520gramfeijão fradeDat is één groot blik, uitgelekt
300gramtonijn uit blik
1uigesnipperd
3tenenknoflookgehakt
200gramzwarte olijven
5eierengekookt
3tomatenin kwarten
halfbosjekoriandergehakt
olijfolienaar smaak toevoegen
azijnnaar smaak toevoegen
zout en pepernaar smaak toevoegen
Kook modus Dit zorgt ervoor dat je scherm zichzelf niet uitschakelt tijdens het koken.
Instructies
Kook de eieren tot ze hard gekookt zijn dit duurt ongeveer 8 minuten
Laat de bonen uitlekken
Snipper de ui en hak de knoflook
Giet de tonijn af. Bewaar (wat) van het gekruide vocht voor een extra smaak laag in je salade
Pel de eieren en snijd deze in kwarten
Snijd de tomaten in kwarten
Giet de bonen af
Meng de tonijn, bonen, ui, een deel van de olijven, knoflook en koriander goed door elkaar
Smaak af met olijfolie, azijn, zout en peper
Garneer met de eieren, tomaten en olijven
Notities
Als je een gekruide tonijn uit blik variant gebruikt, gebruik dan wat van het vocht om je salade verder op smaak te brengen.
Je kunt de tomaat ook in blokjes snijden en door de salade heen mengen. Verwijder dan wel de vochtige zaadlijsten.
Ben je écht gek op koriander? Deze salade laat het heel goed toe om het gul te gebruiken. Experimenteer gerust met hoeveel jij lekker vind.
Heb je tijd om ook zelf brood te bakken, dan is pão caseiro een echte aanrader. Geen tijd om zelf brood te bakken? Een (vers afgebakken) kaiserbroodje smaakt ook heel goed bij deze salade.
Voedingswaarden
Nutrition Facts
Salada com feijão frade e atum
Amount per Serving
Calories
260
% Daily Value*
Fat
10
g
15
%
Saturated Fat
2
g
13
%
Trans Fat
0.01
g
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
5
g
Cholesterol
154
mg
51
%
Sodium
687
mg
30
%
Potassium
496
mg
14
%
Carbohydrates
23
g
8
%
Fiber
7
g
29
%
Sugar
5
g
6
%
Protein
22
g
44
%
Vitamin A
629
IU
13
%
Vitamin C
6
mg
7
%
Calcium
76
mg
8
%
Iron
4
mg
22
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
De getoonde waarden zijn een gemiddelde, gebaseerd op een geautomatiseerde, online voedingscalculator. De waarden geven een goede indicatie, maar zijn op geen enkele wijze 100% accuraat en zijn nooit prevalent over of vervanging voor het advies van een voedingsdeskundige.
Heb je dit recept gemaakt?Deel het op social media met #portugeserecepten en tag ons om te laten zien hoe jij Portugal op tafel hebt gezet!