Estufado de grão de bico e beringela
Een overheerlijke, vegetarische stoofpot die binnen een half uurtje op tafel staat!
Prep Time 15 minutes mins
Cook Time 20 minutes mins
Course Hoofdgerecht
Cuisine Portugese keuken
Servings 6 personen
Calories 55 kcal
- 2 aubergines
- 1 ui
- 1 glaasje rode wijn
- 3 tl massa de alho
- 1.5 tl gemalen koriander
- 0.5 tl gemalen gember
- 1.5 tl gerookt paprika poeder
- 0.5 tl komijn
- 1 blik tomatenblokjes
- 2 blaadjes laurier
- 2 blikken grão de bico 2 410 grams blikken of 1 845 grams blik
- 1 el citroensap
- 3 el amandelen geroosterd
- 200 ml groenten bouillon of water
- 1 bosje koriander of peterselie
- grof zee zout naar smaak
- peper naar smaak
- olijfolie naar smaak
Verwarm de oven voor op 200 graden
Snijd de aubergines in blokjes van ongeveer 1cm bij 1cm
Meng dit in een ovenschaal met olijfolie, zout, peper en de helft van de massa de alho
Laat dit in de oven roosteren tot het goudbruin is, hussel het af en toe een beetje door
Snipper de ui
Verwarm wat olie in een pan en fruit de ui hier in aan tot die glazig is
Voeg hier aan alle gedroogde kruiden toe met wat zout en peper
Roer dit even goed door elkaar heen voor ongeveer 30 seconden zodat alle smaken goed loskomen
Blus af met rode wijn
Voeg de tomaten blokjes toe en laat dit een beetje reduceren
Voeg je groenten bouillon of water toe met 1/3 van de geroosterde aubergine
Breng het geheel aan de kook en laat ongeveer een kwartier pruttelen
Voeg de kikkerwten en het restant van de aubergine toe en het citroensap en laat dit opwarmen
Smaak het geheel af
Serveer in schaaltjes of op een grote schaal en garneer af met de koriander of peterselie en de amandelen
Calories: 55kcalCarbohydrates: 12gProtein: 2gFat: 1gSaturated Fat: 0.1gPolyunsaturated Fat: 0.2gMonounsaturated Fat: 0.2gSodium: 138mgPotassium: 406mgFiber: 5gSugar: 7gVitamin A: 277IUVitamin C: 7mgCalcium: 28mgIron: 1mg
Keyword Comfortfood, Stoofpot, Vega, Vegetarisch