Go Back
+ servings
Receptkaart Casadinhos

Casadinhos com leite condensado cozido (dulce de leche)

Braziliaanse bruiloft koekjes met gekookte gecondenseerde melk
Prep Time 20 minutes
Cook Time 15 minutes
Afkoelen 30 minutes
Total Time 1 hour 5 minutes
Course Pastelaria
Cuisine Braziliaanse keuken
Servings 25 koekjes
Calories 58 kcal

Ingredients
  

  • 120 gram maizena
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 90 gram ongezouten boter op kamertemperatuur
  • 85 gram suiker
  • 1 ei op kamertemperatuur
  • 1/4 theelepel zout
  • 397 gram leite condensado cozido (1 blikje)
  • poedersuiker om de casadinhos in te rollen

Instructions
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Bekleed een bakblik met bakpapier of leg er een bak mat op
  • Voeg de boter, suiker en het ei samen in een kom en klop het samen tot een korrelig mengsel
  • Als de boter suiker en ei gemengd zijn, voeg je de maizena, zelfrijzend bakmeel en het zout toe en kneed je het tot een stevig deeg
  • Verdeel het deeg in 50 even grote porties en draai er mooie, gladde balletjes van
  • Leg de deegballetjes met voldoende tussenruimte op het bakblik en druk de balletjes lichtjes plat met je duim om ze iets plat te maken
  • Bak ze in circa 15 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven
  • Laat de koekjes helemaal afkoelen, minstens 30 minuten, voordat je ze van het bakblik af haalt
  • Doe de leite condensado cozido in een spuitzak
  • Neem een koekje en bedek de platte zijde met een laag leite condensado cozido
  • Druk een tweede koekje met de platte zijde op het al gevulde koekje
  • Herhaal dit met alle koekjes
  • Maak een schaaltje poedersuiker en rol de gevulde koekjes er doorheen voordat je ze op een bord of schaal legt om te serveren

Notes

De gemakkelijkste manier om de casadinhos te vullen met de leite condensado cozido, is met een spuitzak. Zo kun je zonder er een smeerboel van te maken, zo veel of zo weinig vulling in de koekjes doen als je zelf wilt!
Wil je variëren met de vulling? Er zijn genoeg andere vullingen vullingen die perfect werken. Naast de klassieke guavepasta (goiabada), kun je ze bijvoorbeeld vullen met:
  • Chocolade pasta - Want, chocolade
  • Vruchtenjam - Aardbei, abrikoos en passievrucht zijn hier favoriet
  • Roomkaas en honing - En dan kun je ook nog eens variëren met het soort honing voor nóg meer smaakverschillen
Met de vulling kun je dus naar hartelust experimenteren. Wie weet ontdek jij wel een nieuwe favoriete vulling. Laat dus vooral weten wat je hebt uitgeprobeerd en of dat voor herhaling vatbaar is!

Nutrition

Serving: 1casadinhoCalories: 58kcalCarbohydrates: 8gProtein: 1gFat: 2gSaturated Fat: 1gPolyunsaturated Fat: 0.1gMonounsaturated Fat: 1gTrans Fat: 0.1gCholesterol: 11mgSodium: 27mgPotassium: 6mgFiber: 0.1gSugar: 3gVitamin A: 78IUCalcium: 4mgIron: 0.2mg
Keyword Braziliaanse lekkernij, Casadinho, Dulce de Leche, Koekje, Leite condensado cozido
Tried this recipe?Let us know how it was!