Bolo Real do Alentejo
Heerlijke taart met amandelmeel en gila pompoen
Prep Time 20 minutes mins
Cook Time 50 minutes mins
Total Time 1 hour hr 10 minutes mins
Course Dessert, Voor bij de koffie
Cuisine Portugese keuken
Servings 12 punten
Calories 477 kcal
Voor de taart
- 7 eieren
- 350 gram amandelmeel
- 350 gram suiker
- 240 gram doce de gila Dat is precies één pot.
- 15 gram bloem
- 7 gram Royal bakpoeder
Voor het glazuur
- 250 gram poedersuiker
- 2 eiwitten
- 50 milliliter citroensap
- 30 gram boter
Voor de taart
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Splits de eieren.
Klop de ei dooiers en de suiker tot een lichtgele en luchtige massa.
Voeg het amandelmeel, de doce de gila, de bloem en het bakpoeder toe en meng alles goed door elkaar.
Klop de eiwitten stijf.
Spatel de eiwitten luchtig door het dooier mengsel.
Giet het mengsel in de bakvorm.
Bak de taart in circa 50 minuten gaar. Controleer of de taart klaar is door er een sateprikker in te steken en er weer uit te halen. Als de sateprikker schoon blijft is de taart gaar.
Voor het glazuur
Meng met een mixer alle ingredienten tot een gladde, schenkbare massa.
Giet het glazuur over de taart wanneer deze is afgekoeld.
Laat de taart met het glazuur even in de koelkast staan voordat je hem serveert.
- Bak de taart niet té droog. Het lekkerste aan deze taart is de iets vochtige, smeuige structuur. Qua consistentie moet je een beetje denken aan van die lekker, smeuige brownies. (De structuur is door het amandelmeel en de doce de gila wel heel anders hoor!)
- Wil je de taart gemakkelijk uit de vorm kunnen halen, bekleed hem dan met bakpapier.
- Als je houd van mooie, gladde taarten om glazuur overheen te gieten, zet de taart dan ondersteboven op een bord voordat je het glazuur er overheen schenkt.
- Zijn de randen van je taart al bijna aangebrand, maar is je taart in het midden nog lang niet gaar? Je kunt de taart ook in een tulbandvorm bakken. Dit is niet hoe het hoort, maar het gaat om de smaak en soms mag je het jezelf best gemakkelijk maken ;)
Serving: 1puntCalories: 477kcalCarbohydrates: 72gProtein: 10gFat: 19gSaturated Fat: 3gPolyunsaturated Fat: 1gMonounsaturated Fat: 1gTrans Fat: 1gCholesterol: 101mgSodium: 132mgPotassium: 66mgFiber: 3gSugar: 60gVitamin A: 201IUVitamin C: 3mgCalcium: 116mgIron: 2mg
Keyword Alentejo, Amandelmeel, Baksel, Gila, Pompoen, Taart, Zoet