Kook modus Dit zorgt ervoor dat je scherm zichzelf niet uitschakelt tijdens het koken.
Instructies
Als je houten stokjes gebruikt om je spiezen te rijgen, leg je deze als eerste volledig ondergedompeld in water zodat ze niet verbranden op de BBQ
Pel de garnalen
Marineer de garnalen 30 minuten in de tempero Alentejano
Terwijl de garnalen marineren snijd je de rode paprika in grove stukken, de rode ui in partjes en de chouriço in dikke plakken
Rijg afwisselend de garnalen, chouriço, paprika en ui op je spiesjes
Bak de spiesjes terwijl je ze regelmatig keert op een hete BBQ gedurende in 10 tot 12 minuten gaar.
Besprenkel de spiesjes voor het serveren met extra citroensap en garneer met koriander (of peterselie als je niet van koriander houd)
Notities
Wellicht ten overvloede omdat het ook al in het recept zelf staat, maar vergeet als je houten spiezen gebruikt écht niet om ze in water te weken voordat je de BBQ spiezen gaat oprijgen. Zo voorkom je dat ze in brand vliegen tijdens het grillen op de BBQ.
Doe net als wij en investeer in een aantal metalen spiezen die je steeds opnieuw kunt gebruiken. Supermakkelijk!
Maak je de spiezen liever groter? Natuurlijk kun je ook 3 of meer garnalen per spies als uitgangspunt nemen. Bedenk wel dat hoe meer vulling op een spies, hoe lastiger het is om ze te draaien. Wij rijgen dus liever een paar spiezen extra op in plaats van dat we ze groter maken.
Voedingswaarden
Nutrition Facts
Espetadas de camarão e chouriço (Portugese BBQ-spiesjes)
Serving Size
1 spies
Amount per Serving
Calories
138
% Daily Value*
Fat
8
g
12
%
Saturated Fat
3
g
19
%
Trans Fat
0.003
g
Polyunsaturated Fat
0.1
g
Monounsaturated Fat
0.2
g
Cholesterol
71
mg
24
%
Sodium
241
mg
10
%
Potassium
114
mg
3
%
Carbohydrates
3
g
1
%
Fiber
1
g
4
%
Sugar
2
g
2
%
Protein
11
g
22
%
Vitamin A
811
IU
16
%
Vitamin C
27
mg
33
%
Calcium
27
mg
3
%
Iron
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
De getoonde waarden zijn een gemiddelde, gebaseerd op een geautomatiseerde, online voedingscalculator. De waarden geven een goede indicatie, maar zijn op geen enkele wijze 100% accuraat en zijn nooit prevalent over of vervanging voor het advies van een voedingsdeskundige.
Heb je dit recept gemaakt?Deel het op social media met #portugeserecepten en tag ons om te laten zien hoe jij Portugal op tafel hebt gezet!