Portugese tomatensalade met knoflookolijven en croutons
Zonnige salade vol kleur en smaak met gele en rode tomaten, knoflookolijfjes en zelfgemaakte croutons van pão caseiro. Simpel, zomers en perfect bij de BBQ of als lunchgerecht.
Kook modus Dit zorgt ervoor dat je scherm zichzelf niet uitschakelt tijdens het koken.
Instructies
Voor de croutons
Verwarm de oven voor op 180 graden
Snijdt de sneetjes brood in blokjes
Meng de blokjes brood met de olijfolie en de massa de alho
Spreid de broodblokjes uit op een bakblik
Bak de croutons in 10 tot 12 minuten goudbruin en knapperig. Vergeet niet om ze af en toe even om te husselen.
Voor de salade
Snijdt de tomaten in grove stukken
Snijdt de rode ui in dunne, halve ringetjes
Doe de stukken tomaat, rode ui en knoflookolijven in een grote kom.
Voeg twee eetlepels olijfolie en de gedroogde oregano toe
Schep de salade voorzichtig door elkaar
Voeg flor de sal en peper naar smaak toe
Voeg pas op het allerlaatste moment de croutons to zodat deze lekker knapperig blijven.
Video
Notities
Wil je nog meer smaak geven aan de salade, dan garneer je hem nog met verse kruiden zoals verse bladpeterselie of koriander
In plaats van flor de sal kun je ook grof zeezout gebruiken om de salade op smaak te brengen
Vervang de knoflookolijven door zwarte olijven of olijven met verse citroenrasp voor een frisse twist
Maak er een broodsalade van door extra croutons of stukken gescheurd (oud) brood toe te voegen en wat meer olijfolie
Voeg dun gesneden komkommer of rode paprika toe voor extra crunch
Bestrooi de salade met verkruimelde queijo de cabra (Portugese geitenkaas)
Houd je van zoet-zuur? Voeg dan wat partjes sinaasappel of blokjes watermeloen toe.
Het idee is duidelijk. Je kunt eigenlijk eindeloos variëren om deze Portugese tomatensalade!
Voedingswaarden
Nutrition Facts
Portugese tomatensalade met knoflookolijven en croutons
Serving Size
1 persoon
Amount per Serving
Calories
70
% Daily Value*
Fat
5
g
8
%
Saturated Fat
1
g
6
%
Polyunsaturated Fat
0.5
g
Monounsaturated Fat
3
g
Sodium
397
mg
17
%
Potassium
234
mg
7
%
Carbohydrates
7
g
2
%
Fiber
2
g
8
%
Sugar
3
g
3
%
Protein
1
g
2
%
Vitamin A
728
IU
15
%
Vitamin C
12
mg
15
%
Calcium
32
mg
3
%
Iron
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
De getoonde waarden zijn een gemiddelde, gebaseerd op een geautomatiseerde, online voedingscalculator. De waarden geven een goede indicatie, maar zijn op geen enkele wijze 100% accuraat en zijn nooit prevalent over of vervanging voor het advies van een voedingsdeskundige.
Heb je dit recept gemaakt?Deel het op social media met #portugeserecepten en tag ons om te laten zien hoe jij Portugal op tafel hebt gezet!