Als je gedroogde bacalhau gebruikt begin dan met het wellen van de vis is koud water.
Wel de vis ongeveer 12 tot 15 uur en ververs het water 2 tot 3 keer.
Als je vis al geweld is of je hebt stap 1 en 2 net gehad:
Haal de bacalhau uit elkaar tot je mooie gelamineerde plakjes hebt.
Snijd de ui in dunne ringen en de knoflook fijn.
Hak de platte peterselie fijn.
In een mengschaal klop je de eieren los met zout en peper en een klein deel van de gehakte peterselie
Warm in een pan de olijfolie op.
Fruit de ui, knoflook en laurierblaadjes aan.
Voeg de bacalhau en batata palha aan het mengsel en roer dit goed door.
Bak het geheel 3 minuten.
Voeg nu het eimengsel toe.
Roer alles goed door tot dat je eieren gaar zijn. Net als met scrambled eggs is het belangrijk om je vuur niet te hoog te hebben staan.
Serveer direct en garneer af met de zwarte olijven en de rest van de peterselie.