Go Back
+ servings
Decorative Top
logo logo logo logo
No ratings yet

Amêijoas a bulhão pato

Serveer als voorgerecht óf als hoofdgerecht. Deze venusschelpen zijn altijd een hit!
Kooktijd 15 minutes
Totale tijd 15 minutes
Gang Hoofdgerecht, Voorgerecht
Keuken Portugese keuken
Porties/Aantal 2 personen
Calorieën 77 kcal

Ingrediënten
 

  • 1 kilo amêijoas
  • 2 theelepel(s) massa de alho
  • 3 tenen knoflook In plakjes gesneden.
  • 1 glas witte wijn
  • 1 citroen In partjes.
  • olijfolie
  • vers gehakte koriander
  • grof zeezout
  • peper

Instructies

  1. Spoel de amêijoas om zout te verwijderen. Dit hoeft alleen alsze vers zijn. Gebruik je amêijoas uit de diepvries dan hoef je ze enkel te laten ontdooien en uitlekken.
  2. Fruit de massa de alho aan in olijfolie in een ruime pan.
  3. Voeg de amêijoas toe en laat ze goed doorwarmen.
  4. Schenk het glas wijn erbij.
  5. Knijp één of twee partjes citroen uit boven de pan.
  6. Maal wat verse peper over het geheel en voeg zout naar smaak toe.
  7. Laat alles garen en roer voorzichtig om tot alle schelpen open zijn.
  8. Serveer in een diep bord met veel kookvocht. Bestrooi alles met vers gehakte koriander en plakjes verse knoflook.

Voedingswaarden

Nutrition Facts
Amêijoas a bulhão pato
Serving Size
 
600 gram
Amount per Serving
Calories
77
% Daily Value*
Fat
 
1
g
2
%
Saturated Fat
 
1
g
6
%
Polyunsaturated Fat
 
1
g
Monounsaturated Fat
 
1
g
Cholesterol
 
1
mg
0
%
Sodium
 
8
mg
0
%
Potassium
 
134
mg
4
%
Carbohydrates
 
8
g
3
%
Fiber
 
2
g
8
%
Sugar
 
2
g
2
%
Protein
 
1
g
2
%
Vitamin A
 
14
IU
0
%
Vitamin C
 
29
mg
35
%
Calcium
 
25
mg
3
%
Iron
 
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
De getoonde waarden zijn een gemiddelde, gebaseerd op een geautomatiseerde, online voedingscalculator. De waarden geven een goede indicatie, maar zijn op geen enkele wijze 100% accuraat en zijn nooit prevalent over of vervanging voor het advies van een voedingsdeskundige.
Heb je dit recept gemaakt?Deel het op social media met #portugeserecepten en tag ons om te laten zien hoe jij Portugal op tafel hebt gezet!