Kook modus Dit zorgt ervoor dat je scherm zichzelf niet uitschakelt tijdens het koken.
Instructies
Als je gedroogde bacalhau gebruikt begin dan met het wellen van de vis is koud water.
Wel de vis ongeveer 12 tot 15 uur en ververs het water 2 tot 3 keer.
Als je vis al geweld is of je hebt stap 1 en 2 net gehad:
Haal de bacalhau uit elkaar tot je mooie gelamineerde plakjes hebt.
Snijd de ui in dunne ringen en de knoflook fijn.
Hak de platte peterselie fijn.
In een mengschaal klop je de eieren los met zout en peper en een klein deel van de gehakte peterselie
Warm in een pan de olijfolie op.
Fruit de ui, knoflook en laurierblaadjes aan.
Voeg de bacalhau en batata palha aan het mengsel en roer dit goed door.
Bak het geheel 3 minuten.
Voeg nu het eimengsel toe.
Roer alles goed door tot dat je eieren gaar zijn. Net als met scrambled eggs is het belangrijk om je vuur niet te hoog te hebben staan.
Serveer direct en garneer af met de zwarte olijven en de rest van de peterselie.
Notities
Wil jij graag de crunch van de batata palha zo veel mogelijk vasthouden? Gebruik dan ook batata palha om de bacalhau à brás te garneren.
Voedingswaarden
Nutrition Facts
Bacalhau à Brás
Serving Size
1 persoon
Amount per Serving
Calories
853
% Daily Value*
Fat
32
g
49
%
Saturated Fat
5
g
31
%
Trans Fat
0.1
g
Polyunsaturated Fat
7
g
Monounsaturated Fat
16
g
Cholesterol
474
mg
158
%
Sodium
11293
mg
491
%
Potassium
2935
mg
84
%
Carbohydrates
31
g
10
%
Fiber
3
g
13
%
Sugar
2
g
2
%
Protein
106
g
212
%
Vitamin A
668
IU
13
%
Vitamin C
18
mg
22
%
Calcium
309
mg
31
%
Iron
6
mg
33
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
De getoonde waarden zijn een gemiddelde, gebaseerd op een geautomatiseerde, online voedingscalculator. De waarden geven een goede indicatie, maar zijn op geen enkele wijze 100% accuraat en zijn nooit prevalent over of vervanging voor het advies van een voedingsdeskundige.
Heb je dit recept gemaakt?Deel het op social media met #portugeserecepten en tag ons om te laten zien hoe jij Portugal op tafel hebt gezet!