Caldo Verde
De Caldo Verde staat, zeker in de winter, als basis van iedere maaltijd!
Prep Time 15 minutes mins
Cook Time 15 minutes mins
Course Soep
Cuisine Portugese keuken
Servings 6 personen
Calories 239 kcal
- 1 Ui
- 2 tl Massa de alho
- 20 ml olijfolie
- 400 gr Portugese groene kool of Boerenkool
- 1 Kg Aardappel
- 2 L Water
- 1 blokje Vlees bouillon
- 150 gr Chouriço
Schil de aardappels en snijd ze in grove stukken
Snipper de ui
Snijd de chouriço in plakjes
Zet een pan met water en het vlees bouillon blokje op met de aardappels
Zodra de aardappels gaar zijn afgieten, maar bewaar het kookvocht
Pureer de aardappels
Fruit de uien aan in de olijfolie
Blus af met het kookvocht
Voeg hier de puree en chouriço aan toe
Breng alles rustig aan de kook
Roer af en toe door de pan zodat er niets aankoekt aan de bodem
Voeg de kool toe
Laat het zacht doorkoken tot de kool zacht is
Smaak af met zout en peper
Calories: 239kcalCarbohydrates: 37gProtein: 9gFat: 7gSaturated Fat: 3gPolyunsaturated Fat: 1gMonounsaturated Fat: 2gCholesterol: 18mgSodium: 461mgPotassium: 1058mgFiber: 4gSugar: 2gVitamin A: 6790IUVitamin C: 119mgCalcium: 140mgIron: 3mg