Ga terug
+ servings
Sopa de abóbora cremosa | SaboresDePortugal.nl

Sopa de abóbora cremosa

Verrassend lekker door de kikkererwten en verse koriander!
5 van 2 Stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Soep, Voorgerecht
Keuken Portugese keuken
Porties 6 personen
calorieën 86 kcal

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Schil de pompoen, verwijder de zaden en snijdt hem in stukken.
  • Maak de ui schoon en snijdt hem in grove stukken.
  • Doe de pomopen, ui, kikkererwten, massa de alho en het water in een pan.
  • Breng alles aan de kook en laat circa 20 minuten koken.
  • Gebruik een staafmixer of keukenmachine om de soep tot een gladde massa te pureren.
  • Voeg naar smaak peper en zout toe.
  • Serveer de soep en versier hem met een scheutje olijfolie, wat kikkererwten en vers gesneden koriander.

Notities

Als je van een klein beetje kick in je pompoensoep houd kun je een halve theelepel tempero de pimentão picante toevoegen.
Kunnen niet alle tafelgasten pittig eten, kies dan voor één van onze piri piri variaties als extra smaakmaker.

Nutrition

Serving: 1persoonCalories: 86kcalCarbohydrates: 17gProtein: 4gFat: 1gSaturated Fat: 1gPolyunsaturated Fat: 1gMonounsaturated Fat: 1gSodium: 8mgPotassium: 495mgFiber: 3gSugar: 5gVitamin A: 9941IUVitamin C: 11mgCalcium: 44mgIron: 2mg
Trefwoord Kikkererwten, Pompoen, Snel klaar, Verwarmend, Winters
Deel jouw resultaat op social media met #saboresdeportugal en tag ons @saboresdeportugalnl.Laat jouw rating achter in de comments!