Go Back
+ servings
Decorative Top
logo logo logo logo
No ratings yet

Bolo Real do Alentejo

Heerlijke taart met amandelmeel en gila pompoen
Voorbereidingstijd 20 minutes
Kooktijd 50 minutes
Totale tijd 1 hour 10 minutes
Gang Dessert, Voor bij de koffie
Keuken Portugese keuken
Porties/Aantal 12 punten
Calorieën 477 kcal

Apparatuur

  • Sprongvorm (26 cm)

Ingrediënten
 

Voor de taart

  • 7 eieren
  • 350 gram amandelmeel
  • 350 gram suiker
  • 240 gram doce de gila Dat is precies één pot.
  • 15 gram bloem
  • 7 gram Royal bakpoeder

Voor het glazuur

  • 250 gram poedersuiker
  • 2 eiwitten
  • 50 milliliter citroensap
  • 30 gram boter

Instructies

Voor de taart

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Splits de eieren.
  3. Klop de ei dooiers en de suiker tot een lichtgele en luchtige massa.
  4. Voeg het amandelmeel, de doce de gila, de bloem en het bakpoeder toe en meng alles goed door elkaar.
  5. Klop de eiwitten stijf.
  6. Spatel de eiwitten luchtig door het dooier mengsel.
  7. Giet het mengsel in de bakvorm.
  8. Bak de taart in circa 50 minuten gaar. Controleer of de taart klaar is door er een sateprikker in te steken en er weer uit te halen. Als de sateprikker schoon blijft is de taart gaar.

Voor het glazuur

  1. Meng met een mixer alle ingredienten tot een gladde, schenkbare massa.
  2. Giet het glazuur over de taart wanneer deze is afgekoeld.
  3. Laat de taart met het glazuur even in de koelkast staan voordat je hem serveert.

Notities

  • Bak de taart niet té droog. Het lekkerste aan deze taart is de iets vochtige, smeuige structuur. Qua consistentie moet je een beetje denken aan van die lekker, smeuige brownies. (De structuur is door het amandelmeel en de doce de gila wel heel anders hoor!)
  • Wil je de taart gemakkelijk uit de vorm kunnen halen, bekleed hem dan met bakpapier.
  • Als je houd van mooie, gladde taarten om glazuur overheen te gieten, zet de taart dan ondersteboven op een bord voordat je het  glazuur er overheen schenkt.
  • Zijn de randen van je taart al bijna aangebrand, maar is je taart in het midden nog lang niet gaar? Je kunt de taart ook in een tulbandvorm bakken. Dit is niet hoe het hoort, maar het gaat om de smaak en soms mag je het jezelf best gemakkelijk maken ;)

Voedingswaarden

Nutrition Facts
Bolo Real do Alentejo
Serving Size
 
1 punt
Amount per Serving
Calories
477
% Daily Value*
Fat
 
19
g
29
%
Saturated Fat
 
3
g
19
%
Trans Fat
 
1
g
Polyunsaturated Fat
 
1
g
Monounsaturated Fat
 
1
g
Cholesterol
 
101
mg
34
%
Sodium
 
132
mg
6
%
Potassium
 
66
mg
2
%
Carbohydrates
 
72
g
24
%
Fiber
 
3
g
13
%
Sugar
 
60
g
67
%
Protein
 
10
g
20
%
Vitamin A
 
201
IU
4
%
Vitamin C
 
3
mg
4
%
Calcium
 
116
mg
12
%
Iron
 
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
De getoonde waarden zijn een gemiddelde, gebaseerd op een geautomatiseerde, online voedingscalculator. De waarden geven een goede indicatie, maar zijn op geen enkele wijze 100% accuraat en zijn nooit prevalent over of vervanging voor het advies van een voedingsdeskundige.
Heb je dit recept gemaakt?Deel het op social media met #portugeserecepten en tag ons om te laten zien hoe jij Portugal op tafel hebt gezet!