Ga terug
+ servings
Bolo real do Alentejo | SaboresDePortugal.nl

Bolo Real do Alentejo

Heerlijke taart met amandelmeel en gila pompoen
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Gang Dessert, Voor bij de koffie
Keuken Portugese keuken
Porties 12 punten
calorieën 477 kcal

Equipment

  • Sprongvorm (26 cm)

Ingrediënten
  

Voor de taart

Voor het glazuur

  • 250 gram poedersuiker
  • 2 eiwitten
  • 50 milliliter citroensap
  • 30 gram boter

Instructies
 

Voor de taart

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Splits de eieren.
  • Klop de ei dooiers en de suiker tot een lichtgele en luchtige massa.
  • Voeg het amandelmeel, de doce de gila, de bloem en het bakpoeder toe en meng alles goed door elkaar.
  • Klop de eiwitten stijf.
  • Spatel de eiwitten luchtig door het dooier mengsel.
  • Giet het mengsel in de bakvorm.
  • Bak de taart in circa 50 minuten gaar. Controleer of de taart klaar is door er een sateprikker in te steken en er weer uit te halen. Als de sateprikker schoon blijft is de taart gaar.

Voor het glazuur

  • Meng met een mixer alle ingredienten tot een gladde, schenkbare massa.
  • Giet het glazuur over de taart wanneer deze is afgekoeld.
  • Laat de taart met het glazuur even in de koelkast staan voordat je hem serveert.

Notities

  • Bak de taart niet té droog. Het lekkerste aan deze taart is de iets vochtige, smeuige structuur. Qua consistentie moet je een beetje denken aan van die lekker, smeuige brownies. (De structuur is door het amandelmeel en de doce de gila wel heel anders hoor!)
  • Wil je de taart gemakkelijk uit de vorm kunnen halen, bekleed hem dan met bakpapier.
  • Als je houd van mooie, gladde taarten om glazuur overheen te gieten, zet de taart dan ondersteboven op een bord voordat je het  glazuur er overheen schenkt.
  • Zijn de randen van je taart al bijna aangebrand, maar is je taart in het midden nog lang niet gaar? Je kunt de taart ook in een tulbandvorm bakken. Dit is niet hoe het hoort, maar het gaat om de smaak en soms mag je het jezelf best gemakkelijk maken ;)

Nutrition

Serving: 1puntCalories: 477kcalCarbohydrates: 72gProtein: 10gFat: 19gSaturated Fat: 3gPolyunsaturated Fat: 1gMonounsaturated Fat: 1gTrans Fat: 1gCholesterol: 101mgSodium: 132mgPotassium: 66mgFiber: 3gSugar: 60gVitamin A: 201IUVitamin C: 3mgCalcium: 116mgIron: 2mg
Trefwoord Alentejo, Amandelmeel, Baksel, Gila, Pompoen, Taart, Zoet
Deel jouw resultaat op social media met #saboresdeportugal en tag ons @saboresdeportugalnl.Laat jouw rating achter in de comments!