Go Back
+ servings
Decorative Top
logo logo logo logo
Espetadas com camarao e chourico
No ratings yet

Espetadas de camarão e chouriço (Portugese BBQ-spiesjes)

Deze gemarineerde Portugese BBQ-spiesjes met garnalen, chouriço en Tempero Alentejano zijn perfect voor zomerse grillmomenten.
Voorbereidingstijd 10 minutes
Kooktijd 10 minutes
Marineer tijd 30 minutes
Totale tijd 50 minutes
Gang BBQ, Petisco
Keuken Portugese keuken
Porties/Aantal 6 spiezen
Calorieën 138 kcal

Apparatuur

  • 6 BBQ spiezen

Ingrediënten
 

  • 12 grote garnalen
  • 1 chouriço
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 4 eetlepels Tempero Alentejano
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Sap van een halve citroen
  • Verse koriander of peterselie voor garnering

Instructies

  1. Als je houten stokjes gebruikt om je spiezen te rijgen, leg je deze als eerste volledig ondergedompeld in water zodat ze niet verbranden op de BBQ
  2. Pel de garnalen
  3. Marineer de garnalen 30 minuten in de tempero Alentejano
  4. Terwijl de garnalen marineren snijd je de rode paprika in grove stukken, de rode ui in partjes en de chouriço in dikke plakken
  5. Rijg afwisselend de garnalen, chouriço, paprika en ui op je spiesjes
  6. Bak de spiesjes terwijl je ze regelmatig keert op een hete BBQ gedurende in 10 tot 12 minuten gaar.
  7. Besprenkel de spiesjes voor het serveren met extra citroensap en garneer met koriander (of peterselie als je niet van koriander houd)

Notities

  • Wellicht ten overvloede omdat het ook al in het recept zelf staat, maar vergeet als je houten spiezen gebruikt écht niet om ze in water te weken voordat je de BBQ spiezen gaat oprijgen. Zo voorkom je dat ze in brand vliegen tijdens het grillen op de BBQ.
  • Doe net als wij en investeer in een aantal metalen spiezen die je steeds opnieuw kunt gebruiken. Supermakkelijk!
  • Maak je de spiezen liever groter? Natuurlijk kun je ook 3 of meer garnalen per spies als uitgangspunt nemen. Bedenk wel dat hoe meer vulling op een spies, hoe lastiger het is om ze te draaien. Wij rijgen dus liever een paar spiezen extra op in plaats van dat we ze groter maken.

Voedingswaarden

Nutrition Facts
Espetadas de camarão e chouriço (Portugese BBQ-spiesjes)
Serving Size
 
1 spies
Amount per Serving
Calories
138
% Daily Value*
Fat
 
8
g
12
%
Saturated Fat
 
3
g
19
%
Trans Fat
 
0.003
g
Polyunsaturated Fat
 
0.1
g
Monounsaturated Fat
 
0.2
g
Cholesterol
 
71
mg
24
%
Sodium
 
241
mg
10
%
Potassium
 
114
mg
3
%
Carbohydrates
 
3
g
1
%
Fiber
 
1
g
4
%
Sugar
 
2
g
2
%
Protein
 
11
g
22
%
Vitamin A
 
811
IU
16
%
Vitamin C
 
27
mg
33
%
Calcium
 
27
mg
3
%
Iron
 
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
De getoonde waarden zijn een gemiddelde, gebaseerd op een geautomatiseerde, online voedingscalculator. De waarden geven een goede indicatie, maar zijn op geen enkele wijze 100% accuraat en zijn nooit prevalent over of vervanging voor het advies van een voedingsdeskundige.
Heb je dit recept gemaakt?Deel het op social media met #portugeserecepten en tag ons om te laten zien hoe jij Portugal op tafel hebt gezet!