Go Back
+ servings
Decorative Top
logo logo logo logo
Portugees broodje sardinepaté met GUDIS vispaté, geroosterd brood en piri piri olie
No ratings yet

Portugees broodje sardinepaté

Een eenvoudig en overheerlijk broodje met GUDIS sardinepaté. Een favoriet hier in huis de jongste en de oudste. (Letterlijk :))
Voorbereidingstijd 5 minutes
In elkaar zetten 5 minutes
Totale tijd 10 minutes
Gang Borrelhapje, Lunch, Petisco
Keuken Portugese keuken
Porties/Aantal 3 personen
Calorieën 26 kcal

Ingrediënten
 

Voor kleine sardinepaté fans

  • 1 plak geroosterd brood
  • 1 blikje GUDIS pate de sardinha

Voor grote sardinepaté fans

  • 2 plakken geroosterd brood
  • 1 blikje GUDIS pate de sardinha
  • 1 rode ui
  • 1 tomaat
  • vers gemalen zwarte peper
  • verse peterselie (of koriander als je er van houd!)
  • kneepje limoensap
  • Gallo piri piri
  • olijfolie

Instructies

Voor kleine sardinepaté fans

  1. Besprenkel de plak brood met olijfolie
  2. Toast het brood aan beide zijden goudbruin
  3. Besmeer het brood met een flinke laag GUDIS sardinepaté
  4. Voeg eventuele andere gewenste toppings toe, maar dit hoeft natuurlijk niet

Voor grote sardinepaté fans

  1. Snijdt de rode ui en de tomaat ik kleine blokjes
  2. Hak de peterselie fijn
  3. Gebruik je verse limoen, snijdt dan twee kleine partjes voor
  4. Besprenkel de plakken brood met olijfolie
  5. Toast het brood aan beide zijden goudbruin
  6. Besmeer het brood met een flinke laag GUDIS sardinepaté
  7. Versier je broodje met de fijngesneden tomaat en ui
  8. Bestrooi je broodje met de fijngesneden peterselie (of koriander), vers gemalen zwarte peper, limoensap en eventueel een schijfje verse limoen
  9. Besprenkel met Gallo piri piri naar smaak

Notities

  • Koriander is hier in huis favoriet als topping bij ongeveer de helft van ons. De andere helft heeft het "zeep gen" en vindt koriander dus naar zeep smaken. Peterselie is dan een goed alternatief.
  • Als je avontuurlijk bent en je pittig eten goed kunt waarderen, kun je voor dit recept ook kiezen voor de GUDIS Pate de Sardinha piri piri. Zo creeer je lagen in de pittigheid, erg lekker!
  • Geen fan van tomaat en liever paprika blokjes? Lekker doen.
  • Limoen niet te vinden, maar citroen is wel voor handen? Dat kan natuurlijk ook! Een recept is niet in steen gebeiteld, het is een richtlijn. 

Voedingswaarden

Nutrition Facts
Portugees broodje sardinepaté
Amount per Serving
Calories
26
% Daily Value*
Fat
 
0.2
g
0
%
Saturated Fat
 
0.05
g
0
%
Polyunsaturated Fat
 
0.1
g
Monounsaturated Fat
 
0.1
g
Cholesterol
 
1
mg
0
%
Sodium
 
11
mg
0
%
Potassium
 
155
mg
4
%
Carbohydrates
 
6
g
2
%
Fiber
 
1
g
4
%
Sugar
 
3
g
3
%
Protein
 
1
g
2
%
Vitamin A
 
343
IU
7
%
Vitamin C
 
8
mg
10
%
Calcium
 
16
mg
2
%
Iron
 
0.2
mg
1
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
De getoonde waarden zijn een gemiddelde, gebaseerd op een geautomatiseerde, online voedingscalculator. De waarden geven een goede indicatie, maar zijn op geen enkele wijze 100% accuraat en zijn nooit prevalent over of vervanging voor het advies van een voedingsdeskundige.
Heb je dit recept gemaakt?Deel het op social media met #portugeserecepten en tag ons om te laten zien hoe jij Portugal op tafel hebt gezet!