gezet!