Zorg dat je scherm open blijft staan tijdens het koken.
Instructies
Kook de eieren tot ze hard gekookt zijn dit duurt ongeveer 8 minuten
Laat de bonen uitlekken
Snipper de ui en hak de knoflook
Giet de tonijn af. Bewaar (wat) van het gekruide vocht voor een extra smaak laag in je salade
Pel de eieren en snijd deze in kwarten
Snijd de tomaten in kwarten
Giet de bonen af
Meng de tonijn, bonen, ui, een deel van de olijven, knoflook en koriander goed door elkaar
Smaak af met olijfolie, azijn, zout en peper
Garneer met de eieren, tomaten en olijven
Notities
Als je een gekruide tonijn uit blik variant gebruikt, gebruik dan wat van het vocht om je salade verder op smaak te brengen.
Je kunt de tomaat ook in blokjes snijden en door de salade heen mengen. Verwijder dan wel de vochtige zaadlijsten.
Ben je écht gek op koriander? Deze salade laat het heel goed toe om het gul te gebruiken. Experimenteer gerust met hoeveel jij lekker vind.
Heb je tijd om ook zelf brood te bakken, dan is pão caseiro een echte aanrader. Geen tijd om zelf brood te bakken? Een (vers afgebakken) kaiserbroodje smaakt ook heel goed bij deze salade.