Ga terug
+ servings
Frango piri piri no forno | SaboresDePortugal.nl

Frango no forno com Piri Piri

Ook zonder barbecue kun je overheerlijke kip piri piri serveren!
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Portugese keuken
Porties 6 personen
calorieën 310 kcal

Equipment

  • 1 oven schaal

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Verwarm je oven voor op 200 graden
  • Was de kip met water en dep deze goed droog
  • Leg de kip in een ovenschaal
  • Marineer de kip met de tempero para frango, vinha d' alho, zout, peper en piri piri. Zorg ervoor dat alle stukken goed bedekt zijn in de marinade
  • Schuif je ovenschaal in de oven en draai deze terug naar 180 graden
  • Na ongeveer 15 minuten even kijken of Chico en Gomez, ehm..., de kip al gaar is
  • Mocht de kip nog niet helemaal gaar zijn draai ze dan even om en herhaal dat om de 5 minuten tot de kip gaar is.

Notities

  • Wil je dat je frango piri piri écht knalt van de smaak, laat de marinade dan langer intrekken voordat je de kip in de oven stopt. Een volledige nacht in de marinade is geen enkel probleem.
  • Vind het het moeilijk om in de marinade de piri piri naar smaak toe te voegen, of eten er kleine kinderen mee, laat hem dan weg uit de marinade en zet een flesje piri piri op tafel zodat iedereen naar eigen smaak kan toevoegen.
  • Heb er erg in dat als je een ander deel van de kip gebruikt, de oventijd moet worden aangepast. Vleugeltjes en drumsticks hoeven maar een minuut of 10, terwijl kipkarbonades of hele kippenpoten rustig 25 tot 30 minuten in de oven willen vertoeven.

Nutrition

Serving: 1kipfiletCalories: 310kcalProtein: 0.2gFat: 1gSaturated Fat: 0.1gPolyunsaturated Fat: 0.1gMonounsaturated Fat: 0.4gCholesterol: 1mgSodium: 1mgPotassium: 4mgVitamin A: 0.3IUVitamin C: 0.01mgCalcium: 0.1mgIron: 0.01mg
Trefwoord Kip piri piri
Deel jouw resultaat op social media met #saboresdeportugal en tag ons @saboresdeportugalnl.Laat jouw rating achter in de comments!